Ekonomi 30 TÜRK FİRMASINDAN DUBAİ’YE ÇIKARMA

30 TÜRK FİRMASINDAN DUBAİ’YE ÇIKARMA

08.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün başlayan ve 30 Türk firmasının katıldığı Dubai’deki Cityspace Fuarı 10 Ekim’e kadar devam edecek. Türk firmaları, dev projeleri görücüye çıkarırken, Araplara büyük miktarlarda gayrimenkul satmayı hedefliyor

30 TÜRK FİRMASINDAN DUBAİ’YE ÇIKARMA

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai’deki Cityspace, bu yıl da Türk firmalarının akınına uğrayacak. Özellikle yabancılara gayrimenkul satışının serbest olmasıyla birlikte Türk firmalarının hedef pazarları haline Dubai, geçtiğimiz yılki yoğun katılımın ardından bu yıl daha büyük bir ilgiye sahne oluyor. Geçtiğimiz yılki fuarda gövde gösterisi yapan ve Maslak 1453 projesinden Araplar’a yaklaşık 150 milyon dolar değerinde mülk satan Ağaoğlu, diğer firmalara da ilham kaynağı oldu.
Bugün başlayan ve 30 Türk firmasının katıldığı fuar 10 Ekim’e kadar devam edecek. Dubai’nin yanı sıra diğer Körfez ülkelerinden de yatırımcıların geldiği fuara NEF iki stand ile katılırken, Ağaoğlu İnşaat da dev bir stand ile Arap yatırımcıların karşısına çıkacak. Fuarın diğer önemli katılımcıları arasında ise Dumankaya, Eroğlu, İş GYO, Egeyapı Group, Bio City ve KLK yer alıyor. Fuarda GYODER de yer alırken, ayrıca mimarlık ofisleri ve aracı kuruluşlar da boy gösterecek.

Kitapçık dağıtacak
Türkiye’den gayrimenkul almak isteyen yabancılar yatırımcılar için İngilizce tanıtım rehberi hazırlayan GYODER, bunu Dubai’deki fuarda dağıtacak. Soru ve cevaplarıyla gayrimenkul alımını ve karşılaşılacak sorunların çözümlerinin yer aldığı rehber yabancılar için önemli bir kaynak olacak.

Haberin Devamı

16 sayfalık Türkiye eki

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan ve tüm körfez bölgesi ülkelerinde etkili olan ünlü gazete Gulf News, 16 sayfalık Türkiye Gayrimenkul Eki yayınladı. İngilizce yayınlanan Gulf News gazetesinin Türkiye eki, Global Connection (GC) adını taşıyor. 16 sayfalık Türkiye eki GC; Seramik Tanıtım Grubu, Ağaoğlu, Eroğlu GYO, Garanti Koza ve Soyak’ın desteği ile yayınlandı.
Türkiye eki Global Connection’u yayınlayan Gulf News, uluslararası finans çevreleri ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.
Dubai’de düzenlenen CITYSCAPE Uluslararası Gayrimenkul Fuarı ve Konferansı’nın açılış gününden bir gün önce yayınlanması, Türkiye ekinin etkisini artırdı. Gulf News gazetesiyle yayımlanan ek, Türk Gayrimenkul ve İnşaat sektörüne, seçkin projelere ve şirketlere yer veriyor.

Haberin Devamı

Kimler katılıyor
Ağaoğlu İnşaat
Akdağ İnşaat
APEC
Aremas
Armaya
Babacan Yapı
Bak Yapı
Bio City
Birtur İnşaat
Bulut İnşaat
Cathay
Dome Mimarlık
Dumankaya
Egeyapı Group
Eroğlu
FCC
Garanti Koza
Gyoder
iCanBuy
IMC Gayrimenkul
İş GYO
KLK Yapı
Mimarlar Workshop
NEF
Proje Beyaz
Space Gayrimenkul
Tabanlıoğlu Mimarlık
TAGO Mimarlık
The Turkish Property
Topvip Gayrimenkul

Anadolu yakasının ticari vitrini ‘Bağdat Caddesi’

