Ekonomi 240 MİLYON YATIRIMLA YERLİ AMAZON OLACAK

240 MİLYON YATIRIMLA YERLİ AMAZON OLACAK

13.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş alanındaki iştiraki Kliksa, beş yıl içinde 240 milyon lira yatırımla Türkiye’nin Amazon’u olmayı hedefliyor.

240 MİLYON YATIRIMLA  YERLİ  AMAZON OLACAK

Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Kliksa’nın 2014’ü bir atılım yılı olarak geçirdiğini, 2015’in de e-ticaret sektörünün yörüngesini değiştirme yılı olacağını söyledi.

Daha fazla yatırım
Sabancı Topluluğu’nun online alışverişte de lider olacağını vurgulayan Dinçer, “Sabancı Topluluğu’nun perakendedeki gücüyle, e- ticaret sektöründe liderliğe ilerliyoruz. Kliksa olarak, doğru adımlarla ve sağlıklı büyüme hedefiyle, sektörü de büyütmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise “Türkiye’nin Amazon’u olma hedefi doğrultusunda ilerlerken teknolojiye, markamıza ve müşteri hizmetlerine toplam 55 milyon lira yatırım yaptık. Liderliğe giden yolda çalışmalarımız ve yatırımlarımız sürecek. Yol haritamız uyarınca gelecek 5 yılda 240 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi. Safkan, şöyle devam etti:
“Perakende sektörünün 1.5 - 2 katı büyüyen e-perakende sektörünün penetrasyon oranı henüz daha düşük olduğundan, sektör büyümek için daha geniş bir alana sahip. Bu durum, internet kullanım oranlarının da sürekli artmasıyla, sektör için hesapsız büyüme tehlikesini taşıyor. Kliksa olarak, sadece ciroya odaklanan, uzun vadeli olmayan hesapsız büyüme stratejisinden hep uzak durduk. Merdivenleri koşarak çıkarken her basamağa sağlam basmak istiyoruz. Uzun vadeli perspektifi hiçbir zaman gözden kaçırmıyoruz. Bu sağlıklı büyüme anlayışımızla, e-ticaret sektörünün yörüngesini değiştireceğiz.”