Ekonomi 2012’yi yenilik yılı ilan etti

2012’yi yenilik yılı ilan etti

05.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koreli üretici Kia'nın yenilikleri, bu yıl da hız kesmeyecek. Tamamen yenilenen Cee'd, üst sınıftaki Optima, Kia'nın 2012 yılındaki önemli kozları olacak

2012’yi yenilik yılı ilan etti

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru model yelpazesine pek çok yeniliği dahil eden ve adeta tüm modellerini baştan aşağıya yenileyen Kia, bu yıl da hız kesmeyecek. Kia'nın Türkiye Distribütörü Çelik Motor, tamamen yenilenen orta sınıftaki Cee'd modelinin yanı sıra orta sınıftaki beklenen modeli Optima'yı da satışa sunacak.
Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, 2011'in beklentilerin ötesinde iyi geçen bir yıl olduğuna dikkat çekerken, bu yıl için farklı öngörüler bulunduğunu, genel eğilimin 2011'e göre pazarda bir daralma yaşanacağı yönünde olduğunu kaydetti. Pazarda çok büyük düşüşler beklemediğini, ancak geçen yıla göre yüzde 10-15 civarında bir daralma gerçekleşeceğini tahmin eden Koçak, bunun karamsar bir tablo olmadığını da ifade etti.

İkinci yarıda hareketlilik
Bu yıl otomotiv pazarındaki toplam satışların, 750 bin-775 bin aralığında gerçekleşmesini beklediklerine değinen Koçak, bununla birlikte asıl hareketlenmenin bu yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi. Kendilerinin de bu konuda atak davranacaklarını ifade eden Borak Koçak, yeni modellerin de etkisiyle bu yılı 13 bin adetlik bir satışla kapatmayı hedeflediklerinin de altını çizdi.
Peki, Çelik Motor-Kia'nın bu hedefini gerçekleştirmesindeki önemli kozları neler olacak? Geçen yılın son döneminde tamamen yenilenen Rio ailesinin tüm fertlerini satışa sunan Kia, aykırı tasarımlı modeli Soul'un makyajlanan versiyonunu da getirdi. Bu modellerin tam yıldaki performanslarına güvenen Çelik Motor-Kia, aynı zamanda bir süredir beklenen orta üst sınıftaki Optima modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Ve elbette markanın en önemli kozu, kuşkusuz orta sınıftaki Cee'd modelinin ikinci nesli. Haziran ayında Türkiye'de satışına başlanacak yeni Cee'd Hatchback'e, kasım ayında Cee'd Stationwagon da eklenecek.
Daralan pazara rağmen büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, "Daralan pazara rağmen büyümeyi hedefliyoruz. Tedarik sıkıntısı yaşadığımız 2011 yılına göre pazar payımızı artırmayı ve 13 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

2012’yi yenilik yılı ilan etti

Heyecan veren tasarımını ekonomik motorla birleştirecek
Kia'nın Baş Tasarımcısı Peter Schreyer tarafından "Her yönüyle yeni bir otomobil" olarak nitelenen D sınıfındaki Optima, açıkçası tasarımıyla markanın en beğenilen otomobillerinden biri oldu. Bugüne kadar Kia'nın ürettiği D sınıfı otomobillerin en uzun ve genişi olan Optima, sportif tarzının yanı sıra konforlu ve geniş iç mekanıyla da hayli dikkat çeken bir model. Kia, Optima ile sürücünün memnuniyetini maksimum düzeye çıkarmayı amaçlarken, bir üst sınıf araçlara özgü ileri teknoloji ürünü özellikleri de ekleyerek, dinamik ve akıcı bir sürüş performansı sunuyor.
Mayıs ayından itibaren Türkiye'de 136 PS güce sahip 1.7 litrelik dizel motorla satılmaya başlanacak olan Optima'da, altı ileri otomatik şanzıman bulunacak.

Haberin Devamı

2012’yi yenilik yılı ilan etti

Cenevre'de tanıtıldı haziranda Türkiye'de
Koreli markanın Avrupa pazarı için tasarlayıp geliştirdiği ve yine Avrupa'da ürettiği Cee'd modelinin tamamen yeniden yaratılmış ikinci nesli, geçtiğimiz ay 2012 Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Yeni model, haziran ayından itibaren Türkiye yollarına da çıkmaya hazırlanıyor.
Bir önceki nesline göre daha sportif ve saldırgan bir tasarıma sahip olan Cee'd, Kia'nın "aile yüzü" olarak tanımlanan yeni tasarım felsefesinin bir ürünü. Kia'nın Avrupa'daki satışlarını daha yukarılara taşımasında yardımcı olacak yeni Cee'd, öncekil nesline oranlar daha uzun ve alçak. Bu sayede daha sportif bir profile kavuşan yeni Cee’d’te toplam uzunluk 50 mm artırılırken, yükseklik 10 mm kadar azaltılmış. Bununla birlikte 2.650 mm’lik dingil mesafesiyle C sınıfının en uzun araçlarından biri haline gelmiş. Böylece iç mekanında yolculara daha fazla alan sunan yeni Cee'd, sürücü odaklı kontrol paneli ve göstergeleriyle de işlevselliğini artırmış.
Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulacak yeni Cee'd modelinde hangi motor seçeneklerinin yer alacağı, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

