Ekonomi 3.5 milyar liralık mahalle

3.5 milyar liralık mahalle

14.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Haldız İnşaat ve Halk GYO, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 3.5 milyar lira yatırım değeriyle bölgenin en büyük konut projelerinden biri olan Paye Sakarya’yı hayata geçirdiklerini açıkladı.

3.5 milyar liralık mahalle

Halk GYO’nun arsası üzerinde hasılat paylaşımı modeli ile hayata geçen projede 426 konut yer alıyor. İnşaatı ve satışları başlayan projenin şu ana kadar yüzde 25’inin satıldığı bildirildi. Projenin bölge yatırımcısının yanı sıra İstanbul, Kocaeli ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları tarafından tercih edildiğini söyleyen Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bekin bölgenin İstanbul piyasası kadar durgun olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Cazip ödeme koşulları 

Erişilebilir konut hedeflerine dikkat çeken Bekin, “Sektörümüzü daha da güçlendirmek, tüketici beklenti ve ihtiyaçlarına uygun, nitelikli ve özellikle de günümüzde daha fazla önem kazanan erişilebilir projeler geliştirmek için ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haldız İnşaat Genel Müdürü Selim Kardil de “Yaklaşık 60 dönümlük arsa alanı üzerinde Paye Sakarya, 23 blokta 426 konuttan meydana geliyor. Ayrıca 34 adet cadde mağazası var. 115 ile 288 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 3 farklı konut tipi bulunan projeyi 2025 yıl sonunda teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Mahalle ekseninde hayat bulan projede daire fiyatları 5 milyon liradan; metrekare fiyatı ortalama 30 bin liradan başlıyor. Yüzde 25 peşin 60 aya kadar vade farksız ödeme planı sunuluyor.