Ekonomi 7 kente daha bilim merkezi kurulacak

7 kente daha bilim merkezi kurulacak

22.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzon’da, büyükşehir belediyesince yapımı tamamlanan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, 7 kente daha bilim merkezi kurulacağını duyurdu.

7 kente daha bilim merkezi kurulacak

Kacır şunları söyledi: “Ziyarete açık olan bilim merkezlerimiz, bugüne kadar 9,5 milyon kişiyi ağırladı. Trabzon’da, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Karadeniz’in bilim yolculuğunda yeni bir sayfa açıyoruz. 2 bin 200 metrekare alana sahip bölgede ilk olan bilim merkezimizde doğa bilimleri, matematik, teknoloji, tasarım ile astronomi, havacılık ve uzay eğitim atölyeleri, Deneyap teknoloji atölyesi ve planetaryum hayata geçiyor.”

Haberin Devamı

70 milyon lira destek

Kacır, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ne TÜBİTAK ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile 70 milyon lirayı aşan destek sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Babasının adını taşıyan bilim merkezinin açılışına katılan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da, “Özdemir Bayraktar, hayatını, ülkemizin tam bağımsız yarınları için milli SİHA’larımıza ve 20 yıla varan mücadelemizin sembolü olan milli teknoloji hamlemize vakfetti” diye konuştu.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler ile bir araya gelen Selçuk Bayraktar, burada kabinine bindiği uçak simülatörünü de deneyimledi.