2012’yi yenilik yılı ilan etti

Yeni Rio ailesi sedan ile tamamlandı
Ülkemizde geçen yılın ekim ayından itibaren satılmaya başlanan yeni nesil Kia Rio, ilk etapta hatchback gövde tipiyle piyasaya sunulmuştu. Yeni Rio ailesi, aralık ayında getirilmeye başlanan Sedan ve onu izleyen 3 kapılı HB versiyonlarıyla tamamlanmış oldu.
Sportif tasarımı, sınıf ölçütlerine göre geniş iç mekanı ve sınıfını aşan kokpit tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken yeni Rio Hatchback, Türkiye'de 1.25 lt (90 HP), 1.4 lt (109 HP) benzinli ve 1.4 lt (90 HP) dizel motor seçenekleriyle satılıyor.
Hemen ardından satışına başlanan yeni Rio’nun sedan versiyonuysa, 1.4 lt (190 HP) benzinli motorla donatılmış ve istenirse otomatik şanzımanla da satın alınabiliyor.
Aileye son katılan üç kapılı HB versiyon ise, Türkiye'de 1.4 lt (109 HP) benzinli ve 1.4 lt (90 HP) dizel motor seçenekleriyle satılmakta. Bu versiyon, en üst donanım paketi olan "Sporty" paketiyle satılmakta.
Rio ailesinde, son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart sunuluyor. Örneğin sürücü, yolcu, yan ve perde olmak üzere toplam 6 hava yastığı, ABS+EBD, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuş Kalkış Desteği), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi), BAS (Fren destek sistemi), ESS (Acil Fren Sinyali) standart özelliklerden. Rio'larda ayrıca elektrikli ısıtmalı ve katlanabilir yan aynalar, otomatik klima, ön sis farları, yağmur sensörü, direksiyondan kumandalı bluetooth özellikle Radyo/CD/MP3 çalar, LED’li gündüz farları, sunroof, soğutmalı torpido, viraja duyarlı farlar gibi standart veya isteğe bağlı konfor donanımları da yer alıyor.

Haberin Devamı

2012’yi yenilik yılı ilan etti

Haberin Devamı

Markanın sıra dışı ve haylaz üyesi Soul
Güney Koreli markanın en sıra dışı tasarıma sahip modeli olarak kabul edilen Soul, makyajlanan versiyonuyla Türkiye'de de satılıyor. Makyajlanan versiyonuyla birlikte kullanıcılarına daha yenilikçi bir tasarım ve daha performanslı bir sürüş olanağı sunan Soul, modern ve geniş iç mekanı, zengin donanımlarıyla da ilgiyi hak ediyor. Makyajlanan Soul Türkiye'de 1.6 lt (128 HP) dizel motorla satılırken, istenildiğinde otomatik şanzımanlı olarak da satın alınabiliyor. Soul’un kabininde ferahlık sağlarken, müziğe göre renk değiştiren ışıklı hoparlörler gibi sıra dışı unsurlar da bulunuyor. ABS+EBD, ESP, ESS (Ani Fren Uyarı Sistemi), BAS (Fren Destek Sistemi), sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları standart güvenlik donanımlarından.

Haberin Devamı

2012’yi yenilik yılı ilan etti

Bol ödüllü Sportage hız kesmiyor
Kia'nın tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken kompakt SUV modeli Sportage, piyasaya sunulduğu 2010 yılı ağustos ayından bu yana hız kesmeden ilgi görmeye devam ediyor.
Dünyaca ünlü tasarım ödüllerinin sahibi olan Sportage, sunduğu donanımlar ve farklı motor seçenekleriyle de bu ilgiyi haklı çıkartıyor.
Sportage, Türkiye'de 2.0 lt (184 HP) dizel otomatik ve 1.6 lt (135 HP) manuel şanzımanlı benzinli motor seçenekleriyle satılıyor. EuroNCap çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Sportage’da, ABS+EBD, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuş Kalkış Desteği), DBC (Yokuşta Fren Kontrolü), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi) gibi güvenlik donanımları standart.

Kia Motors yine UEFA sponsoru
Kia Motors, 2017 yılına kadar EUFA turnuvalarının resmi sponsorluğunu sürdürecek. Dünyanın en önemli ve en çok takip edilen spor aktivitelerinden biri olarak kabul edilen UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nın, Kia markası ile birlikte anılması, her iki taraf için de büyük artı değerler taşıyor.
Kia Motors, bu sponsorluk ile dinamik ürün gamını ve yeniliklere açık karakterini tüm dünyaya gösterme fırsatı bulacak. UEFA Euro 2012 Futbol Şampiyonası, 16 ülkenin katılımıyla Polonya ve Ukrayna’da gerçekleştirilecek. Karşılaşmaları, tüm dünyada 750 milyon futbolsever tarafından izlenmesi bekleniyor.

Yazarlar