Ekonomi 2 bin dolar maaşlı işe sokacak!

2 bin dolar maaşlı işe sokacak!

29.07.2010 - 11:20 | Son Güncellenme:

.

2 bin dolar maaşlı işe sokacak

Türkiye'nin denizcilik alanında ilk ve tek üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, yüksek öğrenim adaylarının tercihlerini yapmaları için sürenin gelecek hafta dolduğunu belirterek, ''Bu yıl tercihlerini yapmayan öğrencileri denizcilik eğitimine ve Piri Reis Üniversitesine davet ediyorum'' dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sağ, İstanbul Deniz Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, geçen yıl ilk öğrencilerini alan üniversitenin eğitimi ve olanakları hakkında bilgi verdi.

Bu üniversiteden mezun olan kaptan ve baş mühendislerin işinin hazır olduğunu anlatan Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu öğrenciler mezun olup işe başladıklarında en az 2 bin dolar maaş alacak. Zamanla bu maaş, 5 bin dolara en geç 5 yıl içinde de 12 bin dolara kadar çıkıyor. Kruvaziyer gemilerde kaptan oldukları taktirde de 30 bin dolar aylık alacak. Üniversitemizden mezun olacaklara işiniz hazır maaşınız yüksek diyoruz. Çünkü bütün Türk armatörler bu üniversite mezunlarını öncelikli olarak işe alacak.”

Haberin Devamı

Okulun, Türkiye'nin denizcilik alanında ilk ve tek üniversitesi olduğunu ifade eden Sağ, tüm sektörün desteğiyle Türkiye'de denizcilik eğitimini geliştirmek ve ilerletmek vizyonuyla kurulduğunu anlattı.

Türkiye'nin denizcilik alanında dünyada ilk sırayı alması için Milli Eğitim Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Ticaret Odası ile bir proje geliştirdiklerini de vurgulayan Sağ, bu projenin hedefine Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılında ulaşacağını öngördüklerini aktardı.

Denizciliğin Türkiye ve dünyada popüler bir meslek olduğuna vurgu yapan Sağ, üniversite ve bölüm tercihleri için sürenin gelecek hafta dolacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

''Bu yıl tercihlerini yapmayan öğrencileri denizcilik eğitimine ve Piri Reis Üniversitesine davet ediyorum. Bu yıl üniversitemizin denizcilik fakültesinin güverte bölümüne 100, gemi makineleri bölümüne 100, mühendislik fakültesinin gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği bölümüne 30 öğrenci alınacak. Bu bölümleri tercih eden ve puan sıralamasına göre adaylar arasında 10 öğrenci yüzde 100, 20 öğrenci yüzde 50 ve puanları ne olursa olsun Piri Reis Üniversitesini tercihleri arasında ilk 3 sıradan birine koyan 70 öğrenci de yüzde 30 eğitim bursu alacak. ''

Sağ, üniversitelerinin YÖK'ün başarı kriterleri arasında yer alan öğrencilerin en fazla tercih ettiği üniversiteler arasında ilk 3'te yer aldığını da belirterek, ''Üniversitemizin farkı; öğrencinin üniversiteye adımını attığı andan itibaren denizcilik ailesinin içine girmiş olmasıdır. Çünkü sektör onların bir an önce mezun olup iş hayatına başlamalarını beklemektedir. Bu üniversite bir ihtiyaçtan doğdu. Buradan çıkacak öğrenciler çok ayrıcalıklı olacak ve Türkiye ile dünyada cazip maaşlarla iş bulacaklardır. Bunun garantörü de denizcilik sektörüdür'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir basın mensubunun, denizcilik meslek okullarından mezun olan öğrencilerin, bu üniversitenin statüsünün yüksek okuldan fakülteye çıkarılmasıyla hak kaybına uğradıklarını hatırlatarak, bu konudaki düşüncelerini sorması üzerine de Sağ, fakülte statüsü için YÖK'e başvuru yaptıklarında kararın bu kadar çabuk çıkacağını beklemediklerini söyledi.

Sağ, ''Çocuklarımız, bizi aşan bir nedenle bu durumu yaşadı ama biz YÖK'ün her türlü çözüm önerisine açığız. Ya bu yıl 2 yıllık bir okula girip, bir daha ki yıl sınava tekrar girerek, bir diğer yöntem olarak da yatay geçiş yapabilirler'' dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ile TOBB Başkan vekili Halim Mete de katıldı.