Ekonomi 5 yılda 10 bin konut 1.58 milyar liralık kâr

5 yılda 10 bin konut 1.58 milyar liralık kâr

19.12.2010 - 02:47 | Son Güncellenme:

Gelecek 5 yılını şimdiden planlayan Sinpaş GYO, şu anda ürettiği 6 bin konuta ilave olarak 10 bin konut daha üretecek. 2016’da 10 binlik konut satışı, 6 milyar TL’lik ciro hedefleyen Sinpaş GYO, bu faaliyetlerden 1 milyar 580 milyon TL kâr elde etmeyi planlıyor

5 yılda 10 bin konut 1.58 milyar liralık kâr

22011 yılı için 4 yeni projede 2 bin 150 konuta daha başlayacaklarının altını çizen Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, üretimi devam eden 859 bin 933 metrekare inşaata ek olarak 1milyon 268 bin 99 metrekare daha inşaat yapmayı planladıklarını belirtti. Gelecek yıl içinde toplam 2 milyon 147 bin 637 metrekarelik inşaat alanı üzerinde çalışıyor olacaklarını dile getiren Çelik, tüm bu devam eden projeler, yeni satışa çıkacak etaplar ve lansmanı yapılacak yeni projelerle birlikte 2011 yılında 793 milyon TL satış hâsılatı planladıklarını ifade etti.
Gerçekleştireceği konutların lokasyonlarını İstanbul Bomonti, Ankara ve Marmaris olarak işaret eden Çelik, Bomonti’de gelecek yılın ilk çeyreğinde satış ve inşaata başlayacaklarını belirtti. Ankara’nın 2011’de Sinpaş için ağırlık merkezlerinden birisi olacağını söyleyen Çelik, başkentte 4 projeyi birden yürüteceklerini dile getirdi.

Zengin müşteri hedefleniyor
Ankara Çankaya ve Oran’daki arsaları da planlamaya aldıklarını belirten Çelik, “Şehrin merkezinde konumlanan bu arsalarda çalışmalar devam ediyor. Bunlara ek olarak Marmaris’te, deniz kenarında yapılacak konut, otel ve apartlardan oluşan bir projemiz daha mevcut. Bu proje içerisinde 4 koy bulunuyor.
Daha çok tatil amaçlı ikinci ev olarak düşünülen proje çerçevesinde ilk defa Avrupalı zengin müşterilere yönelik pazarlama faaliyetleri yapılacak. Toplam 173 bin 680 bin metrekare büyüklüğündeki arsa alanında hayata geçirilecek projeye 2011’de başlanacak” diye konuştu.

2010’da ne yaptı?
Sinpaş GYO olarak, 2010’un oldukça hareketli geçtiğini söyleyen Çelik, Mart’ta İstanbul Sarayları projesinin lansmanını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çelik, “1. etaptaki 400 konutun yüzde 90’ı 3 ayda satıldı. 2010 yılında bir yandan satışlar devam ederken diğer yandan önceki yıllarda satılan konutların teslimlerine ağırlık verdik. Lagün ve Bursa Modern projelerinde yaşam başladı. Bosphorus City’de teslimler devam ediyor. Yılsonuna kadar 500 milyon TL ciro hedefi gerçekleştireceğiz” dedi. Çelik, iyi bir satış grafiği yakalayarak halka açıldıklarından bu yana toplam 4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon TL ciro elde ettiklerini kaydetti.
Önümüzdeki bir yıllık hedefleri için Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etaplarının satışa sunulmasınıöne çıkaran Çelik, Bosphorus City ve İstanbul Sarayları’na komşu olan İstanbul Park, Samandıra’da Troya ve Ankara Büyükesat projelerinin satış ve üretim planlamasının da yapıldığını söyledi.

