Ekonomi A plus site yapacak ana hedef orta sınıf

A plus site yapacak ana hedef orta sınıf

18.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim, Bomonti ve Levent gibi lüks bölgelerde projeler yapan Tekfen, orta sınıf için Esenyurt’ta 1300 konut inşa edecek. Eylülde satışa çıkacak projedeki fiyatlar bölgenin ortalamasına göre belirlenecek

A plus site yapacak ana hedef orta sınıf

Taksim, Bomonti ve Levent’te birbirinden farklı nitelikli gayrimenkul projeleri geliştiren Tekfen, şimdi de büyük bir potansiyel gördüğü orta sınıf için yeni projenin startını verdi. Bu kapsamda İstanbul’da Esenyurt sınırları içindeki arsada proje geliştiren Tekfen, eylül ayında satışlara başlamayı planlıyor.
Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, geçen mayısta Esenyurt, Beylikdüzü ve Acvılar’ın kesişme noktasındaki 57 dönümlük arsayı satın aldıklarını belirterek, “Burada orta sınıfa yönelik proje hazırladık. En büyük potansiyel bu segmentte bulunuyor” dedi.
Böyle bir projeyi uzun zamandır planladıklarını anlatan Egesel, “Arsayla ilgili daha önce de görüşmelerimiz oldu. Arsa Haramidere’de köşe parselde yer alıyor. Fakat bölgede bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılar ortadan kalkınca proje için karar kıldık. Arsayı satın aldık ve projenin önü açıldı” diye konuştu.
Egesel, büyük bir arazide proje geliştireceklerini fakat mevcut durumun dışında hiçbir şekilde emsal artışına gitmediklerinin altını çizerek, “Bölgede fazladan kullanılan emsaller nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Bu da arsa sahiplerinin beklentilerini artırdı. Biz de arsayı 90 milyon liraya satın almaya karar verip yolumuza devam ettik” açıklamasını yaptı.

Ruhsatı cebine koydu
Ömer Egesel, projenin ruhsatını aldıklarını ve artık detaylarla ilgilendiklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
“Mimari ve peyzajla ilgileniyoruz. En iyi projeyi ortaya çıkarmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde çıkabilecek olası sıkıntılara hazırlıklıyız. Ön talepleri yaz ın toplamayı, resmi satışlara ise eylül ayında başlamayı planlıyoruz.”
Projeye arsa dahil 400 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Egesel, CM Mimarlık’tan Cem Solguç’un çizdiği projenin yarışmayla belirlendiğini anlatarak, “Bir yabancı iki yerli firma yarıştı ve CM Mimarlık kazandı. Bu sayede Esenyurt’taki nadir projelerden birini yapacağız” dedi.
Arsanın iyi bir lokasyonda bulunduğuna işaret eden Egesel, önünde metrobüs durağı olan projenin yapıldığı bölgeye metronun da geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir’e 270 milyon $ değerinde proje
Ömer Egesel, Tekfen olarak Rönesans ile ortak olarak İzmir projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:
“İzmir’de ortak arsamız var. Yeni limanın arkasında AVM, konut ve ofisten oluşacak. 50 bin m2’lik AVM, 50 bin m2’lik konut ve 15 bin m2’lik ofis olacak. Projeyi bu yıl satışa çıkaracağız. Projenin arsa dahil değeri ise 270 milyon dolar.”

‘Fiyatlara çalışıyoruz’
Tekfen’in çok önemli bir marka olduğunu ve bölgedeki dezavantajları kendileri için avantaja çevirebileceklerinin altını çizen Egesel, “Şimdiye kadar yaptığımız işler belli ve Esenyurt’un çıtasını yükselteceğiz” dedi.
Ömer Egesel, projenin son derece kaliteli olmasına karşın fiyatlarıyla uygun olacağını belirterek, fiyatlandırmada bölge ortalamasına uymak zorunda olacaklarını vurguladı. Arsanın kendilerine ait olmasının fiyat belirlemede ellerini güçlendirdiğine işaret eden Egesel, çok iyi bir proje hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

1300 konut olacak
Projede toplamda 170 bin metrekarelik satılabilir alan olduğunu dile getiren Egesel, şöyle konuştu:
“Toplamda 1300 konut inşa edeceğiz. Burada 3-4 bin kişi yaşayacak. Konutlar 1+1 ile 4+1 arasında değişecek. Hem yüksek hem de alçak 11 tane bloğa yer vereceğiz. Bloklar arsanın yüzde 24’üne oturacak. Havuzdan oyun alanlarına kadar birçok sosyal donatıya yer vereceğiz. Yola cepheli alanlarda ticari üniteler olacak. Daireler 9. kattan sonra deniz görecek.”

