Ekonomi 17 milyon büyükbaşa akıllı küpe takacaklar

17 milyon büyükbaşa akıllı küpe takacaklar

13.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Turkcell, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğü projeyle hayvanlar için akıllı küpe geliştirdi. Bu küpelerle hayvanların konumu ve canlı olup olmadıkları bilgisi anlık olarak takip ediliyor

17 milyon büyükbaşa akıllı küpe takacaklar

Turkcell, tarım ve hayvancılıktaki dijital dönüşüme yeni bir çözüm getirdi. Bu çözüm sayesinde Türk çiftçisi artık hayvanlarını daha yakından izleyebilecek. Turkcell’in, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğü proje kapsamında tamamen yerli ve milli teknoloji ile ürettiği akıllı küpelerle, hayvanların bulundukları konum ve canlı olup olmadıkları bilgisi anlık takip ediliyor ve doğru tohumlanma zamanları bildirilerek süt veriminin artması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Dijital sağlık karnesi olarak da kullanılan bu çözümde, yetiştiriciler hayvanlarının tüm sağlık bilgilerini dijital ortamdan öğrenerek veterinerlerle kolayca haberleşebiliyor. Akıllı küpelerle hastalığın önlenmesi, erken tespiti ve hızla tedavisi ile salgına dönüşmesinin engellenmesi gibi çözümler sunuluyor. Turkcell, Türkiye’deki 17 milyon hayvana takılmak üzere NB-IoT kullanılan akıllı küpe üretimini hedefliyor.

Yerli teknoloji

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Çok önemli bir ihtiyacı karşıladığımız bu projeyle, hayvancılıkta yeni dönem yaşanacak. Çiftçilerimizi kaygı ve endişelerden uzak, üretime, verimliliğe ve kazanca yakın tutacağız. Bakanlığımızın desteğiyle yürüttüğümüz projemizde yerli ve milli teknoloji kullanıyoruz” dedi.