Ekonomi 2018 turizmde istikrarı başlatacak

2018 turizmde istikrarı başlatacak

09.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2017 yılında ‘zorlu şartlara’ rağmen turizmde büyümenin hissedildiğini vurgulayan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, 2018 yılıyla birlikte turizmde istikrarlı bir sürece girdiklerini dile getirdi.

2018 turizmde istikrarı başlatacak

Ali Onaran, “2016’da özellikle 15 Temmuz sürecini sıcağı sıcağına çok hissetmedik. 2017’de asıl etkileri görüldü ve turizm de oldukça zorlandı. Yanı sıra dövizde dalgalanmalar derken turizm adına zor bir yıl oldu. Ancak büyümeye devam ettik. Daha da büyümemiz lazım. Hem yurtiçinde, hem de yurt dışında dünya turizminden alacağımız pay çok büyük. Türkiye turizmde çok krizler atlattı. Ancak 2018’de yurt dışı gelişlerin kesinlikle artacağını ve gelirlerde yüzde 10 civarı bir artış olacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

2017 yılında önemli büyümenin yurt içi pazarda gerçekleştiğini kaydeden Onaran, yurtiçi cirolarda yüzde 45 büyüme sağladıklarına dikkat çekti. Onaran, “Diğer sektör firmaları da tıpkı bizim gibi yurt içi büyümede iyi rakamlara ulaştı. Otellerimiz Türk pazarını davet etti, imkânlar oluşturdu” dedi.

Prontotour’un geleneksel acente buluşma toplantılarının 6’ncısını Gaziantep’te düzenleyerek, hem acentelerle buluşan, hem de basın toplantısı yapan Onaran, 2017 değerlendirmes yaparak, 2018 hedeflerini açıkladı.

Yüzde 22 büyüdü

Ali Onaran, 2017 yılını toplamda ciroda yüzde 22 büyüme ile tamamladıklarını anlatırken, yıl başında belirledikleri hedeflere ulaştıklarını söyledi. Yılı toplam 250 milyon lira ciroyla kapattıklarına dikkat çeken Onaran, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Toplamda 100 bin müşteri sayısına ulaştık. 2017’de seyahatseverler, klasik rotalarımız olan İtalya, İspanya, Orta Avrupa, Benelüks ve Balkanlar dışında Dubai, Fas, Amerika, İngiltere, İskandinavya, Baltıklar ve Uzak Doğu destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Yurtdışı turlarımızda kişi sayısında yüzde 12, ciro bazında yüzde 25 artış yakaladık.”

Gemi ve nehir turlarına 2017’de de yoğun ilgi olduğunu anlatan Onaran, 2017’de gemi turlarında ciroda yüzde 15 artış yakaladıklarını dile getirdi. Yurtiçi ve Kıbrıs turlarında da büyüme sağladıklarını belirten Onaran, ciroda kültür turlarında yüzde 65, yurtiçi pazarda yüzde 45 artış sağladıklarını kaydetti.

2018 turizmde istikrarı başlatacak

‘Bir bilene sor’

2018 yılı kampanyalarına ‘bir bilene sor’ sloganıyla başlayan Prontotour, reklamlarında Faik Öztürk’ü oynatacak. ‘İronik’ bir kampanya yürüteceklerini belirten Onaran, “Biz rehberlerimize çok güveniyoruz. Bu kampanya ile bir anlamda ‘yanlış bilineni’ Prontotour rehberi doğrusuyla anlatıyor” ifadesini kullandı.

İKİ YENİ ÜRÜN

Her yıl müşteri taleplerini iyi şekilde analiz ederek, yeni ürünler oluşturduklarını anlatan Ali Onaran, bu yıl çocuklu aileler ve deniz turizmi açısından iki yeni ürün oluşturduklarını söyledi. Onaran, “ProntoKids, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinde çocukları seyahati belirleyen unsur haline getirmeyi planlıyor. ProntoKids, dünya şehirlerinde ünlü masal-çizgi roman kahramanları ve bilim kitaplarında dünyayı şekillendiren yüzlerle tanışma fırsatı sunuyor. SeaPlus ürünümüzle ise yaz ve kış deniz ve kültür turizmini birleştiriyoruz. Burada kış iken, Phuket’te deniz keyfini sürebilecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı