Ekonomi ‘Afiyetle’ devleştiler!

‘Afiyetle’ devleştiler!

26.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda devleri Kraft ile Heinz, güçlerini birleştirme kararı alarak Amerika’nın üçüncü, dünyanın ise beşinci büyük yiyecek ve içecek şirketini oluşturdular. Şirketin adının Kraft Heinz Co. olması kararlaştırılırken, yılda 28 milyar dolar cirolu bir dev olacağı belirtiliyor.

‘Afiyetle’ devleştiler

Dünya gıda piyasasının iki önemli şirketi olan Kraft Foods Group ve H.J. Heinz Co., “Kraft Heinz Co.” şirketini kurmayı kararlaştırdı. Brezilyalı 3G Capital ve yatırım gurusu Warren Buffett’ın da desteğini alan şirketler, geniş yelpazede, çok tanınmış markaları uluslararası platformda bir araya getirecek.
Buffet’ın Berkshire Hathaway ve Brezilyalı 3G’nin sahibi olduğu Heinz, yeni devin yüzde 51’ine, Kraft ise yüzde 49’una sahip olacak. Şirketin yıllık cirosunun 28 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Şirketin elinde 8 milyar dolar değerinde marka portföyü olacağı, 5’inin, yıllık 500’er milyon dolarlık satışları olduğu kaydediliyor.
Bu birleşmenin kendi eseri oluğunu, operasyon için sadece 4 hafta uğraştığını belirten Buffet, “Kraft ve Heinz’ın, bu birleşmeyi dayanıklı kılacak ‘uyumlu tatlara’ sahip olduklarını düşünüyorum” dedi.

Yazarlar