Ekonomi ABD bu boşanmayı konuşuyor

ABD bu boşanmayı konuşuyor

23.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’nın en zengin işadamlarından biri olan Harold Hamm’ın, eşi Sue Ann ile boşanması, ülkede “yılın boşanması” olarak dillendirilmeye başlandı.

ABD bu boşanmayı konuşuyor

Nitekim boşanmayla birlikte 11 milyar dolarlık serveti olduğu bilinen Harold Hamm’ın, bu servetinin önemli bir miktarının yanı sıra Continental Resources adlı petrol şirketinin kontrolünü de kaybedebileceği belirtiliyor.
Hamm’ın ikinci eşi olan ve daha önce şirketin üst yönetiminde de görev alan Sue Ann Hamm, eşinin kendisini aldattığını ortaya çıkardıktan sonra bu nedenle boşanma davası açmıştı. ABD’nin petrol endüstrisinde önemli bir yere sahip olan ve Cumhuriyetçi Başkan adayı Mitt Romney’nin enerji danışmanlığını da yapan Hamm’ın, eşiyle bir anlaşma imzaladığı kaydedilirken, içeriğinin ne olduğu bilinmiyor. Ancak uzmanlar, bu anlaşmanın, Hamm’ın şirketteki yüzde 68’lik hissesinin bölünmesini de kapsayabileceğini öne sürüyorlar. Hamm’ın hissesinin toplam değeriyse 11.2 milyar dolar. Bu durumda Hamm, şirketteki çoğunluk hissesini, dolayısıyla da kontrolünü kaybetmiş olacak. Bununla birlikte bölünecek hissenin değeri, “rekor tazminat” olarak tarihe geçecek. Bugüne kadar hatırlanan en büyük tazminat, yayıncı Rupert Murdoch tarafından eski eşi Anna’ya 1999 yılında verdiği 1.7 milyar dolardı.