Ekonomi '20 yıllık memurum 200 bin liralık alışveriş yapabildim'

'20 yıllık memurum 200 bin liralık alışveriş yapabildim'

31.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

'20 yıllık memurum 200 bin liralık alışveriş yapabildim'

20 yıllık memurum 200 bin liralık alışveriş yapabildim

ERKEN seçime sıcak bakan CHP Lideri Deniz Baykal, seçim startını Milliyet'le birlikte gezdiği Cebeci semt pazarıyla Ulus Hali'nde verdi. Baykal, "Bizi Refahyol'dan kurtarın" diyen vatandaşlara seslenirken "Hiç merak etmeyin. Bunları müdahaleye de gerek kalmadan sandıkta götüreceğiz" dedi.
Baykal, ilk olarak Cebeci'deki semt pazarını gezdi. Vatandaşlar ve esnaf, kısa süren bir şaşkınlıktan sonra CHP liderine büyük ilgi gösterdi. Baykal'a ilk şikayet edilen konu "solun birleşememesi", ilk şikayet edilen kişi ise DSP Lideri Bülent Ecevit oldu.
Baykal, vatandaşların şikayetlerini "Bizim tavrımızı biliyorsunuz. Solun birleşmesini sonuna kadar destekliyoruz, ama maalesef karşı tarafta bir inat var. Bunu hep birlikte görüyoruz. Merak etmeyin bunu da hep birlikte ve vereceğiniz oylarla aşarız" diye yanıtladı.
20 yıllık bir memurun elindeki poşeti havaya kaldırarak "Bak 20 yıllık memurum, ama 200 bin liralık alışveriş yapabildim. Bütçem daha fazlasına izin vermiyor" sitemini "Biliyorum, biliyorum bunlar geçecek" diye yanıtlayan Baykal, bazı CHP'lilerin "Başkanım bayraklarımızı sandıklardan çıkaralım mı, seçim ne zaman?" sorularına ise şu karşılığı verdi:

"Ucu gözüktü, bu yılın sonuna varmaz. Siz şimdiden çalışmaya başlayın."
CHP liderinin, kendisine "papaz eriği" ikram edilmesi üzerine "Siyasette de çok papaz var" diye espri yapması gülüşmelere yol açtı.
Baykal, pazarın ardından "Çok sevdiğim halde 10 yıldır gidemiyordum" dediği Ulus Hali'ni gezdi. Burada da yoğun ilgi gören Baykal, bir vatandaşın "Diyelim ki, başbakan oldun. O zaman ne yapacaksın, bize ne vaat ediyorsun" sorusuna tek cümleyle yanıt verdi:
"Enflasyonu indiririm, çünkü işin özü burada."
Baykal, bir vatandaşın "Siz de umutlarımızı kırıyorsunuz" eleştirisini ise "Dikkat edin, biz hiç denenmedik. Sadece 54 günlük hükümet ortaklığımız var; onda da arasanız kötü bir şey bulamazsınız" diye yanıtladı.

Yazarlar