Ekonomi 8 milyarlık ‘Antalya’ yatırımı yolu yarıladı

8 milyarlık ‘Antalya’ yatırımı yolu yarıladı

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sur Yapı’nın Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar lira yatırımla hayata geçirdiği Antalya Projesi’nde bir ve ikinci etapların inşaatı devam ediyor.

8 milyarlık ‘Antalya’ yatırımı yolu yarıladı

23 kule vinç ve bin 500’ün üzerinde işçinin çalıştığı projenin ilk etabında yer alan 93 bloktan oluşan 6 bin 417 konutun 2019’da teslim edilmesi planlanıyor. Sur Yapı Antalya Projesi’nde bugüne kadar 450 bin metrekare imalat yapılarak kaba inşaatın yüzde 50’lik kısmını tamamlandı. Kaba inşaatın Eylül sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Antalya Projesinde hafriyat sırasında 27 bin kamyon seferi yapılırken ilk etapta hafriyatın yüzde 100’lük kısmı da tamamlandı. 23 kule vincin aynı anda çalıştığı projede birçok bloğun duvar örülme işlemleri başladı.

İkinci etap başladı

Projenin ikinci etabında da çalışmalar başladı. Sur Yapı’dan yapılan açıklamaya göre, ikinci etabın hafriyat çalışmaları sürüyor. Sur Yapı Antalya Projesi’nin Turkuaz etabından 60 ay ve 0.98 vade ile 2 bin 200 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor.

Aynı kampanya şartlarıyla isteyenler ofis ya da dükkanlarını Sur Cadde’den de alabiliyor. Sur Cadde projesi ticari alan, ofis ve dairelerinden oluşurken, 1.3 kilometre uzunluğunda inşa edilecek caddede tramvay hattı ile Antalya’ya yeni İstiklal Caddesi havasının yanısıtılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

58 farklı şehir ev aldı

Projeden Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya başta olmak üzere Türkiye’nin 58 farklı iline satış yapıldığı belirtilirken, bugüne kadar yapılan bağımsız bölüm satışı 1800 oldu. Yurt dışına yapılan satışların ise Rusya, İngiltere, G. Kore, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkeleri gibi geniş bir çerçevede olduğu belirtildi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 6 ayda kaba inşaatın yüzde 50’sini tamamladıklarını anlatırken, “Bir kıyas yapacak olursak İstanbul’da orta ölçekli 9 konut projesinin inşaatını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız anlamına gelir, bu çok iyi bir performans. Antalya’da geleceğe miras modern bir şehir inşa ediyoruz. Büyük kent parkıyla beraber ciddi bir şehir inşa etmiş oluyoruz. 8 yılda, 8 milyar liralık büyük bir ekonomik aktivite olacak. . Antalya’nın bir dünya markası olduğunu hep beraber bir kez daha gördük” dedi.