Ekonomi 350 milyon TL yatırımla 2.500 kişiyi ağırlayacak

350 milyon TL yatırımla 2.500 kişiyi ağırlayacak

11.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

K Yapı ve Solid İnşaat konsorsiyumu tarafından Ataşehir’de hayata geçirilen Trendist Ataşehir, 350 milyon liralık yatırım bedeline sahip. 820 konuttan oluşan projenin 2 bin 500 kişiye ev sahipliği yapması bekleniyor

350 milyon TL yatırımla 2.500 kişiyi ağırlayacak

K yapı ve Solid İnşaat yeni projesi Trendist’i Ataşehir’de hayata geçiriyor. Konut ve ticari alanların yer alacağı projenin, farklı büyüklükteki daireleri ile yaklaşık 2 bin 500 kişiye ev sahipliği yapması bekleniyor. 820 konutluk projedeki 100 daire ise lansmana özel fiyatlarla satışa çıkarılıyor.
Projeyle ilgili açıklama yapan Yatırımcı Ortak Mimar Murat Karaduman, K Yapı ve Solid İnşaat olarak, ortak felsefe ve hassasiyetlerini Trendist Ataşehir projesine eksiksiz olarak yansıttıklarını söyledi.
Projenin 350 milyon liralık yatırım tutarına sahip olduğunu anlatan Karaduman, “Ataşehir Belediyesi’nden kat karşılığı anlaşması ile geliştirilen İstanbul’un en değerli arazilerinden birinde ‘Tüm Zamanların Projesi’ olma iddiasıyla tasarladığımız Trendist Ataşehir’in yapımına eylül ayında başladık. Projemizi, 2015 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Metro hatlarının ortasında
Trendist Ataşehir’de yaşayanların Ataşehir merkezindeki kalabalığa girmeden TEM’e, buradan da köprülere kolayca ulaşabileceğinin altını çizen Karaduman, şunları dile getirdi:
“Ayrıca İstanbul’un gelişen bu bölgesi için planlaması yapılan raylı sistemlerin de 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Bu hatlardan birisi projemizi, Kartal-Kadıköy metro hattına ve Bostancı iskelesine bağlayacak, diğer hat ise Uluslararası Finans Merkezi üzerinden projemizde yaşayanları Kadıköy’e ulaştıracak. Trendist Ataşehir bu iki raylı sitemin kesişim noktasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

21 bin 500 m2 peyzaj alanı
Site kısmında yatay bloklarda 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler, kulelerde ise 1+0, 1+1 ve 2+1 daireler yer alıyor. 21 bin 500 m²’lik peyzaj alanına sahip projenin sosyal tesisi içerisinde, fitness, pilates ve yoga salonu, 562 m² büyüklüğünde açık yüzme havuzu, 550 m² güneşlenme terası, voleybol
ve basketbol sahası, tenis kortu bulunuyor. Rezidans bloğunda ise fitness salonu, sauna, buhar odası, masaj odası, 281 m² büyüklüğünde açık yüzme havuzu ve 540 m² güneşlenme alanı yer alacak.

Kent Park’a komşu
Projenin, Ataşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan ve 110 dönümlük alanıyla İstanbul’un en büyük parklarından biri olmaya hazırlanan Kent Park ile komşu olacağını açıklayan K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Murat Karaduman, “New York’un Central Park’ı, Londra’nın Hyde Park’ı gibi İstanbul’un da Ataşehir’de çok değerli bir Kent Park’ı olacak. Kent Park sayesinde Trendist Ataşehir sakinleri hem site içinde hem de dışında yeşille iç içe olmanın hazzını yaşayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sloganını hak etmiş’
Projenin reklam yüzü olarak ekranlarda yer alacak olan Mazhar Alanson ise hoş bir sürpriz yaparak toplantıya katıldı. Proje de yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Alanson, “Bu proje sunduğu yaşam kalitesi ve mimari yapısı ile tüm zamanların projesi sloganını hak etmiş. Benim de tüm zamanların sanatçısı olduğumu düşündükleri için reklam yüzü olmamı istediler. Ben de çok beğendiğim bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Toplam 820 konut
K Yapı & Solid İnşaat ortak girişimi bünyesindeki profesyonel mimari ekip tarafından tasarlanan Trendist Ataşehir, 3 adet 33 katlı, 13 adet ise 8 katlı olmak üzere 16 bloktan oluşuyor. Projede 820 adet konut bulunuyor. Toplam 275 bin m² inşaat alanına sahip projede, hem Trendist Ataşehir sakinlerinin hem de tüm Ataşehirlilerin yararlanabileceği 43 adet farklı büyüklükte cadde mağaza ve sosyal alanlar da yer alacak.

