Ekonomi Abreu: Global krizi, manevi değerlerden uzaklaşmak çıkardı

Abreu: Global krizi, manevi değerlerden uzaklaşmak çıkardı

10.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Venezuella’da Barrio denilen yoksul mahallelerdeki çocukları müzik aracılığıyla suç ve şiddetten uzak tutarak hayata kazandıran El Sistema’nın kurucusu ekonomist Jose Antonio Abreu, müzik ve ekonomi arasında çok yakın bir ilişki olduğunu belirterek, global krizlerin insanların manevi değerlerden uzaklaşması sonucu meydana geldiğini söyledi

Abreu: Global krizi, manevi değerlerden uzaklaşmak çıkardı

Dünyanın yapısal bir değişim sürecinden geçtiğini ifade eden Abreu, şöyle konuştu:
“Çok karmaşık bir süreç yaşanıyor. Kriz aslında bugünkü sorunlardan kaynaklanmıyor. Dünyadaki ekonomik uygulamalar, uzun zamandır bugünlere zemin hazırlıyordu. Global ekonomiyi tehdit eden en büyük sorun, tüm hammadde fiyatlarının artması. Özellikle gıda fiyatlarındaki artış ciddi sorun. Ekonominde gerçek olmayan enflasyon ortamı yaratıldı. Gerçekte olmayan paralardan para kazanıldı. Yükselen enflasyon ve gelişmeleri fırsat bilen spekülatörler çok ciddi tehlike oluşturuyor.”

Türkiye’nin şansı gençler
Türkiye’nin hızlı büyüyen ekonomisini destekleyen genç bir nüfusa sahip olduğunu kaydeden Abreu, “Bu özellikler Türkiye için bir şans. Türkiye hızla gelişen ülkeler arasında, çok hızlı büyüyor. Her geçen gün dünya ekonomisinde büyük bir başarı elde ettiğini okuyorum. Türkiye’den daha çok söz edildiğini duyuyorum. Müzik ve sanatın manevi değerleriyle beslenen genç nüfusunun yarattığı dinamizmle Türkiye’nin söyleyecek daha çok sözü var” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk projelerine başlayacak
Dünyanın pek çok ülkesinde konser veren Simon Bolivar Gençlik Orkestrası, global inşaat endüstrisinde yer alan Hilti Grup’a bağlı Hilti Vakfı tarafından destekleniyor. Hilti Balkanlar, Orta Asya ve Türkiye Bölgeler Müdürü Can Seyhan, “Enstrumanlar vakıfça karşılanıyor. Venezüela’da projeye 3 yılda 3 milyon dolar harcandı. Seyhan, Türkiye’de sosyal sorumluluk projelerine başlayacaklarını anlatarak, “İlla müzik olması şart değil. Vakıf eğitim, hastane, barınak gibi koularda da çalışmalar yapıyor. Deprem bir Türkiye gerçeği bu gibi yerel konulurda da proje yapılabilir” dedi.