Tuzla’daki ‘Bahçe’yi tamamladı nisana kadar indirim yaptı
Ağustos 2013’te teslimine başlanan ve İş GYO’nun imzasını taşıyan Çınarlı Bahçe projesinde son konutlar ev sahiplerini bekliyor. Özel ödeme seçenekleriyle vade farksız taksit ve indirim olanakları sunulan projede, toplam daire bedelinin % 50 ve üzerindeki kısmının peşin ödenmesi halinde % 2.5 oranında indirim uygulanıyor.
Kalan tutar ise yılsonuna kadar vade farksız olarak 5 eşit taksitle ödenebiliyor. Daire bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde ise indirim oranı % 4.5 seviyelerine çıkıyor. Projedeki kampanyalı fiyatlar 1 Nisan 2014 tarihine kadar geçerli olacak.
476 ünitelik konut projesi Çınarlı Bahçe, Tuzla’da hayata geçiriliyor. Çınarlı Bahçe Tuzla, E–5 Karayoluna ve yeni yapılacak Tuzla Marina projesine yaklaşık 3 km. Marmaray Tuzla İstasyonu’na ise 300 m mesafede konumlanıyor.

Anaokulu olacak
Az katlı binalardan oluşan Çınarlı Bahçe’nin Tuzla, 41 dönüm arsa üzerinde yükseliyor.
Anaokulu, yüzme havuzu ve ticari hizmet alanları barındıran Çınarlı Bahçe’de, yeşil alanları suyla buluşturan zengin peyzaj tasarımı sunuluyor.

Haberin Devamı

Dap?Yapı Kağıthane’deki yeni ofisleri satışa çıkardı
Dap Yapı, Kağıthane’de 2012 yılında başladığı ofis projelerinin sayısını kısa sürede artırdı. Bölgedeki fabrika arazilerini geliştirmeye devam eden şirket, Z Ofis, Bumerang ve İ Ofis’ten sonra A Ofis’in inşaatını başlattı.
İş dünyasının yeni merkezi olarak anılan bölgede, Dap Yapı’nın daha önceki ofis projelerine bitişik konumda yer alan A Ofis, Şişli-Mecidiyeköy-Kağıthane-Çağlayan aksında konumlanıyor. A Ofis’ten Taksim, Mecidiyeköy, Şişli, Beşiktaş, Zincirlikuyu, Levent, Maslak gibi merkezlere ise kısa sürede ulaşılıyor. Yeni Metro hattı, projeye 100 metre mesafede yer alıyor. Projenin teslim tarihi 18 ay sonrası olarak öngörülüyor.

73 bağımsız bölüm
287 bin TL’den başlayan fiyatlarla lansman öncesi satışa çıkarılan A Ofis’te kişiye özel ödeme seçenekleri bulunuyor. Banka kredisi ve faizin olmadığı ödeme seçeneklerinde 36 aya kadar firma içinde vadelendirme gerçekleştiriliyor.
KDV oranının yüzde 18 olduğu A Ofis’te lansman dönemine özel metrekare fiyatı 5000 TL/m2 olarak belirlendi. Çağlayan üzerinden Şişli’ye çıkan yolun köşe başında konumlanan proje, 73 adet bağımsız bölümden oluşuyor.
Projede büyüklüğü 51-300 metrekarelik 61 adet ofis alanı ile 45-140 metrekare arasında değişen 12 adet dükkân bulunuyor. Proje, 1 otopark katı, 1 toplantı-sığınak katı- 2 mağaza - ofis katı + 1 giriş katı ve 4 ofis katından oluşuyor.