Yüzde 1 KDV
Toplantıda projenin satış fiyatları ile ilgili bilgi veren Trenist Ataşehir projesi CFO’su Ufuk Orcan, “Metrekare fiyatları 3 bin 850 TL’den başlayan Trendist Ataşehir’de daire fiyatları 250 bin TL ile 872 bin TL arasında değişiyor. Katma değer vergisi oranının yüzde 1 olduğu proje tamamlandığında en az yüzde 40 değer artışı bekliyoruz” dedi. Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Mustafa Orman, “Trendist Ataşehir zamansız, ve modası geçmeyen bir proje olacak şekilde tasarlandı ve uygulanıyor. Bu nedenle ‘Tüm Zamanların’ projesi olacağına inanıyoruz” diye ifade etti.

Haberin Devamı

KONUT KREDİLERİ 106.7 MİLYAR TL OLDU
Merkez Bankası’nın yaptığı hesaplamalara göre 25 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında toplam tüketici kredileri 595 milyon TL artışla 238 milyar 738 milyon TL’den 239 milyar 333 milyon TL’ye yükseldi. Konut kredileri 194 milyon TL artışla 106 milyar 735 milyon TL oldu.

ESENLER’DE DÖNÜŞÜME BELEDİYE DESTEĞİ GELDİ
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin katkıları ile düzenlediği Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’nda çeşitli açıklamalarda bulundu.
Kentsel dönüşümü uygulama örnekleri üzerinden anlatmayı amaçlayan oturumda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm alanında yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Bundan sonra ilçe kendiliğinden dönüşmeye başlayacak, biz danışman olacağız. Özel sektör yapacak dönüşümü. Özel sektör 500 metrenin üzerinde imar taahhüdü verirse, biz de ayrıca yüzde 20 imar artışı vereceğiz” dedi.
5 yıl sonra Esenler’de bir metrekare satış fiyatının 10 bin TL olacağını söyleyen Göksu, 70-80 bin TL’lik dairelerin de dönüşüm sonrası 300-400 bin TL’ye ulaşacağını dile getirdi. Göksu, “4 yıl sonra Esenler’in yüzde 30’u dönüşmüş olacak” dedi.

‘Çarpık yapılaşma var’
Kentsel dönüşümün çok zor olduğunu, ancak Esenler’de çok daha zor olduğunu aktaran M. Tevfik Göksu, 1 kilometrekarede İstanbul’da 13 bin 300 kişi yaşarken, Esenler’de 68 bin kişinin yaşadığını bildirdi.
0.3 metre olan kişi başına düşen yeşil alanı da son dönemde 1 metreye çıkardıklarını kaydeden Göksu, “27 bin binadan sadece 4 bin 600 tanesi ruhsatlı. Normal emsalimiz 3 olması gerekirken 5,4. Bu çarpık yapı içinde bu şehrin dönüşmesi noktasında büyük bir kararlılıkla çalışmanın üzerine gidiyoruz. Kentsel dönüşüm projelerimizi kamu desteği ile yürütüyoruz ama özel sektör desteği de başladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dönüşümün detayları konuşuldu
Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin katkılarıyla Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu, Türkiye ve dünyadan alanında uzman isimlerin katılımı ile gerçekleşti.
5-6 Kasım tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu’nda gerçekleşen sempozyumda kentsel dönüşümün neden yapılması gerektiği, toplumdaki algısı, hukuki yönleri, dünyadaki uygulama örnekleri, kentsel dönüşüm ekonomisi, kentsel dönüşüm ve mekân konuları anlatıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan artacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen, ‘Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi’ne katıldı.
Bayraktar, İstanbul’da inşa edilecek havalimanının oluşumu için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu verdiklerini, 2 büyük nükleer enerji santralinin de ÇED sürecinin sürdüğünü belirterek, “ÇED raporu verilerek bunlar yapılacak. Bunların çevresel etki değerlendirmesini düzenliyoruz ve kontrol edeceğiz” dedi.
Türkiye'nin çevre konusundaki hassasiyetlerine değinen Bayraktar, “Önümüzdeki 10 yıl içinde, Avrupa’yı yakalamış ve modern dünya standartlarının üzerine çıkmış bir Türkiye hedefliyoruz. Örnek olarak dünya standartlarında kişi başına, 8-12 metrekare yeşil alan düşerken, biz ülke olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızda, dünya standartlarının üzerinde, kişi başına 18 metrekare yeşil alan hedefliyoruz” dedi.

