Ekonomi 6 milyar liralık sanayi sitesi

6 milyar liralık sanayi sitesi 

04.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Halk GYO, yeni projesi olan Dilovası’ndaki karma sanayi sitesi projesinin satışını başlattı. Dilovası Modern Sanayi Sitesi projesinde 350 adet bağımsız birim etaplar halinde satışa sunulurken, metrekare birim fiyatlarının lansman dönemine özel kampanyalı olarak 30 bin liradan başladığı ifade edildi.

6 milyar liralık sanayi sitesi

DUYGU ERDOĞAN- Projenin tanıtım toplantısında konuşan Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bekin, projenin bağlı ortaklıkları olan Halk Yapı Projeleri Geliştirme A.Ş. tarafından hayata geçirileceğini ifade etti. Bekin, projenin toplam değerinin ise 6 milyar lira olarak öngörüldüğünü söyledi. 

Haberin Devamı

6 milyar liralık sanayi sitesi

Erdal Bekin

Dilovası Modern Sanayi Sitesi projesinin sanayicinin bölgesel ihtiyaçlarını karşılayarak, uluslararası pazara hitap eden işletmelerin ihracat kapasitesine destek vereceğine dikkat çeken Bekin, “Gayrimenkul sektöründe amacımız insan odaklı sürdürülebilir projelerle ülkemize katkı vermek. Dilovası Modern Sanayi Sitesi, 75 metrekareden 1500 metrekareye 350 bağımsız birimden oluşuyor. Sanayinin önemli şehirleri İstanbul, Kocaeli ve Bursa altın üçgeninin tam kalbinde ve 7 organize sanayi bölgesine komşu olan projemiz, bölge ve ülke üretimine katkı verecek. Ön talep süreci 10 gün önce başladı ve 5 bin talep aldık. Projemize ilginin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz” dedi. 

Vadelendirme yaptı

Haberin Devamı

Erdal Bekin, ana hissedarları Halkbank’ın projeye özel bir vadelendirme modeli de oluşturduğunu anlatırken, “Projemizde peşin alımlarda yüzde 20 indirim imkanı var. Ayrıca 36 aya kadar vadelendirme yapıyoruz. Halkbank ise projeye özel 120 aya kadar uygun koşullarda vadelendirme imkanı sağlıyor” diye konuştu.

Karma bir sanayi sitesi olarak pek çok sektöre hitap ettiklerini belirten Bekin, çevreye duyarlı bir şirket olarak çevreye zarar verecek atık üreten tesislerin sitede yer almayacağını söyledi. Bekin, “GYO olarak dört tane LEED sertifikası aldığımız projemiz var, hem çevre için hem de işletmede aidat optimizasyonu sağlayacak güneş enerjisi uygulaması yapıyoruz. Atık su sistemlerimiz olacak ve daha az suya ihtiyaç duyan peyzajı tercih ederek sürdürülebilir bir proje hazırladık” dedi.