Ekonomi 2B’lerde başvuru sayısı 30 bin kişiye çıktı

2B’lerde başvuru sayısı 30 bin kişiye çıktı

02.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da 31 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla 2B arazileri ile ilgili başvuruların 30 bine yaklaştığına işaret eden Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında Antalya’nın ilk sırada bulunduğunu bildirdi.

2B’lerde başvuru sayısı 30 bin kişiye çıktı

“2B arazisi kullanıcıları, başvuru bedelini başvuru süresinin bitim tarihine kadar ödemek şartı ile başvuru bedeli ödemeksizin başvuru yapabilecekler” şeklinde konuşan Mat, Antalya’da 2B arazisi kullanıcılarının 6292 Sayılı Kanun’a göre satın alma başvurularının, 7 Mayıs 2012 tarihinden itibaren il merkezinde defterdarlık, ilçelerde ise mal müdürlükleri tarafından alınmaya devam edildiğini hatırlattı.
Hidayet Mat, kullanılan 2B arazilerine peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirim, ihalesiz, doğrudan satın alınması, son 5 yıl için tahsil edilen ecri misillerin satış bedelinden indirilmesi, tapuda yapılacak işlemlerde harçtan muaf olunması gibi kolaylıklar sağlandığına dikkati çekti.
Ayrıca Mat, satış bedellerinin ödenmesinde kolaylık sağlamak amacıyla belediye mücavir alan sınırları içinde 3 yılda faizsiz 6 taksit, belediye mücavir alan sınırları dışında ise 4 yılda faizsiz 8 taksitte ödenebilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi.
Mat, avantajlardan yararlanmanın ön şartının başvuruda bulunmak olduğunu vurgulayarak, 2B kullanıcılarından satış bedellerinden mahsup edilmek üzere belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise bin lira başvuru bedeli yatırarak satın alma başvuru yapma işleminin devam ettiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Dilekçeleri elden alıyor
Hidayet Mat, şunları söyledi: “Başvuru bedeli ödemeden başvuru yapacaklar dilekçelerinin altına ‘Başvuru bedelini yatırmadan başvuru yaptım, başvuru süresinin bitimine kadar bedeli ödemem gerektiğini, aksi halde herhangi bir bildirime gerek kalmaksızın tüm haklarımın düşeceğini biliyorum’ ifadesini yazıp imzalaması gerekmektedir. 2B arazisi kullanıcı vatandaşlarımızın satın alma başvurularını hızlı şekilde yapılmasını sağlamak için başvuru dilekçeleri, ilgili mahalle ve köy muhtarları ile işbirliği yapılarak oluşturulan ekiplerimizce ağustos ayı içinde belirli bir program dahilinde mahalle ve köylere gidilerek mahallinde elden alınacaktır.”

GÜNÜN PROJESİ-İZ PARK / İZ TOWER

Haberin Devamı

Kartal’da iki projeye aynı anda hayat veriyor

EgeYapı Group tarafından Kartal’da inşa edilen Adalar manzaralı konut projesi İz Tower ile ofis ihtiyaçlarına farklı çözümler getiren İz Park, hem Ramazan Bayramı’nda hizmete girecek Kadıköy – Kartal Metro Hattı’na hem de yeni yapılan Anadolu Adalet Sarayı’na olan yakınlığıyla yatırımcılara yüksek prim vaat ediyor.
Yaklaşık 5 bin 200 metrekare arazi üzerine inşa edilen İz Tower, 21 kat, 163 daire ve 8 ticari üniteden oluşuyor. İz Tower’da 60 ve 65 metrekare olmak üzere iki tip 1+1’in yanı sıra 96-98 metrekareden oluşan iki tip 2+1 ve 108 metrekerelik dubleks loft daireler bulunuyor. İz Tower’da sadece yüzde 1 ön ödeme yaparak yüzde 34’lük peşinatı faizsiz teslim tarihine ötelemek mümkün, geriye kalan yüzde 64’lük kısım için ise aylık 1.250 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.
Kartal’da 15 katlı iki ofis kulesinin yanı sıra farklı ofis ihtiyaçları için tasarlanmış 2 ve 5 katlı bloklardan oluşan İz Park’ta ise 44,5 metrekareden 640 metrekareye kadar farklılık gösteren ofisler bulunuyor. Ofisler 262 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Projeler, Kartal – Kadıköy Metro Hattı’na yürüme mesafesinde olmasının yanı sıra Sabiha Gökçen Havaalanı’na 10 km ve yeni açılacak Anadolu Adliye Sarayı’na 1,5 km uzaklıkta olmasıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

