Ekonomi 2019’un dopingi Avrupalı turist

2019’un dopingi Avrupalı turist

01.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Turizm sektörü 2019 yılında da büyük artışlara sahne olmaya hazırlanıyor. Bunda da Avrupalı turistin en büyük destekçisi olması bekleniyor.

2019’un dopingi Avrupalı turist

23. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te turizm sektörü bir araya geldi. Fuar katılımcıları da bu yıl Avrupalı turist talebinden dolayı fiyatların artış gösterdiğini dile getirirken, yerli turist için bu yıl fiyatların yüksek olacağını belirtti. Erken rezervasyon döneminde de fiyatların yüksek olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, fiyatların Nisan sonrası daha da artacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Turizmciler öte yandan bu yıl kültür turlarına da talebin artacağı öngörüsünde. Fuara, bu yıl 94 ülkeden bin 100 ana firma, alt katılımcılarla toplamda 5 bin 602 firma katılıyor. EMITT, ilk 2 gün turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatilcileri ağırlayacak. Tatil tüketicileri, fuarda, seçtikleri destinasyonları inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarına, erken rezervasyon kampanyaları ile ulaşma imkanına sahip olabilecek.

2019’un dopingi Avrupalı turist

Folklorik bebekler yapan Emine Polat, şimdiye kadar 63 ilin yöresel kıyafetlerini yapmış. Hedefi, 81 ile ulaşmak.

THY ile protokol

Açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, fuar alanında stantları da dolaştı.

Türkiye’nin sahip olduğu arkeolojik, kültürel değerler, sanat ve sanatçılar, çok zengin gastronomi çeşitliliğinin ön planda bulunduğu, rakip ülkelerle kıyaslandığında rakipsiz fırsatlar ve şanslar tanıyan bu özeliklerin ön plana çıktığı turizm konseptlerinin geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Ersoy, nitelikli turist için ihtiyaç duyulan alt yapının da oluşturulması gerektiğini, burada öncelikli hedefin ise insan kaynağı olduğunu aktardı. Ersoy, Turizm Geliştirme Fonu’nu da seçimlerden sonra ilk fırsatta hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Turizmde ulaşımın önemine değinen Ersoy, THY ile yaptıkları protokole istinaden nisan ayı itibariyle Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir havaalanlarına öncelikle yoğun turist tedariki sağlayan ülkelerden tarifeli sefer başlatma kararı aldığını ifade etti. Ersoy, bu yıldan itibaren tahsise açacakları yeni turizm alanlarında 12 ay turizm yapma alanlarına öncelik vereceklerini de sözlerine ekledi.

2019’un dopingi Avrupalı turist

Konya Akşehir standındaki Nasreddin Hoca, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

2019’un dopingi Avrupalı turist

Çanakkale standındaki Truva atının önünde birçok katılımcı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diyarbakır’dan Rize’ye kadar

2019 yılında büyük artış beklenen turizm sektörünün bir araya geldiği fuar, ilk gün olmasına rağmen oldukça yoğun geçti. Fuarda, oteller, termal tesisler, tema parklar yoğun olarak stant açarak katılımcıların ilgisini çekmeye çalıştı. Turizm sektörü temsilcileri tarafından bu yıl kültür turizmine talebinde yüksek olduğunu belirtilirken destinasyonların tanıtımının da yapıldığı stantlardaki yoğunluk bu durumu doğrular nitelikteydi.

Haberin Devamı

Rize’den Aksaray’a, Diyarbakır’dan İzmir’e kadar birçok şehrin standında, tekstil ürünlerinden yöresel yiyecek ya da hediyelik eşyalara kadar birçok ürün sergilendi.

Fiyatlar artacak

Fuarda turizmciler özellikle yerli turiste erken rezervasyonun önemini vurguladı. Yabancı turistlerin talebi nedeniyle fiyatların artmaya devam edeceğini söyleyen turizmciler, yerli turistin erken rezervasyondan yararlanması gerektiğine dikkat çekti. Şu andaki fiyatların en uygun fiyatlar olduğunu söyleyen turizmciler, iç pazar fiyatlarında döviz kaynaklı artış olduğunu belirtti.

2019’un dopingi Avrupalı turist

Fuarda eğlence parklarının da tanıtımı yapıldı.