Ekonomi ABD ve Almanya'ya Güvener uyarısı

ABD ve Almanya'ya Güvener uyarısı

22.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD ve Almanya'ya Güvener uyarısı

ABD ve Almanyaya Güvener uyarısı

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası'ndaki manipülatif işlemleri ile tanınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aranan Halil Güvener hakkında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından, ABD ve Almanya'daki borsalara uyarı yazıları gönderildi.
Halil Güvener'in sahip olduğu Söksa'nın hisselerinin yurtdışında işlem görmesi için SPK'ya yaptığı başvurusunda, şirketin Amerika ve Avrupa'ya yaptığı ihracatlarıyla itibar kazanması nedeniyle Mühih Borsası ile Amerikan Tahvil Komisyonu'nuna başvuruda bulunulduğunu bildirdi.

Manipülasyon

SPK'da bunun üzerine ABD'deki SEC ve Münih Borsası'na birer yazı gönderdi.
Yazıda, Halil Güvener ve kendisiyle işbirliği yapan 20 kişinin hakkında Türk mali piyasalarında değişik suçların tespit edildiğini belirterek, bu isimlere dikkat edilmesini istendi. SPK'nın ABD ve Alman makamlarına yazdığı yazıda, Halil Güvener, Aysun Sunar Güvener, Mehmet Ergun Altuner, Nihat Eşref Dargı, Enver Fırat, Ünal Demirtaş, Ahmet Güvener, Memhet ay, Şahin Balkaya, Kadir kelek, Niyazi Ganioğlu, Ali Mutlu, Derya Kozan, Gündüz Arel, Erkan Uğurlu, Salim Özen, Ahmet Müdüroğlu, Ufuk Deniz, Canan Özdemir, Necip Paçero, Temel türk, Abdurrahman Sakacı, Ivan Aeschlıman ve İbrahim Çetin Arıkan, isimli kişilerin, Türkiye'de mali piyalarda, bilgi saklama, yanlış bilgi verme, manipülasyon konularında değişik şuçları işledikleri bildirdi. Ayrıca Halil Güvener'in Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da halen arandığı ifade edildi.