Ekonomi 3 yeni projeye başlıyor ilki Ümraniye’de

3 yeni projeye başlıyor ilki Ümraniye’de

03.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Arzın azaldığı, talebin ise arttığı konut sektöründe yeni proje hareketliliği var. Son olarak markalı konut üreticilerinden Akyapı, 1 milyar 750 milyon lira yatırımla inşa edeceği 3 projesi için çalışmaları başlattı. Bu projelerden ilki olan 850 milyon lira yatırım büyüklüğüne sahip Limonlu Bahçe Konakları'nı satışa çıkaran Akyapı, İstanbul Ümraniye'de yer alan projede 509 daire ve 148 adet ticari alan sunuyor.

3 yeni projeye başlıyor ilki Ümraniye’de

 

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, koronavirüs pandemisi ve artan inşaat maliyetleri karşısında pek çok üreticinin bu dönemde çekimser davrandığını belirtirken, "Sektörde de öncü bir rol oynayarak 1 milyar 750 milyon lira yatırım maliyetine sahip, konut, villa, sanayi gibi farklı konseptlerden oluşan 3 proje için harekete geçtik. Projelerimiz Ümraniye, Büyükçekmece ve Arnavutköy’de yer alacak" dedi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 3 milyon metrekarenin üzerinde inşaata imza attıklarını belirten Asmalı, 2 yıl içinde bu rakamı 3.5 milyon metrekareye çıkaracaklarını, şu anda 1879 konut, 147 villa, 309 cadde mağazası olmak üzere; toplam 551 bin metrekare inşaatın yapımına aktif olarak devam ettiklerini kaydetti. Akyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinçel de Alemdağ Caddesi üzerinde yer alan projenin eski bir teknoloji fabrikası olan Netaş arazisinde bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçtiğini anlattı. Metrekare fiyatlarının bölge ortalamasına göre gayet cazip olduğunu, müşterilerine ön satış döneminde önemli bir avantaj sunduklarını ifade eden Dinçel, “Bu süreçte yüzde 25’lik bir ön talep topladık" dedi. Projenin metrekare fiyatları 17 bin 200 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

36 farklı tipte daire

Aile odaklı hazırlandığı ifade edilen projede 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerinde 36 farklı tipte daire sunuluyor. Ödeme planları ise müşterilerin isteğine bağlı olarak banka kredili veya Akyapı bünyesinde vadelendirme seçeneğiyle hazırlanıyor. Yatay mimari özelliği taşıyan projede net 3.10 metrelik konak tarzı yüksek tavanlı dairelerin projelendirildiği ifade edilirken, konutların Aralık 2024’te teslim edilmesi planlanıyor.