Ekonomi 35 milyar $’lık ticaret Almanya’da masada

35 milyar $’lık ticaret Almanya’da masada

21.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ve Almanya arasında ticaret rekora koşuyor. Bu yıl hedef 35 milyar doları devirmek. İki ülke arasındaki ilişkiler ve şirketlerin önündeki fırsatlar 25 Ekim’de Frankfurt’ta düzenlenecek Alman-Türk Ekonomi Forumu’nda değerlendirilecek

35 milyar $’lık ticaret Almanya’da masada

Almanya’nın en önemli finansal iletişim firmalarının başında gelen Maleki Group tarafından düzenlenecek 1. Alman-Türk Ekonomi Forumu, iki ülke şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra bürokrat ve siyasetçileri de bir araya getirecek.
Bundan sonra her yıl düzenlenmesi planlanan forum, iki ülke arasında yıllardır artarak devam eden ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlarken, şirketler için de yeni yatırım alanları ve işbirlikleri yaratması açısından son derece önemli bir yere sahip.
Katılımın ücretsiz olacağı 1 günlük forumun kapanışı ise Alman-Türk Dostluk Galası’yla yapılacak. Gala aynı zamanda Frankfurt’taki 13. Türk Filmleri Festivali’nin de açılışına ev sahipliği yapacak.

Kimler katılıyor?
İş Bankası’nın da sponsorlar arasında bulunduğu organizasyonda TÜSİAD Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, TÜSİAD’ın Almanya karşılığı BDI’nin Başkan Yardımcısı Arend Oetker, Öger Grubu’nun patronu Vural Öger, Roland Berger Üst Düzey Yöneticisi ve Finans Bölümü ortaklarından Gökhan Öztürk, Hessen Alman Türk İşadamları Derneği Başkanı Rukiye Tunç ve Messe Fuarcılık Genel Müdürü Detlef Braun da konuşmacı olarak yer alacak.