Ekonomi 250 milyon dolarlık yeni bir Kale kuracak

250 milyon dolarlık yeni bir Kale kuracak

13.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı, 250 milyon dolarlık Kalekent projesiyle Beylikdüzü’nde atağa geçiyor. İlk kez birlikte proje geliştiren ortaklık, konut, mağaza ve sosyal donatılarıyla bölgede yeni bir şehir kurmayı amaçlıyor

250 milyon dolarlık  yeni bir Kale kuracak

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı Beylikdüzü’nde, Kalekent Konut Projesi’ne imza atıyor. Toplamda 100 bin metrekare bir alan üzerinde 2 etaptan oluşacak proje, 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek. 1471 daire ve 32 mağaza yer alacağı Kalekent’te daire fiyatları ise 106 bin lira ile 565 bin lira olarak değişiyor.
Kalekent’te yüzde 1 KDV uyguladıklarını ifade eden Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, daha satışa çıkmadan gelen yoğun talep yüzünden projenin yüzde 10’unun satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Gül, bu fiyatların lansman dönemine özel indirimli fiyatlar olduğunu belirterek yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade seçeneği sunduklarını ifade etti.
Hafriyat işlemlerinin başladığı Kalekent projesini, 2015 yılında her şeyiyle tamamlayarak sahiplerine teslim edeceklerini bildiren Gül, “Projemiz tamamlandığında yatırımcılarına en az yüzde 50 prim kazandıracak” dedi.

‘Yüzde 73 yeşil alan’
Gayrimenkul sektöründe geçmişi uzun yıllara dayanan Gül İnşaat ve Liv Yapı ortaklığı ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren arazi sahibi 3S Kale Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Alp Gürün de, proje ile Beylikdüzü’nde yeni bir kent kurulacağını belirtti.
Gürün, bu proje üzerinde çalışırken kent sakinlerine farklı sosyal yaşam sunmaya özen gösterildiğini, bu işbirliğini ileride başka projelere de taşımayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
Liv Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Seda Aydın, projeyi hazırlarken çevre şartlarına azami dikkat gösterdiklerini belirterek, “Arsanın yüzde 73’ünü yeşil alan, bahçe ve havuzlara ayırdık. Bloklar 8 katı geçmeyecek ve aralarındaki mesafeler de 15 metreden 200 metreye kadar değişkenlik gösterecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Araplardan talep var’
Projeye yabancıların toplu olarak ilgi gösterdiğini belirten Seda Aydın, “Özellikle Dubai, Katar ve Suudi Arabistanlı yatırımcılardan talep var. Ciddi bir talep gelmesi durumunda satış yapmayı düşünebiliriz” dedi. Aydın, metrekare fiyatlarının ise 2.250 liradan başladığını söyledi.

Aidat sorununu çözdü
Projedeki sosyal işletmelerin idaresinin Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı tarafından yürütüleceğini belirten Metin Gül, “Böylelikle markalı konut alan tüketicilerin en büyük şikayeti olan yüksek aidat sorunun da önüne geçilecek. Kale kent Konut Projesi’nde aidat fiyatları, metrekaresi 1,5 liradan hesaplanacak” dedi.

BLOKLARI 8 KATLI PLANLADI

1+0’dan 4+1’e toplamda 25 farklı daire seçeneği sunulan Kalekent’te, bloklar 8 kattan oluşuyor.
Blokların giriş katları bahçe teraslı dairelerden oluşurken, üst katlardaki dairelerde ise balkonlu veya balkonsuz seçeneklere yer veriliyor. Projedeki daireler mutfaklarda ankastre fırın, davlumbaz, ocak, fırın ve bulaşık makinesi montajı yapılmış olarak sunulacak. Tüm dairelerin salonlarında klima kurulumu gerçekleştirilecek. Otoparklardan, asansörle direkt dairelere çıkış imkânı olacak.
Projenin 73 bin metrekarelik peyzajı içerisinde yüzme havuzu, fitness salonları, nilüfer bahçeleri, güneşlenme ve dinlenme terasları, kameriye pergola, yapay su adaları, su basamakları, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor.

Haberin Devamı

Öğrencilerin ev bulma telaşı kiralık ev talebini patlattı

Okulların açılmasıyla öğrencileri saran ev bulma telaşı, evlilik sezonunun ve tatil dönüşünün de etkisiyle kiralık ev talebini patlattı. Özellikle İstanbul’un belirli bölgelerinde kiralık ev bulmak zorlaştı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, konut kredi faizlerinin de yükselmesiyle birlikte ev almak isteyenlerin bu taleplerini erteleyerek kiralık ev arayışına geçtiklerini belirtti.
Özellikle üniversitelerin bulunduğu illerde uygun fiyatlı kiralık dairelerin hızla kiralandığına dikkat çeken Hakan Erilkun, Kartal, Küçükçekmece, Beşiktaş ve Başakşehir’de kiraların ortalamanın üzerinde seyrettiğini de sözlerine ekledi.

