Ekonomi 323 milyon dolarlık zirvede tek Türk Özil

323 milyon dolarlık zirvede tek Türk Özil

19.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası’ndaki futbolcular arasında en çok kazanan yıldız yıllık geliri 80 milyon doları bulan Portekizli Ronaldo olurken, Türk kökenli Mesut Özil ise 18.5 milyon dolarla 10’uncu sırada

323 milyon dolarlık zirvede tek Türk Özil

Brezilya’daki Dünya Kupası’nda top koşturan futbolcular arasında en çok kazanan isim 80 milyon dolarla Portekizli Cristiano Ronaldo olarak belirlendi.
ABD’nin önde gelen ekonomi dergilerden Forbes, Dünya Kupası’nda boy gösteren futbolcuları geçen yılki kulüp ve reklam kazançlarına göre sıraladı. Ronaldo’nun zirvede yer aldığı listedeki ilk 10 futbolcunun toplam kazancı 323 milyon dolar. Bunun 226 milyon doları kulüplerinden, geri kalanı reklam anlaşmalarından geliyor. Alman Milli Takımı forması giyen Türk futbolcu Mesut Özil 18.5 milyon dolarlık kazancıyla listeye 10’uncu sıradan girdi.
Listede ilk sırada yer alan 29 yaşındaki Ronaldo, kulübü Real Madrid’den sözleşmesi gereği 52 milyon dolar alırken aralarında Nike, Samsung, Toyota, Emirates ve Tag Heuer’in yer aldığı şirketlerden reklam karşılığı 28 milyon dolar kazandı.

Haberin Devamı

323 milyon dolarlık zirvede tek Türk Özil

Messi’ye THY desteği
Forbes, Ronaldo’nun kulübü Real Madrid’de maç başı 1.02 milyon dolar kazandığını, milli maç için alacağı primin ise bunun yanına yaklaşamadığını hatırlattı.
Listede Ronaldo’yu 64.7 milyon dolar gelirle Arjantinli Lionel Messi izledi. Bu paranın 41.7 milyon doları Barcelona’dan, kalanı aralarında Adidas ve Türk Hava Yolları’nın (THY) da yer aldığı sponsorlardan geldi. Messi’yi yine Barcelona’da oynayan Brezilyalı Neymar 33.6 milyon dolarla izliyor. Neymar kulübünden 17.6 milyon dolar, Castrol ve L’Oreal gibi sponsorluklardan 16 milyon dolar kazandı. Listenin tek Türk kökenli oyuncusu olan Mesut Özil, Arsenal kulübünden 12.5 milyon dolar, sponsorluklardan ise 6 milyon dolar gelir elde etti.