Ekonomi 17 takım San Francisco için yarışıyor

17 takım San Francisco için yarışıyor

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Google Türkiye ve Girişimcilik Vakfı; BTK desteği ile Türk Hava Yolları, General Mobile ve İTÜ Arı Teknokent sponsorluğunda, üniversitede okuyan öğrenciler için ikinci kez hayata geçirilen, gençlerin toplumsal sorunlara yenilikçi ve dijital çözümler geliştirmelerini hedefleyen Android Akademi’de seçilen 17 takım, online eğitimler alarak programa devam ediyor.

17 takım San Francisco  için yarışıyor

Bu yıl etkinliğin ikincisini hayata geçirdiklerini söyleyen Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, “Amacımız kendi girişimlerini kurmak isteyen gençleri desteklemek” dedi. Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü Pelin Kuzey de akademinin ikinci ayağında kullanıcılar için kolay ve erişilebilir ürünler, uygulamalar geliştirmenin bu yılın ana teması olacağının altını çizdi.

‘İhtiyaç artıyor’

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “Android Akademi’ye bu yıl da destek vermeye devam ediyoruz. Pandemi dönemi ile birlikte önemi giderek artan başta sağlık olmak üzere birçok sektörde, girişimciliğe olan ihtiyaç da artıyor” açıklamasında bulundu.