Ekonomi 2017 daha iyi olacak

2017 daha iyi olacak

06.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kabine ile patronların İstanbul’daki buluşmasında, önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla 2017’nin, 2016’dan daha iyi olması için görüş birliğine varıldı. Dev zirvede yatırımlar ön plandaydı

2017 daha  iyi olacak

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde biraraya geldi. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ak Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş hazır bulundu. Türkiye’nin önde gelen işadamlarının katıldığı toplantıda güncel ekonomik konuları istişare edildi. Toplantının başında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda güncel ekonomik görünüm, Ekonomi Bakanlığı’nın mal ve hizmet ihracatına yönelik yeni destek paketi ve yatırım teşviklerine yeni bir boyut getiren proje bazlı destek sistemi kapsamlı bir şekilde katılımcılarla paylaşıldı.

Haberin Devamı

2017 daha  iyi olacak

Sunum sonrasında 65. Hükümet programının öncelikleri arasında yer alan özel sektör eliyle sürdürülebilir büyüme, yüksek teknoloji içerikli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine dönük yatırımların artırılması, istihdam artırıcı önlemlerin yanısıra sanayi, üretim ve ihracata dayalı büyüme modelini geliştirmek adına karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Katılımcılar hükümetin uygulamaya koyduğu ekonomik reform çalışmaları, yeni teşvik yasası ve varlık fonunun kurulması gibi faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

İstanbul’da 5 saatlik iş dünyası zirvesi

İşadamlarına seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye ekonomisi 15 Temmuz’da çok büyük bir sınavı başarıyla atlattı. Ekonomisi sağlam olmayan bir ülke bu olayların 10’da birini yaşamış olsa altından kalkamazdı. Türkiye’nin durumunu bilmeyenlerin yanlış algısını düzeltmek için birlikte çalışmalıyız. Türkiye’nin gerçekleri ve algısı arasındaki farkı ortadan kaldırmak için kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. Yıldırım, iş adamlarına 2017’nin daha iyi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Toplantıda söz alan işadamları, Türkiye ekonomisinin gücünü ortaya koyduğunu, reel kesim ve finans sektöründe hızlı toparlanma süreci yaşandığını belirttiler. Bundan sonra geleceğe dönük projelerin ön plana çıkması gerektiğini, hükümetin kararlı duruşu ve özel sektörü destekleyici adımlarından memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Bu toplantıların daha sık yapılacağının altını çizen Yıldırım, Avrasya Tüneli’nin 20 Aralık’taki açılışına iş dünyası temsilcilerini davet etti.

DEV ZiRVE

Demirören Holding Erdoğan Demirören

Doğuş Grubu Ferit Şahenk

Cengiz Holding Mehmet Cengiz

Türkiye Bankalar Birliği Hüseyin Aydın

Petkim Anar Mammadov

Koç Holding Ali Koç

Kibar Holding Ali Kibar

LC Waikiki Vahap Küçük

Mercedes-Benz Süer Sülün

Bosch Türkiye Steven Young

BİM M. Latif Topbaş

Kalyon Grup Cemal Kalyoncu

Kolin İnşaatNaci Koloğlu

Renault Mais Berk Çağdaş

Oyak Holding S. Savaş Erdem

Sur YapıAltan Elmas

Akfen HoldingHamdi Akın

Haberin Devamı

Çalık Holding Ahmet Çalık

Şölen Çikolata İsmail Çoban

Uçak Kardeşler Hayrettin Uçak

Oltan Gıda Veli Oltan

Pergamon Status Jak Eskinazi

Durmazlar Makina Sinan Durmaz

Tosyalı Holding Fuat Tosyalı

Kale Grubu Zeynep Bodur Okyay

Yapı Merkezi Ersin Arıoğlu

Acıbadem Sağlık M. Ali Aydınlar

Şişecam Ersin Özince

Turkcell Kaan Terzioğlu

Çolakoğlu H. Tevfik Çolakoğlu

Bıçakçılar Sadrettin Dai

Adik Tersanesi M. Faruk Ürkmez