Yoğunluk devam ediyor
Kira artışlarının İstanbul, Ankara ve İzmir’de enflasyon oranının üstünde seyrettiğini ifade eden Hakan Erilkun, “Evliliklerin arttığı, üniversite yerleştirmelerinin başladığı bu dönemde ekim ayına kadar yoğun bir hareketlilik olacak. Bu hareketlilikte inşaat firmalarının yeni projelerindeki konut teslimlerinin de yoğunlaşacak olması etkili” dedi.
Erilkun, “Kiralık evlerde düşük metrekare talepleri daha yoğun bir şekilde karşımıza çıkıyor. Büyükşehirlerde talep yoğun, arz ise sınırlı olduğu için kiralık daire bulmak ise oldukça zorlaşıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 15 artış oldu
Erilkun, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Kadıköy gibi merkezi lokasyonlarda, kira bedellerinde yaklaşık yüzde 15 civarında bir artış yaşandığının altını çizerek, bunda İstanbul’da öğrenci hareketlerinin etkili olduğunu söyledi.

Sancaktepe’deki metroda peronlar ortaya çıkıyor

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Anadolu yakasının ikinci metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nun 2015 yılında hizmete alınması hedefleniyor.
Tünel kazılarında sona yaklaşılırken, istasyonların peron tünellerinin beton kaplama işi başladı. Hat, dünyanın en hızlı yapılan metrosu olma özelliğini de taşıyor.

16 istasyon olacak
Proje tamamlandığında Sancaktepe’den metroya binen bir yolcu Ümraniye’ye 12,5 dakikada, Üsküdar’a 24 dakikada, Taksim’e 44 dakikada, Atatürk Havalimanı’na ise 71 dakikada ulaşabilecek. 16 istasyonla Üsküdar, Çekmeköy, Sancaktepe ilçelerini birbirine bağlayacak olan 20 kilometrelik metro hattı, Taşdelen ve Sultanbeyli üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak.

TOKİ’nin inşa ettiği okul sayısı 1000’i aştı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), eğitim ve öğretim altyapısını güçlendirmek için projelendirdiği okulların sayısı bini aştı. TOKİ, inşa ettiği 21 bin 24 derslikli 935 okulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetine sundu. Batman, Ordu, Konya, Bingöl, Artvin, Hakkâri, Adana, Edirne ve Iğdır’da inşa edilecek okullar da ihale aşamasına getirildi. İhale, proje ve planlama aşamasındaki toplam 77 okulla birlikte okulların sayısı bini aştı.
TOKİ, kamu hizmetlerinin alt yapısının geliştirilmesi yönünde uygulamalarını da sürdürüyor. İdare, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokoller ya da konut uygulamaları kapsamında okul ihalelerini gerçekleştirecek.

Kütüphane de yapıyor
Ayrıca üniversitelerle imzalanan protokoller çerçevesinde modern kampüsler yapan İdare, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) ile işbirliği içerisinde de yurtlar inşa ediyor.
935 okul inşa ederek Milli Eğitim’in hizmetine sunan TOKİ, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla kütüphane, spor salonu, yurt ve pansiyon gibi donatıların yapımını da sürdürüyor.

Haberin Devamı

Dumankaya Miks’te yeni daireler satışta

Gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından Dumankaya İnşaat, TOKİ İştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile Halkalı Atakent’te hayata geçirdiği projesi Dumankaya Miks’in yeni dairelerini satışa çıkardı. Projede stüdyo daireler 136 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuldu.
Ayrıca yeni satışa çıkan dairelerde ‘yüzde 1 peşinat, şimdi al 2014’te öde veya ilk yıl peşinat yok taksit yok’ gibi kampanyalardan herhangi biri tercih edilebiliyor. Bunlara ek olarak ticari üniteler de ilk çıkış fiyatlarıyla satışta.

Kartal’daki yatırımlar masaya yatırılacak

Kentsel dönüşüm çalışmaları, ticaret alanlarının yoğunlaşması ve ulaşım yatırımlarıyla gün geçtikçe ön plana çıkan Kartal masaya yatırılıyor. Yatırım merkezlerinden biri haline gelen bölgenin gelişimi Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün düzenlediği bir toplantıyla ele alınacak.
FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İbrahim Dumankaya Holding DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes gibi sektörün önemli temsilcileri katılacak.

Güneşli Corner Life fuarda görücüye çıkıyor

Güneşli’de Beyaz İnşaat ve Keleş İnşaat tarafından gerçekleştirilmekte olan Güneşli Corner Life, Tümexpo Fuarı’na katılıyor. 12 Eylül’de başlayan fuarda işadamlarıyla buluşacak olan proje, fuarın 2. salonunda ve F14 no’lu stantta ziyaretçilerini karşılayacak.
211 daire ve 21 ticari üniteden oluşan projenin Aralık 2014 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor. Corner Life Güneşli’ de 44 ila 167 metrekare aralığında dairelere yer veriliyor.
Banka kredisi kullanılmasına müsait olan Güneşli Corner Life projesinde yüzme havuzu, fitness- sauna-hamam, çocuk parkı, geniş bahçe ve spor alanları bulunuyor.

G Marin lansmandan önce ‘show’ yapacak

Mar Yapı, 21-29 Eylül 2013 tarihleri arasında Pendik Marintürk Cityport’ta gerçekleştirilecek Uluslararası İstanbul Boat Show’a katılıyor. Bayramoğlu’nda hayata geçirdikleri G Marin’in lansmanına hazırlanan Mar Yapı, projeyi ilk kez fuarda ziyaretçilerle buluşturacak. Yerli ve yabancı yatırımcının katılması beklenen fuarda Mar Yapı 25 metrekarelik standıyla yer alacak.
Projenin lokasyonuyla Boat Show ziyaretçilerinin ilgisini çekeceğini belirten Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Bayramoğlu’nun planlanan tüm yatırımların hayata geçirilmesiyle bölgenin daha çok gelişeceğini söyledi.