Ekonomi ABD’Lİ DEV 44 MİLYON $’LA YEMEKSEPETİ'NE GİRDİ

ABD’Lİ DEV 44 MİLYON $’LA YEMEKSEPETİ'NE GİRDİ

18.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikalı yatırım fonu General Atlantic, yemeksepeti.com’un azınlık hisselerini 44 milyon dolara satın aldı. Şirket, böylelikle Türkiye’deki ilk yatırımını gerçekleştirmiş oldu

ABD’Lİ DEV 44 MİLYON $’LA YEMEKSEPETİNE GİRDİ


Dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan ABD’li General Atlantic, yemek siparişi verilen internet sitesi yemeksepeti.com’a 44 milyon dolarla ortak oldu. ABD’li şirket, bu yatırımla yemeksepeti.com’un küçük hissedarı olurken, yatırımdan sağlanan kaynağın yemeksepeti’nin yurtdışı yatırımlarında kullanılacağı belirtildi.
Yemeksepeti’nin CEO’su Nevzat Aydın, söz konusu satıştan elde ettikleri gelir ve General Atlantic’in sağlayacağı stratejik destekle uluslararası büyümeyi daha da hızlandıracaklarını söyledi. Farklı pazarlarda satın almalara başlayacaklarını, bu konuda son kararları verme aşamasında olduklarını belirten Aydın, 6 ay içinde üç yeni pazara girebileceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

“Yeni pazarlara gireceğiz”
Önümüzdeki dönemde Türk internet sektörü ve Yemeksepeti’ni çok daha hızlı bir büyümenin beklediğini belirten Aydın, “Avrupa’da 20 yılı aşkın süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştirmiş General Atlantic’in Türkiye’deki ilk yatırımında internet sektörünü ve Yemeksepeti’ni seçmiş olması önemli bir gösterge” dedi.
Aydın genişleme planlarına ilişkin, “ABD ve Avrupa birinci odağımızda değil. Ortadoğu ve Kuzey Afrika tarafını izliyoruz, gelişmekte olan pazarlar çok ciddi potansiyel oluşturuyor. Güney Amerika, Güney Doğu Asya olabilir. Yakın coğrafyadan başlayarak yayılmayı öngörmekteyiz” dedi. Nevzat Aydın Türkiye’de de yemekle ilgili yeni projeleri hayata geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki ilk yatırımı
Aydın, azınlık hisse tutarı ve şirket değerlemesine ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, 2011 yılı cirosunu 130 milyon dolar, 2012 hedefini ise 190 milyon dolar olarak açıkladı. Yemeksepeti.com, Türkiye’de 6 bin 500, Dubai ve Rusya operasyonlarıyla da toplamda 8 binin üzerinde restoranla çalışıyor. General Atlantic’in ise yönettiği fon büyüklüğü 14 milyar euro.
Şirketin son dönemdeki yatırımları arasında yazılım alanında faaliyet gösteren Box, Salesforce.com, SAP Ventures gibi şirketler var. Yemeksepeti.com, General Atlantic’in Türkiye’de yaptığı ilk yatırım oldu.