Elektronik ortamda
Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve hayat kalitesi yüksek bir çevrede yaşamasını temin etmek için ÇED sürecini bakanlık olarak büyük bir dikkat ve kararlılıkla yürüttüklerini ifade eden Bayraktar, ÇED sürecinin elektronik ortama aktarılmasıyla zaman kayıplarının önleneceğini, ortalama 180 gün olan ÇED sürecinin, 60 günde tamamlanabileceğini belirtti.

Ağaoğlu Bakırköy’de yüzde 2 peşinat alacak
Toplam 1.227 konutluk bir proje olan Bakırköy 46’dan yüzde 2 peşinatla konut sahibi olmak mümkün. Ağaoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen projede, 1+0’dan 7+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Bakırköy'de Veliefendi Hipodromu'nun tam karşısında yükselen proje, 22 katlı 5 bloktan meydana geliyor. Bakırköy 46’da 3 blokta 12 adet villaya da yer veriliyor.
45 bin 500 metrekarelik arsa üzerine kurulan Ağaoğlu Bakırköy 46’nın 28 bin 156 metrekarelik kısmı peyzaja ayrıldı. Projenin mimari tasarımı ise Ömer Çamoğlu’na ait.

Milyon dolarlık villalarda 36 ay vade seçeneği
Yalçınlar Group tarafından İstanbul’un villa imarlı bölgelerinden Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirilen Gölmahal Villaları’nda, yüzde 30 peşin ödemelerde tüketicilere 36 ay vade imkânı sunuluyor. KDV’nin yarısının tüketiciler adına Yalçınlar Group tarafından ödendiği Gölmahal Villaları’nda fiyatlar şerefiyesine göre 1.495.000 ile 1.595.000 dolar arasında değişiyor.
Gölmahal Villaları’nda uzun vadede 120 aya kadar mortgage sistemi ile de ödeme yapılabiliyor. Proje, 92 bin 470 metrekarelik bir alanda 38 villadan oluşuyor.

Gürallar, Lapis Han’da taksitleri teslime öteliyor
Avrupa’nın ‘En İyi Ofis Geliştirme Projesi’ ünvanına sahip Lapis Han’da, son 22 ofis için ‘% 10 peşinatla taksitleri teslimde öde’ kampanyası başladı. Gürallar Yapı imzasıyla Kartal’da yükselen Lapis Han’da, teslimden sonra başlayacak ödemelerle ofis yatırımcıları ister taksitlerini kira geliri ile karşılıyor, isterse kira ödemek yerine kendi ofislerinin taksitini ödeyebiliyor.
Mart 2014’te teslim edilecek proje toplam 32 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Lapis Han, İstanbul Anadolu Adliye Sarayı’na 700 metre mesafede konumlanıyor.

Büyük Tarabya Oteli’ne uluslararası ödül verildi
Amerika, Asya Pasifik, Avrupa, Afrika, Arabistan ve Birleşik Krallık’tan katılan iddialı projelerin değerlendirildiği prestijli bir ödül olan International Property Awards’ta, The Grand Tarabya Hotel ödüle layık görüldü. Tözün Mimarlık, iç mekân düzenlemelerini İç Mimar Hande Tözün’ün yaptığı The Grand Tarabya Hotel projesiyle, Hotel Interior kategorisinde Türkiye’nin en iyisi seçildi.
Uzun bir aradan sonra yeniden kapılarını açan The Grand Tarabya Hotel’inin genel mekân düzenlemeleri, İç Mimar Hande Tözün ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.