Ekonomi Açıl çekmece açıl

Açıl çekmece açıl

17.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çekmece, ayakkabı, sütyen, ölçüm cihazı... Artık her şey akıllanıyor. Akıllı cihaz ve eşyalar hayatı hepimiz için daha kolay yapmaya geliyor. Bu alanda son dönemde tanıtılan yeniliklere göz attık

Açıl çekmece açıl

Açıl çekmece açıl
Giyilebilir teknoloji ve yapay zekanın örneklerini her alanda görmeye başlıyoruz. Mobilyadan ayakkabıya, sütyenden ölçüm cihazına kadar her sektörde yeni icatlar kendini gösteriyor. Akıllı cihaz ve eşyalar hayatı hepimiz için daha kolay yapmaya geliyor. Bu alanda son dönemde tanıtılan yeniliklere göz attık.

Haberin Devamı

Akıllı çekmece

Yapay zekanın kullanıldığı sektörler arasında mobilya da var. Söz dinleyen yani sesle komut alabilen mobilyalar son dönemin öne çıkan akıllı ürünleri arasında yer alıyor. Türk üreticiler de bu alanda iddialı. E&G Mobilya Dekorasyon tarafından tasarlanan masa, konsol ya da lamba gibi ürünlere ‘çekmece açıl/kapan’ veya ‘kapak açıl/kapan’ şeklinde komut vererek açmak ya da kapamak mümkün. E&G Mobilya Dekorasyon’un mimarlarından olan Hülya Kılıç, proje üzerinde bir yıldır Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, “Bu sistemi mobilyaya ve ev eşyasına ilk kez biz uyguladık. Şu anda özellikle Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden yoğun talep alıyoruz” dedi.

Koşuda kolaylık

Under Armour, geliştirdiği koşu ayakkabısı Hovr Infinite’in sağ ayak tabanında, MapMyRun uygulamasıyla entegre çalışan bir sensör bulunuyor. Ayakkabı ve uygulama arasında Bluetooth’la kurulan bağlantı sayesinde koşucular koşu performansını ölçümleyebiliyor, analiz edebiliyor ve arşivleyebiliyor. Koşu yaparken yanınızda telefon olmadan da kayıt tutulabilmesini sağlayan Hovr Infinite, spor tutkunlarının beğenisini kazanıyor. Yastıklama ve enerji geri dönüşümüne sahip olan ayakkabı, kadın ve erkeklerin anatomik yapısına yönelik tasarımlara da sahip.

Haberin Devamı

Açıl çekmece açıl

Akıllı sütyen

Dijitalleşme yolunda ilerleyen Penti, Silikon Vadisi’nden çıkan giyilebilir teknoloji ürünü Spire’ı, MybraTouch ile sütyene taşıyor. Sürekli solunum algılaması ve gerçek zamanlı bildirimlerle tanınan Spire, Standford Üniversitesi’nde 7 yıllık çalışmayla geliştirildi. Spire Tag’in Penti sütyenle bir araya geldiği MybraTouch, günlük yaşamda stres seviyesini kontrol altında tutarak, yaşam kalitesini yükseltmeye ve vücut sağlığının gelişmesine yardımcı oluyor. MybraTouch, sütyen üzerinde yer alan giyilebilir tag ve telefona indirilen uygulama ile bağlantı kurarak çalışıyor. Yıkanabilir, şarj ihtiyacı olmayan ve tamamen vücut hareketine göre çalışan Spire için, cep telefonunuzun bluetooth bağlantısının açık olması yeterli.

Açıl çekmece açıl

Kumandalı pabuç

Nike, kullanıcıların ayakkabılarını istedikleri sıkılığa ayarlayabilmesine ve telefonlarına indirecekleri bir uygulamayla uzaktan ayar yapılabilmelerine imkan veren yeni basketbol ayakkabısı ‘Nike Adapt BB’yi tanıttı. Gelişmiş bir güç bağcığı sistemi, bir uygulama ve sürekli güncellenen bir yazılımı birleştiren Nike Adapt platformu sayesinde, Nike Adapt BB basketbol ayakkabısı kişiye özel sıkılık ayarı sunuyor. Kişiye özel bir dişli çark düzeneği, ayağın ihtiyaç duyduğu gerilim düzeyini tespit ediyor ve ayağı rahat ettirmek için gerekli ayarları yapıyor.

Haberin Devamı

Açıl çekmece açıl

Giyilebilir cihaz

Loreal, giyilebilir ölçüm cihazını tanıttı. My Skin Track pH by La Roche-Posay ile kişisel cilt pH seviyesi kolayca ölçülebilecek ve daha iyi bir cilt bakımı için kişiselleştirilmiş ürün kullanım programları oluşturulacak. My Skin Track pH, kişiselleştirilmiş cilt bakım teknolojisinde yeni bir dönem başlatıyor. Mikroakışkan teknolojisi kullanılarak kişisel cilt pH seviyesini ölçen LaRochePosay’den ilk giyilebilir teknoloji olan My Skin Track pH, cilt yüzeyindeki gözeneklerden topladığı eser miktardaki teri analiz ederek 15 dakika içerisinde doğru bir pH ölçümü yapıyor.

Haberin Devamı

Açıl çekmece açıl