Ekonomi 30 MİLYON ‘CEP’ SATTI ŞİMDİ TABLET İŞİNE GİRİYOR

30 MİLYON ‘CEP’ SATTI ŞİMDİ TABLET İŞİNE GİRİYOR

26.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

KVK Genel Müdürü Özcan Ermiş, 2012’nin atılım yılı olacağını belirterek, “Dünyada gelişen trendler karşısında sessiz kalamazdık. Ürün gamımızda internet trendlerine uygun olarak yenilikler yapmak üzere Huawei, ZTE ve ViewSonic gibi birçok dünya deviyle işbirliğine gidiyoruz” dedi.

30 MİLYON ‘CEP’ SATTI ŞİMDİ TABLET İŞİNE GİRİYOR

Yeni projeler için 46 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıklayan Ermiş, ilk olarak 140’tan fazla ülkede ürün ve çözüm hizmetleri, toplam 110 bin çalışanı ile dünyanın sayılı telekom oyuncularından Huawei’nin KVK’ya özel üretilen cihazlarının mayıs ayı itibarıyla Türk tüketicisi ile KVK güvencesiyle buluşacağını ifade etti. Hemen peşinden dünyanın en büyük dördüncü cep telefonu üreticisi olan ve telefonları Avrupa’da satış rekorları kıran ZTE’nin KVK’ya özel ürünlerinin raflardaki yerini alacağını söyleyen Özcan Ermiş, ardından dünya projeksiyon endüstrisi lideri ve telekomda Amerika pazarının yükselen yıldızı ViewSonic ile tablet satışlarının başlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Ermiş, 1994 yılından bu yana Türkiye’de KVK aracılığıyla 30 milyona yakın cep telefonu, milyonlarca adet sim kart ve milyarlarca dakikalık kontör kartı ve operatör ürünleri satıldığını söyledi. Ermiş, bu dönemde Türkiye’de hemen hemen her eve girdiklerini, Türkiye’de ekmekten sonra en çok tüketilen ürün olan kontörü KVK güvencesiyle sattıklarını ifade etti.

Ermiş, KVK’nın 2011 yılında toplam 3 milyon 125 bin adet cihaz sattığını ve yaklaşık 2 milyon kişiye de servis hizmeti verdiğini söyledi.




5 bİn Satış noktası var
Türkiye’de 5 bin noktada yer aldıklarını belirten Özcan Ermiş, “Halihazırda Türkiye’de 81 ilin bütün ilçelerinde KVK adıyla yer alıyoruz. Şirketin cirosu 2011’de 1.5 milyar dolara ulaştı. Cironun 750 milyon doları operatör ürünlerinden, 750 milyon dolarlık kısmı da cihaz satışlarından geldi. 2012’de 3.6 milyon cihaz satarak yüzde 15 büyüme bekliyoruz. Yurtdışında da 15 ülkede büyüme planları yapıyoruz” dedi.