Ekonomi 2B’DE BAŞVURU YETERSİZ KALINCA SÜRE 3 AY UZADI

2B’DE BAŞVURU YETERSİZ KALINCA SÜRE 3 AY UZADI

24.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

2B’lerde Türkiye genelindeki 450 bin hak sahibinin yeterli sayıda başvuruda bulunmaması nedeniyle süre 3 ay daha uzadı. Bu süre sonunda da başvuru yapmayanları taşınmazları başkasına satılacak

2B’DE BAŞVURU YETERSİZ KALINCA SÜRE 3 AY UZADI

Hükümetin büyük gelir beklentisi içinde olduğu ancak yeterli başvuru alamadığı 2B arazilerinde hak sahiplerinin başvuru süresi 3 ay daha uzatıldı. Açıklama Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan gelirken, sürenin bu ayın sonunda dolacağını, ancak süreyi 3 ay daha uzattıklarını duyurdu. Babacan, şimdiye kadar başvuramamış vatandaşlara 3 aylık bir başvuru penceresi açıldığına işaret etti. Bu kararın 450 bin 2B hak sahibinin 300 bininin başvuruda bulunması, bunların da sadece yarısının parasını ödemesi nedeniyle alındığı belirtiliyor.
Hak sahipleri bu süre sonunda da başvuruda bulunmazsa taşınmazı kullananlara tanınan doğrudan satış hakkı düşecek ve süre sonunda taşınmaz ihale yoluyla başkasına satılabilecek. Daha önce alınmış ecrimisiller de iade edilmeyecek, ecrimisil alınmamışsa alınacak. Başvurular illerde defterdarlıklara, ilçelerde ise mal müdürlüklerine yapılacak. Yapılacak başvurulardan ilk etapta ücret talep edilmiyor ancak ilk başvurunun ardından son başvuru tarihine kadar ilgili bankalara ödeme yapılması gerekiyor.

Yüzde 44 indirim
Satış bedeli rayiç bedelin yüzde 70’i olacak. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim uygulanacak. Yani değeri 100 lira olan taşınmaz peşin ödemelerde 56 liraya satılıyor. Aynı taşınmazın yarısı peşin ödendiğinde yüzde 10 indirim uygulanarak 63 liraya satılıyor. Belediye mücavir alan sınırlarındaki 3 yıl içerisinde 6 eşit taksitle, belediye sınırları dışındaki yerlerde ise 4 yıl içerisinde sekiz eşit taksitle bedelini ödüyorsunuz. Bu taksitli satışlarda faiz oranı uygulanmayacak, harç ve damga vergisi de alınmayacak.

Bedel ödemeksizin iade
Geçmişte çeşitli nedenlerle orman sınırları içine alınmış tapulu alanları günümüzde orman sınırları dışına çıkmışsa hiçbir ücret talep edilmeden tapu sahiplerine geri verilecek. Bu sayede mülkiyet uyuşmazlıklarına son verilecek ve varsa konuyla ilgili davalar da sona erecek.
2B arazilerinin satışından elde edilecek gelirle, satılan arazinin iki katı kadar orman alanı yetiştirilecek. Buradan gelecek paralarla kentsel dönüşüm projeleri, çarpık ve plansız yerleşimlerin düzenlenmesi, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde ve orman köylülerinin desteklenmesi için kullanılacak. 2B arazilerinin satışından elde edilen gelirler genel bütçeye gelir kaydedilmeyecek.

Haberin Devamı

2B KREDİSİ VERİYOR
Türkiye İş Bankası, 2B yasasına yönelik yeni bir kredi kampanyası hazırladı. Bu kampanya ile banka, peşin ödeme imkânı olmayan hak sahiplerine, aylık yüzde 1.07’den başlayan faiz oranları ve 120 aya uzayan vadelerle kredi kullandıracak. Buna göre, taşınmazın satış bedeli üzerinden yüzde 30 indirimin yanı sıra, hak sahibinin peşin ödeme yapmak istemesi halinde bu tutar üzerinden yüzde 20 ek bir indirim daha yapılacak.

