Ekonomi 37 dakikada gömlek diken nöbetçi terzi

37 dakikada gömlek diken nöbetçi terzi

03.07.2010 - 00:40 | Son Güncellenme:

Özel dikim gömlek markası Rainier’in Genel Müdürü Sayım Uyanık, 24 saat açık mağazada özel tasarım gömleklerin, müşterilerin özel ve acil durumlarına göre 37 dakikada hazırlanarak istenilen yerlere ulaştırıldığını söyledi

37 dakikada gömlek diken nöbetçi terzi

Ayda 3 bin adet gömlek dikme kapasiteleri bulunduğunu dile getiren Uyanık şöyle konuştu:
“Gömlekte 1500, kravatta 1350 çeşit kumaşa sahibiz. Tüm bu İtalyan kumaşlar sayesinde müşteriler son 30 yılın modasını yakalayabiliyor. Beatles kravatları, Elvis Presley gömleklerine rahatlıkla sahip olabiliyor. Bu yıl erkekte pembe, kırmızı, yeşil, sarı gibi renkler moda.”
Mağazadaki gömleklerin 125-350 TL, kravatlarınsa 79-199 TL arasında değiştiğini anlatan Uyanık, dördüncü mağazalarını Akmerkez’de açmayı planladıklarını ve bu yıl için 1-1.5 milyon dolar arasında ciro hedeflediklerini anlattı.

Abramoviç’e 100 tane
İş dünyasından politikaya, spordan sanata kadar uzanan farklı alanlardan 1200 kişi için özel dikim yaptıklarını söyleyen Uyanık şu bilgileri verdi:
“Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri, Mehmet Okur başta olmak üzere 12 Dev Adam’ın tamamına dikim yapıyoruz. Siyasilerden Tayyip Erdoğan, Ahmet Necdet Sezer, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Zafer Çağlayan, sanatçılardan Erol Evgin, Emre Altuğ, Mehmet Aslantuğ, Nihat Doğan müşterilerimizden bazıları.”
Rus milyarder Abramoviç’in de müşterileri arasında olduğunu ifade eden Uyanık, “Geçen yıl bir işadamı hediye olarak kendisine bir gömlek diktirdi. Ustamız internetten bakarak kalıp çıkardı. İçine adını yazdırdık. O hediyeden sonra Abramoviç aynı gömlekten 100 adet sipariş etti. Daha önce Amerikan Başkanı Obama’ya 15 kravat gönderdim. Şimdi George Clooney’e de gömlek dikip göndereceğim” dedi.

Haberin Devamı

37 dakikada gömlek diken nöbetçi terzi

Başbakan Erdoğan’a sürpriz kravat
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kullandığı kravatları kendilerinin hazırladığını anlatan Uyanık, “İpek kravatlarının iç kısmında ismi bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde sürpriz olarak siyah ve kırmızı kumaş üzerine isminin harflerini işledik” dedi.