Haberin Devamı

‘Ofis pazarı hızla büyüyor’
Türkiye ofis pazarıyla ilgili açıklamalarda bulunan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkul piyasasında önemli bir yatırım haline gelen ofis projelerinin yatırımcıları çekmeyi başardığını dile getirdi. Yılmaz, “Projelerimiz başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğu ve Avrupa ülkesinin takibinde. Ticari emlak piyasasındaki prestijli ofis talebi her geçen gün yükseliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ant Yapı’dan Üsküdarlılara yaşam merkezi...
Ant Yapı’nın 10 bin metrekare inşaat alanı ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Açılışla ilgili olarak konuşan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, kuruldukları günden bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almaktan her zaman mutluluk duyduklarını ifade etti.
Okay, “Üsküdar semtinin böyle bir yaşam merkezine ihtiyacı vardı ve biz de elimizden gelenin en iyisini yaptık. Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi için bize bu fırsatı sağlayan Üsküdar Belediyesi’ne teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

3 ayrı fonksiyon bulunuyor
Ant Yapı’nın inşaatını üstlendiği sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Üsküdar Belediyesi tarafından tasarlandı. Bölgede yaşayan yoğun nüfusun kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayan yaşam merkezinin içinde, Semt Kültür Merkezi, Semt Etüd Merkezi ve Havuz ve Fitness Merkezi olmak üzere 3 ayrı fonksiyonu bulunduruyor.
6 katlı yaşam merkezi, salon, yüzme havuzu, fitness salonları, derslik, el sanatları odaları ve satış mağazasının yanı sıra kapalı otopark, restaurant ve boğaz manzaralı teras, Üsküdar Belediyesi işletmesinde Üsküdarlıların hizmetine sunuluyor.

Soyak’tan sosyal sorumluluk projesi
Soyak’ın ilkokullarda hayata geçireceği Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi tanıtıldı. Toplantı Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Akıllı Yıldızlar projesi 2014-2016 yılları arasında İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulunda hayata geçirilecek.
Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel, “Bugün sizlerle paylaştığımız projemizle ikinci kez ilkokul öğrencilerini hedefliyoruz. Biz çocuklarımıza güveniyor ve gençlerle iş birliği yapmayı seviyoruz” dedi.

Halkalı’da peşinatı sıfırlayan kampanya
Dumankaya İnşaat’ın Halkalı’da yatay yaşam konseptiyle hayata geçirdiği Dumankaya Konsept’te sınırlı sayıdaki dairelerin satışı kampanyalı olarak devam ediyor. Buna göre projede, yüzde sıfır faiz ve sıfır peşinat gibi farklı ödeme alternatiflerinden yararlanabiliyor.
Proje, sahip olduğu 4 bin metrekarelik göl ferahlığı ve IQ dokunmatik ev özellikleri sayesinde dikkat çekiyor.
Haziran ayında bitecek projede 1+1 ve 2+1 tip dairelerin satışları tamamlandı, 3+1 tip dairelerin satışları ise devam ediyor.

Kristal Kule’nin içine 303 milyon euro ödedi
Bir Soyak Holding iştiraki olan Koru Gayrimenkul’ün 4. Levent’te geliştirdiği Kristal Kule ofis binası, Finansbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılmak üzere satın alındı.
Kristal Kule 100 bin metrekare inşaat alanı ve 60 bin meterekare kullanım alanına sahip. Binanın satışı, Finansbank ve Koru Gayrimenkul arasında 2013 yılında imzalanan satış vaadine istinaden, Şubat 2014’de inşaatın bitmesiyle gerçekleşti.
KDV dahil 303 milyon euro satış fiyatı ile gerçekleşen işlem, Türkiye ticari gayrimenkul piyasasında bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük ofis binası alım-satım işlemi olarak biliniyor.

Sancaktepe’ye spor kompleksi hediye etti
Selçuklu Holding kurucusu merhum Mustafa Öncel anısına yaptırılan ve inşası Selin Yapı tarafından gerçekleştirilerek Sancaktepe Belediye Başkanlığı’nın şahsında ilçe halkına hediye edilen 'Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’ açıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Selçuklu Holding ve Selin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel katıldı.
13 bin metrekarelik komplekste, konferans salonunun yanı sıra yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, spor alanları ile fitness salonları ve içinde özel eğitim alanları olan bilgi evi bulunuyor.