Ekonomi 500 milyonluk ‘HEP’ İstanbul

500 milyonluk ‘HEP’ İstanbul

31.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tekfen tarafından Esenyurt’ta inşaatına başlanacak HEP İstanbul konutları, 184 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Projedeki 11 blokta 1424 daire yer alacak

500 milyonluk ‘HEP’ İstanbul

Tekfen Emlak Geliştirme’nin Esenyurt’ta eylül ayında ön talep toplamaya başladığı HEP İstanbul projesinde satışlar başladı. Yatırım değeri 500 milyon lirayı bulacak proje, Tekfen’in kendi arazisi üzerinde kasım ayından itibaren yükselecek. Projenin 56 bin 880 metrekare arsa üzerinde 253 bin metrekare toplam inşaat alanı bulunduğunu belirten Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, HEP İstanbul’un 1424 konuttan oluşacağını söyledi.
Egesel, 70 metrekareden 258 metrekareye kadar, 1+1 ile 4+1 arasında pek çok daire seçeneği olduğuna dikkat çekerek, “Tekfen’in bugüne kadar yaptığı en büyük proje. Evler kadar sosyal alanların ve peyzaj alanlarının da geniş ve kullanışlı olmasını gözönünde bulundurduk. Dairelerde 10 metrekareden küçük oda yok. Evleri Nisan 2017’de teslim etmeyi hedefliyoruz” dedi.

‘Orta gelir grubuna hitap ediyor’
Egesel, fiyatları ve ödeme seçeneklerini orta gelir grubuna göre yapılandırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“HEP İstanbul Projesi’nde Tekfen kalite ve güvencesini ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunuyoruz. Fiyatlar, 1+1 daireler için 184 bin lira ile 247 bin lira, 2+1 daireler için 316 bin lira ile 403 bin lira, 3+1 daireler için ise 412 bin lira ile 477 bin lira arasında değişiyor.”
Markalı gayrimenkul projelerinin doğru talebe yönelik üretim yaptıklarında projelerde satış sıkıntısı yaşanmayacağını dile getiren Tekfen Emlak Geliştirme Satış ve Pazarlama Koordinatörü Emre Ülger, “Belli bir gelir grubundaki kişilere yönelik belki fazla konut üretilmiş olabilir ancak bizim şu anda hedeflediğimiz kesimin her zaman konut ihtiyacı var. Buna göre araştırmalarımızı da yaparak, doğru lokasyon ve doğru talebi belirledik” dedi.

Haberin Devamı

Projenin adı neden HEP?
Ömer Egesel, “Bir evden çok, tüm detayları düşünülmüş bir yaşam alanı oluşturmak üzere ‘Hayatımın Evi Projesi’ söylemi ile yola çıktık. ‘HEP’ ismi, hem ‘hep istediğimiz, hep beklediğimiz’ bir yaşamı tarif etmesi, hem de ‘Hayatımın Evi Projesi’ ifadesini oluşturması sebebiyle projemizin adı oldu” diye konuştu.

Dönüşümle ilgiliyiz
Egesel, daha önce ekonomisi ve koşulları uygun olmadığı için kentsel dönüşüme girmediklerini ancak şimdi uygun alanlar baktıklarını ifade etti. Dönüşümün kent merkezleri için olmazsa olmaz duruma geldiğini belirten Egesel, İzmir’de ise karma bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Egesel, “Kente değer katan, konseptiyle diğer projelerden net bir şekilde ayrışan, fark yaratan ve kullanıcılarının yaşam kalitesini yükselten yapılara imza atmaya bundan sonra da özen göstereceğiz. HEP İstanbul daha önceki projelerimiz gibi LEED Yeşil Bina Sertifikası’na sahip olacak” dedi.