YAKIN PLAN
YERİ: Kartal
YAPIMCI FİRMA: Egeyapı Group
TESLİM TARİHİ: 2014
OFİS ALANLARI: 44,5 - 640 m2

YAKIN PLAN
YERİ: Kartal
YAPIMCI FİRMA: Egeyapı Group
TESLİM TARİHİ: 2013
KONUT SAYISI: 163
KONUT TİPİ: 1+1, 2+1, dubleks

Metrobüs konut projelerini yüzde 50 artırdı

Yapımı yaklaşık bir yıldır devam eden ve geçtiğimiz günlerde deneme seferlerine başlanan Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı, hattın iki ucundaki ilçelerde sıfır konut projelerinin sayısının önemli oranda artmasına neden oldu.
sahibinden.com’un yaptığı araştırmaya göre, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs seferlerinin başlayacağı yönünde 2011 yılında çıkan haberlerin ardından, iki ilçedeki konut projelerinin sayısında yüzde 50 artış kaydedildi.
Verilere göre, Avcılar ve Beylikdüzü’nde yapımı devam eden konut projelerinde ağırlık 2+1 ve 1+1 daire tiplerinde bulunuyor. Ayrıca araştırmaya göre en çok Florya, Beylikdüzü, Büyükada ve Zeytinburnu’ndaki projeler dikkat çekiyor.

Mar Yapı’dan Güneşli’ye yeni proje

Haberin Devamı

İnşaat sektöründeki faaliyetlerine hız kazandıran Mar Yapı’dan yeni bir proje haberi geldi. Daha öncede Güneşli’de projeler geliştirmiş olan firmanın yeni adresi de yine Güneşli olacak. “Ala Güneşli” olarak anılan proje, Basın Ekspres Yolu üzerinde konumlandırılacak. Henüz tasarım aşamasında olan projenin 2 rezidans kulesinden oluşması planlanıyor.
65 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Ala Güneşli projesi için Suyabatmaz & Demirel Mimarlık ile anlaşan firmanın yeni projesini önümüzdeki günlerde satışa sunması bekleniyor. Projenin mimarisini ise Murat Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel üstleniyor.

Kurtköy’ün yeni Arma’sı 20 dükkânı satışa sundu

Okkalar İnşaat’ın, Kurtköy’de bulunan ARMA Business&Life projesinde yatırımcılara dükkân seçenekleri de bulunuyor. Aralık 2013’te teslim edilecek olan projede büyüklükleri 35 ile 200 metrekare arasında değişen 20 dükkân satışa sunuluyor. Dükkânların fiyatları ise 300 bin liradan başlıyor.
Ayrıca projede bulunan Ramazan kampanyası da devam ediyor. Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek olan kampanya çerçevesinde, peşin alımlarda yüzde 11 indirim uygulanıyor. Kampanyada, 24 ay vadeli olan sıfır faizli ödeme imkânı, 11 ay daha artırılarak 35 aya çıkarılıyor. Firma ayrıca, kredili alım yapanların peşinat ödemesini ise 11 ay sonraya öteliyor. Konutların fiyatları 137 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Büyükçekmece’de kendi elektriğini üreten villalar
Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece göl kenarında yapılan lüks yaşamın yeni adresi Gölmahal Villaları, enerji tasarrufa gidiyor. Akıllı ev sistemi ile donatılmış villalar ısıtma, soğutma ve su sistemlerinde minimum enerji kullanımı ile dikkat çekiyor. Standart binalara göre yüzde 30 ile yüzde 50 gibi ciddi oranlarda enerji tasarrufu sağlanan projede, elektrik rüzgâr tribünü ile üretiliyor. Sıcak su ise her villada bulunan güneş enerjisi panellerinden elde ediliyor.
Mart 2013’de teslim edilecek olan projedeki konutların fiyatları ise büyüklüklerine göre 1 milyon 295 bin ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişiyor.

588 bin liraya Anadolu Hisarı manzaralı konut
Üsküdar’da hayata geçirilen Aktaş Boğaziçi Evleri’nde konutların fiyatları 588 bin liradan başlıyor. 8 bloktan oluşan projenin, Temmuz 2013’te teslim edilmesi planlanıyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerine yer verilen projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, Türk hamamı, sauna, fitness salonu gibi sosyal donatıları bulunuyor. Yüzde 85’i yeşil alana ayrılan projede açık ve kapalı otopark alanlarına da yer veriliyor. Proje, 2. Boğaz Köprüsü ve Anadolu Hisarı’nın karşısında yer alıyor.