GÜNÜN PROJESİ/KÜÇÜKKUYUPORT

Kaz Dağları’na komşu projede yaşam başladı

Nuhoğlu-Gülsa İnşaat’ın Edremit Körfezi’nde konumlanan projesi Küçükkuyuport’ta yaşam başladı. Geniş kumsallara ve denize sahip Küçükkuyuport, dört mevsim oturabilme imkânı sağlıyor. Kaz Dağları’nın temiz havası ve doğasından en üst seviyede faydalanabilmek üzere tasarlanan projede, çok az sayıda kalan dairelerin satışı devam ediyor.
Nuhoğlu-Gülsa İnşaat tarafından Edremit Körfezi’nde deniz kıyısında konumlanan Küçükkuyuport Evleri’nde Temmuz ayında hayat başladı. Özel mantolama sistemi ve ısıtma-soğutma imkânına sahip dairelerde 12 ay boyunca Kaz Dağları’nın zengin bitki örtüsüyle doğayla iç içe bir yaşam vaat ediliyor.
17 blokta 204 konuttan oluşan projede, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere farklı ihtiyaçlara uygun daire seçeneklerine yer veriliyor.
Kaz Dağları Milli Parkı’na komşu, zeytin ağaçları ve çam sakızı kokuları arasında dünyanın en temiz oksijenini sunmak üzere tasarlanan projede hem yetişkinler hem de çocuklar için farklı detaylar tasarlanıyor. Geniş yürüyüş yollarının yer aldığı projede, özel plaj, yetişkinler ve çocuklar için ayrı olmak üzere 90 metre uzunluğunda 2 adet yüzme havuzu, çocuk oyun alanı bulunuyor. Ses geçirmeyen dekoratif duvar kâğıtlarının kullanıldığı konutlarda balkon ve teraslar yer alıyor.
Küçükkuyuport Evleri’nde bulunan bina dış cephelerindeki ısı yalıtımı, ses ve ısı yalıtımı sağlayan geniş pencere yüzeyleri, her daireye ait klimalı ısıtma ve soğutma sistemine de yer veriliyor.

Haberin Devamı

YAKIN PLAN
YERİ: Edremit Körfezi
YAPIMCI FİRMA: Nuhoğlu- Gülsa İnşaat
TESLİM TARİHİ: Hemen Teslim
KONUT SAYISI: 204
KONUT TİPİ: 2+1, 3+1,4+1

Haberin Devamı

TOYA YAPI, 15. KATTAKİ TESİSTE SPOR YAPTIRACAK

Gayrimenkul sektörünün markalaşmış firmalarından biri olan Toya Yapı, İstanbul Avcılar’da hayata geçirdiği yeni projesi Toya Vista’yla, Marmara Denizi ile Küçükçekmece Gölü manzaralı konutlar sunuyor. Avcılar’da yapımı devam eden Toya Vista, modern mimarisiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.
Toya Vista’nın Avcılar’ın merkezin yükseldiğini dile getiren Toya Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, “İstanbul Avcılar’da yapımı devam eden Toya Vista modern mimari yapısı, mükemmel deniz ve göl manzarası eşliğinde benzersiz bir hayatın kapılarını aralıyor” dedi. 2014 yılında teslim edilmesi hedeflenen projede her ayrıntıyı düşündüklerini dile getiren Topaloğlu, “Projede her detayı en ince ayrıntısına kadar özenle hazırladık. Güven ve kalitenin yanı sıra yaşayanların sosyal ihtiyaçlarını da unutmadık. Projemizin 15’inci katında konumlandırılan ve denizi ayaklarınızın altına hissettiren sosyal tesisler, Toya Vista sakinlerinin yaşam alanlarından uzaklaşmadan sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılıyor” diye konuştu.
Ulaşım açısından projenin kolay bir lokasyonda yer aldığını belirten Topaloğlu, “Toya Vista evleri, merkezi konumu ve E-5’e, Avcılar metrobüs durağına yürüme mesafesi yakınlığının yanı sıra Avcılar İDO iskelesi ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na olan yakın mesafesiyle ulaşım ağında yer alıyor” diye belirtti.
Farklı ödeme seçeneklerinin sunulduğu projede, yüzde 1 peşinat ve yüzde 24 ara ödeme ile konut sahibi olunabiliyor. Kalan yüzde 75’lik kısım içinse banka kredisi kullandırılıyor. Diğer bir seçenekte ise yüzde 25 peşinat verildikten sonra kalan kısım kredilendirilebiliyor.

Haberin Devamı

Konutlar anahtar teslim veriliyor
Toplam 132 konutun bulunduğu projede, büyüklükleri 99 ile 162 metrekare arasında değişen 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerine yer veriliyor. Daire fiyatlarının 255 bin liradan başladığı projede, konutlar, hazır mutfaklardan, banyoya, vestiyer dolabından çamaşır odası ve split klimasına kadar anahtar teslim olarak sahiplerine veriliyor. 2014 yılında teslim edilmesi hedeflenen Toya Vista’da birçok sosyal donatıya da yer veriliyor. Projenin 15’inci katında konumlandırılan sosyal tesisler, Toya Vista sakinlerinin yaşam alanlarından uzaklaşmadan sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haberin Devamı