Bağdat Caddesi, yüksek kira rakamlarına rağmen reklam gücü ve dünya örnekleriyle yarışacak nitelikleri nedeniyle ulusal ve uluslararası markalar açısından cazibesini her zaman koruyacak önemli bir lokasyon olarak öne çıkıyor.
EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Değerleme Departmanı Yöneticisi Şeyma Şehirli, günümüzde halen orta-üst ve üst gelir grubunun yaşadığı Bağdat Caddesi’ndeki ‘cadde perakendeciliğinin’ benzerleri arasında en önemli örneklerden biri olduğunu, özellikle Suadiye’den başlayarak Caddebostan’a kadar uzanan mevkilerde nitelikli mağazalar ve işyerlerinin yer aldığını söyledi. Şehirli, kiraların epey yüksek olduğu caddenin yalnızca bir alışveriş mekânı değil, aynı zamanda sosyo kültürel bir merkez olduğunu belirtti.
Bağdat Caddesi’nin çok yoğun olarak nitelendirilen Şaşkınbakkal- Kazım Özalp Sokak ile Caddebostan- Ethem Efendi Caddesi arasında moda mağazaları ile çeşitli bankalar, kafe ve restoranların yer aldığını belirten Şehirli, “Kira değerleri, cephe genişlikleri, bahçe kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak değişmekle birlikte aylık ortalama 200- 500 dolar/metrekare” dedi.
Şehirli, caddenin en yoğun yaya hareketliliğinin olduğu bu bölgede genellikle orta ve orta- üst gelir grubuna hitap eden markaların ve restoran zincirlerinin yer aldığını anlattı.

Haberin Devamı

‘Daireler dükkân oluyor’

Restoran zincirlerinin 200- 300 metrekare dükkânları tercih ederken, küçük işletmelerin 20- 45 metrekare dükkânları yeterli bulduğunu ifade eden Şehirli, “Cadde üzerinde bulunan dükkânların birçoğu mimari projelerinde daire olarak görünüyor ancak fiziki değişimlerle dükkân olarak kullanılıyor. Mağazalar olmasa da restoranlar ruhsat almak için yasada dükkân kullanımı olan yerleri seçiyor” dedi.

Milyon dolarlık hava paraları...
Bağdat Caddesi üzerinde caddeye cepheli ve yoğunluğun fazla olduğu Caddebostan ve Suadiye arasında dükkânların kapitalizasyon oranının yüzde 4-5 seviyelerinde değiştiğini söyleyen
Şehirli, boş dükkân bulmanın neredeyse imkânsız olduğunu, kiracıların bulunduğu dükkanı boşaltmak için 500 bin ila 1 milyon dolar arasındahava paraları talep ettiğine dikkati çekti.

Haberin Devamı

Caddeye doğru kira artıyor
Bağdat Caddesi üzerinde olmayan ancak caddeye bağlanan sokak üzerindeki dükkânların kira aralıklarının caddeye yaklaştıkça arttığını ifade eden Şehirli, kira değerinin aylık 20-65 dolar/metrekare aralığında değiştiğini söyledi. Şehirli, cadde üzerinde yer bulamayan ya da fiyatları pahalı bulan markaların, kuaför ve kafe gibi işletmelerin, son dönemde popülerlik kazanan bitkisel kozmetik ürünleri satan mağazalar ve cilt bakım merkezlerinin Kazım Özalp Sokak ve Noter Sokak gibi mevkileri tercih ettiklerini kaydetti.

Sıfır peşinatlı kampanyada son hafta

Evimiz Kocaeli’nde başlayan Sonbahar Kampanyası’nda son haftaya girildi. Kurban Bayramı’na kadar devam edecek kampanyada peşinatı bir yıl sonraya öteleyerek veya peşin fiyatına, vade farksız, 20 ay eşit taksitle ev sahibi olunabiliyor.
936 konutluk projede konutların tamamı 1 Temmuz 2015 tarihinde tamamlanacak ve sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.
Kampanyaya gösterilen büyük ilgi nedeniyle Kocaelililere teşekkür eden Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, ilk etabının ardından halen ikinci etabının da satışta olduğu projeye gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.
Ödeme gücü yüksek olanların farklı ödeme modeli beklentilerini de dikkate alarak özel bir ödeme modeli geliştirdiklerini kaydeden Pekdemir, “Bu nitelikteki müşterilerimiz, evlerini peşin fiyatına, vade farksız bir şekilde 20 ay eşit taksitle satın alabiliyorlar. Dolayısıyla 20 ay boyunca faiz farkı ödemiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘En iyi yaşam yerleşkesi’ ödülü Vadi’ye geldi