‘Nasıl istersen?’ ile satacak
Bunun dışında 2011’de ‘Nasıl İstersen’ ismini verdikleri satış kampanyasına ağırlık vereceklerini ve bu güne kadar yapılmayanı yaptıklarını belirten Çelik, “Kampanya konseptini müşterilerimiz ve potansiyel müşterilerimizden aldığımız geribildirimlerle oluşturduk. Ev almak isteyen ama kafasında soru işaretleri olan herkese biz de Sinpaş GYO olarak “Nasıl İstersen” diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini kendine göre ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığını bulabilecek.
Sinpaş GYO müşterileri evine, dekorasyonuna, ödemesine nasıl isterse öyle karar verecek. İster dekorasyonlu, ister dekorasyonsuz satın alacak. Peşinatını, taksitini, ara ödemesini kendisi belirleyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı


İnşaat sektörü büyüdü ama konutçular küçüldü
Çelik, “2011 bu sektörün altın çağlarından biri olabilir. Şu andaki inşaat verilerine bakıldığında sektörün yüzde 10-12 büyüdüğü görünüyor. Ama onun alt kırılımına bakıldığında kamu yatırımları artarken konut harcamaları düşmüş” dedi.
Çelik şöyle devam etti: “Genel anlamda ekonomiyi ele aldığımızda 2008-2009 yılında ortada bir toz bulutu vardı önümüzü göremiyor ve ne kadar ilerlediğimizi bilmiyorduk. Ama şimdi ekonominin 2007’den bir farkı kalmadı. Hiç kimse bu krizde servetini kaybetmedi ama harcama hevesini kaybetti. İstatistiklere baktığımızda, Türkiye’deki siyasi olaylar, gündeme çıktığı dönemlerde konut satışlarının ve harcamaların düştüğünü görüyoruz.
Oysa bu belirsizlikler ortadan kalktığında insanlar geleceğe daha umutla bakıyor ve yatırım yapmaya karar veriyor.
İnşaat sektörü ekonominin en zor hareketlenen sektörü. İnşaat sektörü perakende sektörleri gibi hızla hareketlenmez, yavaş hareketlenir. Fakat krizler başlayınca en hızlı inşaat sektörü düşer. Geçen yıl ruhsat olarak 510 bin konutluk ruhsat alındı, bu yıl ruhsat olarak sektör bu seviyenin çok gerisinde.”

Haberin Devamı

5 yılda 10 bin konut 1.58 milyar liralık kâr

Özel tuz odalarıyla tedavi ediyor
BİR BAKIŞTA

Projenin adı: Ayışığı Halting Place
Projenin lokasyonu: Beylikdüzü
Yapan şirket: Demir İnşaat
Projenin mimarı: Demir İnşaat Mimari Ekip
İnşaata başlama tarihi: Nisan 2008
İnşaatı bitirme tarihi: Ağustos 2010
Toplam arsa: 13 bin metrekare
Toplam inşaat alanı: 60 bin metrekare
Ticari alanlar: 7 ticari alan

NASIL BİR YAŞAM VAAT EDİYOR?
Ayışığı Halting Place, 7 ile 9 katlı binalarda inşa edilen 65 ile 240 metrekarelik 346 konuttan oluşuyor ve bittiğinde 1.000 ile 1.200 kişinin yaşayabileceği bir merkez olmayı vaat ediyor.
Projenin en ayırt edici özelliği ise astım ve bronş hastaları için hazırlanmış özel tuz odalarının bulunması. Polanya'nın Velicko şehrinde özel olarak imal edilen "tuz odaları astım, öksürük, bronşit, alerjik hastalıklar gibi birçok sorunu tedavi ettiği kanıtlanmış. Odada, yer ve duvarların kaya tuzuyla kaplanmasıyla havaya karışan tuz partikülleri, solunum yoluyla vücuda yayılıyor. Ayrıca spor sırasında kaybedilen tuzun, sağlıklı bir şekilde kazanılması da sağlanıyor.
Bu yaşam alanını ayrıca destekleyen unsurlar ise 7 ticari bölüm ve sosyal donatılar. Sitenin ortak kullanım alanları arasında yer alan bu donatılar, açık ve kapalı yüzme havuzları, çeşitli spor salonları ve özel oturma alanları bulunuyor.

Haberin Devamı

FİYATLAR NE DÜZEYDE?
Projedeki konutların metrekare fiyatları 1.600 TL ile 1.900 TL arasında değişirken konut ve büyüklüğe göre sitede en pahalı ve en ucuz konutlar 131 bin TL ile 325 bin TL arasında dağılıyor. Projede peşinatlar ise 2011 Ağustos’ta alınacak.