Hangi daire kaç lira?
Tİpİ alanı FİyatI
2+1 98.78-105.82 255.000-273.000
3+1 142,28 360,200

Maslak 1453 bayramda satışa devam edecek

Satışa çıktığı günden bu yana büyük ilgi gören ve satış ofislerinde izdiham yaratan Maslak 1453 projesi müşterilerden gelen talep doğrultusunda bayramın ilk günü hariç diğer günlerde hizmet verecek. Yapılan açıklamada, bayram boyunca lansman fiyatlarının geçerli olacağı belirtilirken, ‘Bayrama Özel Konut Kredisi’ kampanyasıyla 31 Ekim 2012 tarihine kadar özel faiz oranları sunulacağı ifade edildi. Buna göre, 48 aydan 120 aya kadar vade seçenekleri sunulan kampanyada faiz oranları 0,85’den başlıyor.
1453 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi ile dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapacak olan proje; meydanları,tiyatroları, uluslararası düzeyde moda merkezi ve yanı başındaki orman alanlarıyla dünya ölçeğinde bir proje olma özelliği taşıyor. Çevreci yaklaşımını tüm projelerine yansıtan Ağaoğlu bu projesinde de enerji ve çevrenin korunmasını içeren kriterleri sağlayan LEED Sertifikası adayı.

Varyap Meridian Grand Tower’da son daireler satışta

Dünyanın en iyi mimari projesi ödüllü Varyap Meridian’ın lüks bloğu Grand Tower teslime hazırlanıyor. Varyap Meridian Grand Tower’da stüdyodan, 4+1’e farklı daire ve home-ofis seçenekleri bulunuyor. 4 bloğun teslimi tamamlanan Varyap Meridian’da Grand Tower ise yıl sonunda tamamlanacak. Sınırlı sayıda daire ve home-ofisin kaldığı Grand Tower’da açık ve kapalı yüzme havuzu, buhar banyoları, saunalar ve şok duşları yer alıyor.
Varyap Meridian Grand Tower’da bilardo, langırt, masa tenisi gibi oyun gruplarının yanı sıra, kapalı otopark alanı ve bisiklet park alanı tasarlanmış.

Soyak Soho’nun ilk konuğu Cüneyt Çakır

Soyak, Zincirlikuyu’da yer alan Soho projesi ile ilgili yaptığı etkinlikler çerçevesinde “Soho Sohbetleri” adı altında bir dizi sohbet başlattı. Kapalı gruplara yönelik yapılacak Soho Sohbetlerinin ilk konuğu FIFA Hakemi Cüneyt Çakır’dı. Akbank müşterilerinin davet edildiği sohbette Çakır kariyer yolculuğunu anlattı. Sohbetin sonunda katılımcılara armağan verildi. Cüneyt Çakır sarı ve kırmızı kartları her konuk için ayrı ayrı imzaladı.
77 daireden oluşan projede 1+1, 1+1 dubleks, 2+1 ve 3+1 dubleks daire seçenekleri bulunuyor. .Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve gönüllü başvuru yapılarak sahip olunan LEED sertifikasına aday olan Soyak Soho bu özelliğiyle de çevreci bir bina olacak.

Likör Fabrikası’nın yeni projesine altın sertifika

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Eski Likör Fabrikası projesi, yeşil bina konusunda dünyanın kapsamlı sertifikalarından olan Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB’den “Altın Bina Sertifikası” almaya hak kazandı. Türkiye’nin ilk DGNB Sertifikası alan gayrimenkul projesi Viatrans, çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlı projesi ile İstanbul’da yaklaşık 100 yıllık tarihi bir bahçede yaşam imkânı sunuyor. Törende sertifikayı alan Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Genel Müdürü Polat Gülman projenin doğayı ve yeşili korumaya yönelik hassasiyetini ödülle resmileştirdiklerini belirtti.

Sıfır faizli kampanya bayramda da sürecek

Sektöre kentsel dönüşüm ve yenileme projesiyle giriş yapan Yapı Türk’ün Halkalı Atakent’te inşa ettiği ilk konut projesi Elitistpark’ta kampanyalı fiyatlar devam ediyor.
Bu kapsamda, 185 bin ile 475 bin lira arasında değişen daireleri 60 ay vade ve sıfır faiz ile satışa çıkaran projede taşınma masrafı da Elitistpark tarafından ödeniyor.
62, 92 ve 150 metrekare büyüklüğündeki dairelerden satın almak isteyen misafirlerini bayramda da satış ofisinde ağırlayacak Elitistpark’tan daire alanlar, isterlerse evlerine hemen taşınıp ödemeye 2013 Ocak ayında başlayabiliyor.