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat’ın inşa ettiği dev proje Vadistanbul, mimarisiyle Avrupa’dan ödül aldı. Her yıl, dünya çapında birçok inşaat projesinin yarıştığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “Yaşam Yerleşkesi Gelişim’ kategorisinde ödül aldı.
Mimarisinde dünyaca ünlü SOM Architecture ve Türkiye’nin ödüllü mimarlık ofisi İki Design Group’tan Murat Kader’in imzası bulunan Vadistanbul, inşa edildiği bölgenin de dönüşümünde büyük rol oynuyor. TEM Otoyolu’nun yanı başında konumlandırılan Vadistanbul, konumu itibariyle Maslak ve Büyükdere Cadde’sinin alternatifi niteliğinde bir değere sahip.
Avrupa ve Arap ülkelerinin de dikkatini çeken Vadistanbul’un 1.111 konuttan oluşan etabında dairelerin yüzde 60’ı sahiplerini buldu.
İstanbul’un en yüksek prim yapan lokasyonu haline geleceği belirtilen Vadistanbul’da 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 dubleks daireler yer alıyor, fiyatlar ise 455 bin liradan başlıyor. Alternatif ödeme planlarının sunulduğu projede 120 aya kadar yüzde 0,84 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

% 45’i tamam
Türkiye’nin en büyük sanayi ve kentsel dönüşüm projesi olarak öne çıkan Vadistanbul’da ilk etabın yüzde 45’i tamamlandı.
1 milyon 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadistanbul projesi, teras evler, ofisler, alışveriş caddeleri, kafeler, oteller ile alışveriş merkezlerinin yanı sıra eğlence merkezlerine sahip olacak.

Milliyet’ten iki yaka için detaylı emlak rehberi

Milliyet gazetesi gayrimenkul almak ya da yatırım yapmak isteyenler için çok özel bir rehber hazırlıyor. İstanbul’un iki yakası için ayrı ayrı hazırlanan bu rehberlerden ilki Anadolu yakasını mercek altına alacak ve 1 Kasım’da Milliyet gazetesiyle dağıtılacak. Anadolu yakasının ele alındığı rehber ise 2 Kasım’da okuyucularla buluşacak.
İstanbul’u bölgeler halinde analiz eden ve tüm gelişme ve prim beklentilerini ortaya koyan rehberde bölgelerde satışı süren tüm projeler de detaylarıyla yer alacak. Bu sayede gayrimenkul almak isteyenler hem bölge hem de projeler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek. Rehber aynı zamanda ipad’den de okuyucularla buluşacak.

Kağıthane’de yerini alanlar ‘iş başı’ yaptı

Sektörün önce markaları Kağıthane’de yükselen Papirus Plaza’da yerini almaya başladı. Çalışma hayatının başladığı projede, az sayıdaki efektif A+ ofis alanları ise satılık ve kiralık alternatifleri ile yeni sahiplerini bekliyor.
Mesa ve Ferko imzasını taşıyan Papirus Plaza’da 160 metrekareden başlayarak, tek katta 5 bin metrekareye ulaşabilen birleştirilebilir özellikli işyerleri bulunuyor. 3.85 ile 4.15 metrelik tavan yükseklikleriyle ferah alanlar yaratılan projede, ortak kullanıma açık toplantı ve konferans salonlarına yer veriliyor.

Tepe İnşaat, Narlife’ta yüzde 5 peşinat sundu

Tepe İnşaat, Maltepe’de oluşturduğu yaşam alanının son halkası Narlife projesi ile Narcity ve Narkule projelerine yenisini ekledi. 2023 adet konuttan oluşan projenin yüzde 60’ının satışı gerçekleşti. Müşterilerden gelen talep üzerine, C bloğunda yer alan daireler planlanandan 1 yıl erken teslim edilecek.
609 adet konuttan oluşan Narlife projesinde ise, stüdyodan 4+1’e, bahçeli, teraslı, balkonlu ve balkonsuz olmak üzere çok farklı daire seçenekleri bulunuyor. Projede yüzde 5 peşinat avantajı, banka anlaşmaları ve vade seçenekleri sunuluyor.

Minik mimarlar kendi hayallerini tasarlayacak

Ankara’da hayata geçirilen Uptown konut projesinde, minik mimarlar hayallerindeki evi çizecek.
Çocuklara özel düzenlenen resim yarışmasıyla ilgili bilgi veren Uptown İncek Konut Projesi ortaklarından Emre Katırcı, çocukların içindeki cevherleri ortaya çıkarmak istediklerini kaydetti.
Katırcı, “1 Ekim’de başlayan ‘Hayalimdeki Ev’ resim yarışması 15 Kasım’a kadar sürecek. Yarışmaya katılarak dereceye girecek olan çocuklarımıza bazı hediyelerimiz de olacak. Yarışmada birinci seçilecek olan minik mimarımızı iPad mini ile ödüllendireceğiz. İkinci olana bisiklet, üçüncüye ise scooter ödülü verilecek” diye konuştu.