ULAŞIM İMKÂNLARI
En yakın okullar: Altınyıldız İlköğretim Okulu 800, Beylikdüzü Koç İlköğretim Okulu 500, Pinokyo Anaokulu 300, Fatih Koleji 500, Okyanus Koleji 900 ve Borusan Anadolu Lisesi 200 metre uzaklıkta.
Poliklinik ve hastaneler: Özel Doğan Hastanesi, Acıbadem Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi, Özel Beylikdüzü Kolan Hastanesi 300-700 metre mesafede.
En yakın AVM’ler: Outlet Park Alışveriş Merkezi 500, Migros Alışveriş merkezi 900 metre uzaklıktabulunurken Beylicium AVM 1 km uzaklıkta.

Haberin Devamı

İstanbul’da 18 ayrı kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz
İstanbul’u şehircilik açısından en çok zorlayan konuları gecekondulaşma, plansız yapılaşma ve olası Marmara depremine mukavemet gösteremeyecek durumdaki eski yapılar olarak gösteren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İBB ve ilçe belediyelerin işbirliği ile sağlam ve güvenli konutlar inşa etmek için çalıştıklarını kaydetti.
İstanbul’un 18 ayrı bölgesinde 5.2 milyon metrekare kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerine dikkat çeken Bayraktar, “İstanbul’u nüfus baskısından kurtarmak için istihdam ve yerleşim planlarımızı çevre illere kaydırmalıyız. Bu çerçevede de başta Marmara bölgesi olmak üzere Türkiye genelindeki 241 bölgede 188 bin konutluk gecekondu dönüşüm çalışmamız devam ediyor” diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İstanbul’un nasıl bir kentsel dönüşümle kurtulacağının cevabının 65 bin konutluk Kayaşehir (Kayabaşı) projesinde bulunduğunu anlatan Bayraktar, “Türkiye’nin en büyük Uydukent projesi olan Kayaşehir, yolları, havaalanına yakınlığı ve şehrin gelişme aksında olması gibi pek çok özelliği ile öne çıkıyor” diye konuştu.
Kayaşehir projesi tamamlandığında İstanbul’un 2 milyon 500 bin metrekare yeşil alan kazanacağının altını çizen Bayraktar, Kayaşehir’de kentsel dönüşüm açısından klasik yapılarda olmayan güneş enerjisi sistemiyle planlandığını söyledi.
İşleri memleket endeksli yaptıklarını söyleyen Bayraktar, “Yakında 500 bin konutun yapımını gerçekleştireceğiz. Şehirleri tertemiz, insanlarının deprem korkusu olmadan yeni evlerinde huzur içinde yaşadıkları ve yoksul insanların kendi evlerinin sahibi olduğu bir kentleşme modeli hedefliyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde de gecekondu ve kentsel dönüşüm ile deprem konutları birinci öncelikli konumuz olacak” diyerek sözlerini bitirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan Bayraktar’ın dönüşüm reçetesi:

1- Kayabaşı projesi kentsel dönüşüm olarak gösterilecek en iyi cevap. Lokasyonu, rekreasyon ve yeşil alanları ile tam bir dönüşüm çözümü.
2- Dönüşümlerde Kayabaşı’nda olduğu gibi yeşil alanlarla birlikte devlet kurumlarına da yer verilmeli.
3- İstanbul gibi kentler, nüfus baskısından kurtarılmalı.

47. yıla özel kutlama
Türk Ytong Sanayi 47. kuruluş yıldönümünü dört fabrikasında ve Suada’da düzenlenen tören ve davetle kutladı. 47. yıl kutlamaları çerçevesinde Pendik, Tekirdağ, Antalya ve Bilecik’te bulunan Ytong Fabrikaları’nda düzenlenen eş zamanlı törenler, video konferans yöntemiyle canlı olarak gerçekleştirilirken Ytong’a uzun yıllar emek vermiş çalışanlara törenlerle “Kıdem Ödülleri” verildi.
Halit Kıvanç’ın sahne gösterisi ve İstanbul Gelişim Orkestrası’nın canlı performans gerçekleştirdiği gecede yapımcılığını Nebil Özgentürk’ün üstlendiği ve 2013 yılında gerçekleştirilecek 50. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için hazırlanmakta olan Ytong belgeselinin kısa bir ön gösterimi yapıldı.
400’den fazla konuğun izlediği belgesel, Ytong’un 50’li yıllarda İstanbul Hilton Oteli inşaatı ile başlayıp yılda 50 bin metreküp üretimden yaklaşık 2 milyon metreküpe ulaşan öyküsü ve dönem hikâyelerini içeriyor.