Ekonomi 5. Levent’te 2. etap ‘kampanyalı’ satışta

5. Levent’te 2. etap ‘kampanyalı’ satışta

29.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Torunlar GYO ve Kiptaş işbirliğiyle ‘İstanbul’un yeni semti’ olarak hayata geçirilen 5. Levent’in ilk etabındaki 1200 konut satıldı. 2. etapta 900 konuttan ilk 200’ü kampanyalı olarak sunuldu

5. Levent’te 2. etap  ‘kampanyalı’ satışta

İstanbul TEM-Alibeyköy kavşağında yaklaşık 2 milyar lira yatırımla inşa edilen 5. Levent konut projesinin ikinci etabı satışa çıktı. Torunlar GYO ve Kiptaş işbirliğiyle hayata geçen 5. Levent projesinde ilk etaptaki 1200 konut satılırken, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu satıştan yaklaşık 1 milyar lira ciro elde ettiklerini söyledi. Projede 900 konutluk ikinci etaptaki ilk 200 konut için özel bir kampanya başlatıldı. 1 ay sürecek kampanyada bankalardan önce faizleri düşürdüklerini belirten Torun, “Faizi 0.80’e çektik. Ön talebe bakılırsa bu evleri bir ayda satarız” dedi.

3 farklı ödeme modeli bulunan projede, kampanyaya özel peşin ödemelerde yüzde 10 indirime ek olarak ayrıca yüzde 4 indirim uygulanacak. Yine kampanya kapsamında, banka kredili ödeme planlarında ise aylık yüzde 0.80 faiz oranları geçerli olacak. Torun Vade seçeneğinde ise yüzde 20 peşinat ile 12 ve 18. aylarda yüzde 10 oranında iki ara ödeme ve geri kalan yüzde 60 için 36 aya vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor.

83 milyon yatırdı
5. Levent’in metrekare satış fiyatlarının 5 bin 800 lira ile 7 bin lira arasında değiştiğini belirten Torun, bunun ilk lansmana göre yüzde 15 artış demek olduğunu ve fiyatları ‘davetkar’ aralıkta tuttuklarını dile getirdi. Aziz Torun, projenin yüzde 72 oran ile yatırım ve oturum amaçlı tercih edildiğini açıklarken, 5. Levent’ten metro hatlarına 50 metrelik özel bir bağlantı asansörü ile ulaşım sağlanacağını kaydetti.

5. Levent’in örnek bir proje olması için ortaya çıkan ek maliyetleri de karşıladıklarını belirten Aziz Torun, “5. Levent proje alanında TEİAŞ’a ait 4 farklı yüksek gerilim hattı ve İSKİ’ye ait hatlar bulunuyordu. Yüksek gerilim hatlarının büyük bölümünü yer altına alıyoruz, bir bölümünün de yerini değiştiriyoruz. 80 milyon liralık ek yatırım oluyor. Proje sahasından geçen İSKİ hattının yerini ise 800 bin liralık yatırımla değiştirdik. Ayrıca, altyapı tamamlandıktan sonra 2 milyon liralık yatırımla, proje sahasını çevreleyen dış yolları çift şeritli yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal konutlar ağustosta hazır

Proje alanında yaptıkları kentsel dönüşümle hak sahiplerine verilecek 400 dairenin yapımında ise sona yaklaştıklarını belirten Torun, ağustos ayında teslimlere başlayacaklarını söyledi. Torun, “Öncelikle bitirelim istedik. Başka bir parselde bulunuyor. Ayrıca sorumluluğumuzdaki cami, eğitim alanlarının yapımıyla İBB’ye ait 617 lojman hızla yapılıyor” dedi.

‘Talep satışın arkasında kalabilir’

Aynı zamanda Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı olan Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe talep yetersizliği sorunu yaşanabileceğini ifade etti. Konut arzının her geçen gün arttığını ve piyasada ciddi bir rekabet yaşandığını belirten Torun, “Konuta ihtiyaç var. Ama ihtiyaç başka, satın alma gücü başka. Orta gelirli ve alt gelirli için ev yapamıyoruz. Neden de arsa maliyeti. Kayıt içi iş yapan bir şirket metrekaresi 4 bin liradan ucuz ev yapamıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

5. Levent’te 2. etap  ‘kampanyalı’ satışta


Konut sektöründeki ‘sat-yap’ modeliyle ilgili olarak da konuşan Torun, “Önümüzdeki dönemde talep satışın arkasında kalabilir. Geliştiriciler bu konuda dikkatli olmalı. Özkaynak güçlü olmalı ve şirketlerin b planı olmalı” dedi. Konut alıcısının da artık daha seçici olduğunu dile getiren Torun, ‘ne yapsak satarız’ ve ‘istersen al’ döneminin de bittiğini belirtti. Konut alıcılarını ‘nazlı’ olarak yorumlayan Torun, lokasyon ve ulaşım avantajı, sosyal alanların zenginliği ve doğru fiyat politikaları ile öne çıkan inşaat şirketlerinin satış yapabildiğini dile getirdi.