Ekonomi A101 ve BİM 29 TL’ye kıyma satacak

A101 ve BİM 29 TL’ye kıyma satacak

03.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Et ve Süt Kurumu, A101 ve BİM marketlerinde 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satılacağını açıkladı.

A101 ve BİM 29 TL’ye kıyma satacak

Kurum, kıyma ve et satmak için 8 marketin başvurduğunu, yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen iki market zincirinin, kriterlere uygun olduğunu duyurdu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

Haberin Devamı

Yarım kiloluk pakette

“Kıyma ve kuşbaşı et dağıtımına talip olan 8 firmanın başvurusu oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının başvurularının, belirlediğimiz kriterlere uygun olduğu tespit edildi. Söz konusu iki firmayla sözleşmeler imzalandı. Sözleşme gereği, bu firmalara kurumumuzdan karkas et sevkiyat işlemlerine dün itibariyle başlandı. Bu karkas etler, firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilip en kısa sürede yarımşar kilogramlık MAP (modifiye atmosfer paket) ambalajlı şekilde satışa sunulacaktır.”

Açıklamada, “Firmalar; 81 ildeki bütün marketlerinde, kurumumuzdan aldıkları dana karkas etlerden ürettikleri kıymayı 29 liradan ve kuşbaşını 31 liradan taze olarak satışa sunacak” denildi.

Haberin Devamı

Taze olarak satılacak

Açıklamada, “Bu ürünlerin şoklanmış veya don olarak satışı yapılmayacak. Söz konusu marketler, sözleşme kapsamında belirtilen fiyatların ve ürünlerin dışında taze kıyma ve kuşbaşı satışı yapmayacak. Vatandaşlarımıza uygun fiyatlı et temin edilmesi yönündeki çalışmalarımız devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Modifiye atmosfer paket, gıdalarda kimyasal, enzimatik ya da mikrobiyolojik kaynaklı bozulmaları önleyen bir yöntem olarak tanımlanıyor. Bu teknikte gıdanın tipine bağlı olarak özel gaz karışımları kullanılıyor. En çok kullanılan gazlar ise karbondioksit, oksijen ve azot olarak sıralanıyor.