Ekonomi Ağa’nın Avrupa yakasındaki en büyük projesi satışa çıktı

Ağa’nın Avrupa yakasındaki en büyük projesi satışa çıktı

25.09.2010 - 00:54 | Son Güncellenme:

Projeleri ve renkli kişiliğiyle tanınan Ali Ağaoğlu, yeni projesi My World Europe’u satışa çıkardı

Ağa’nın Avrupa yakasındaki en büyük projesi satışa çıktı

Ağaoğlu, İstanbul Ayazma’da inşaatına başladığı, Avrupa yakasındaki en büyük projesi My World Europe’u satışa sundu. Dün yapılan basın toplantısında proje hakkındaki tüm detaylar paylaşıldı.
Ağaoğlu’nun İstanbul Avrupa Yakası’ndaki en büyük projesi My World Europe, Başakşehir’in Ayazma bölgesinde Olimpiyat Stadı’na komşu 200 dönümlük bir arazi üzerinde yükselecek.
Kojenerasyon sistemiyle kendi elektrik ihtiyacının tamamını kendi içinde ürettiği elektrikle karşılayabilen My World Europe, toplam 3 bin 100 konuttan oluşuyor. Proje, World Europe, Pool Residence, Arena Residence, Golf Residence ve villa bölümlerinden meydana geliyor.

‘Herkes iyi yaşamalı’
Ali Ağaoğlu’nun “Herkes iyi yaşamayı hak ediyor” sloganıyla satışa sunulan projede 10 bin lira peşinat ile konut sahibi olunabiliyor. Ağaoğlu müşterilerine yapılan öncelikli satışlarda büyük ilgi gören My World Europe’ta 600 konutun satışı tamamlandı.
Ağaoğlu, bu projede doğalgazla çalışan bir elektrik santrali kurarak My World Europe projesinin ihtiyacı olan tüm elektriği projenin içerisinde üretecek. Elektrik üretimi sırasında ortaya çıkacak atık enerji de projenin ısınma ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak. Bu sistem, My World Europe projesini çevreci konut projeleri arasında öne çıkarırken, proje sakinleri de elektriği yüzde 20 indirimli kullanacak.
Projede büyüklükleri 70 metrekareden başlayan 1+1 daireler, 94 metrekareden başlayan 2+1 daireler, 156 metrekareden başlayan 3+1 ve 190 metrekareden başlayan 4+1 daireler olmak üzere tam 26 farklı tipte konut yer alıyor. Projede 10 adet de ikiz villa bulunuyor.
Golf Residence’ların önünde konumlanan golf sahası, yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerinde bir golf klübü, drive range ve kısa tur bir golf sahasından oluşuyor.
Projenin merkezinde yer alan Arena ise tam 22 bin 500 metrekare genişliğinde olacak ve içerisindeki 47 mağazada süpermarket, mağaza, kafe ve restoranlar yer alacak. Pool Residence’lara ismini veren dev açık havuz ise 130 metre uzunluğunda ve tam 1.600 metrekare yüzölçümüne sahip.

En pahalısı 772 bin TL
My World Europe’ta daire fiyatları 1+1 konutlarda 132 bin TL’dan başlıyor ve çok geniş teras bahçelerine sahip teras konutlarında 772 bin TL’ye kadar artış gösteriyor. My World Europe’tan konut almak isteyenler 10 bin TL peşin ödeyerek daire sahibi olabiliyor. Ağaoğlu tarafından hazırlanan ödeme planına göre istenirse kredi anapara ödemesi daire teslimine kadar ertelenebiliyor ve bu sürede aylık 800 TL gibi oldukça düşük ödemelerle konut sahibi olunabiliyor.


Projenin reklam yüzü oldu
My World Europe’un televizyon kampanyası kapsamında yönetmen Sinan Çetin tarafından çekilen reklam filminde rol alan Ali Ağaoğlu, kampanya yüzü olmak için 1 milyon dolarlık bir ücret aldığını açıkladı. Kampanya fotoğraflarını da ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler çekti. Kendisine kampanyada rol alması teklif edildiği zaman ücretini 1 milyon dolar olarak açıklayan Ali Ağaoğlu, elde ettiği bu geliri de eğitime bağışlayacağını ifade etti.
Düzenlenen basın toplantısında My World Europe’u Ağaoğlu tarihinde bugüne dek ürettikleri tüm projeler arasında çok özel ve ayrı bir yere koyduğunu belirten Ali Ağaoğlu; iyi yaşamanın insanlar için bir ayrıcalık değil bir hak olduğuna inandığını ve bu kampanyada herkesin Ağaoğlu kalitesindeki bir yaşama ulaşabilmesi için 10 bin TL gibi bir peşinatla daire sahibi olabileceğini ifade etti.


‘Ben de basketbolu okulda oynadım’
Ali Ağaoğlu, 12 Dev Adam’a ev vermesiyle ilgili ise “Basketbolu severim, okul takımında da basketbol oynamıştım. Fiba maçları süresince milli takımımızdaki o hırsı, heyecanı, kazanma azmini gördüm. Maçı izlerken yanımda federasyondan birileri vardı, Sırbistan’ı yenerlerse ev verelim dedim. O an içimden geldi. Çünkü o kardeşlerimiz Türkiye diye bir ülkenin bile varlığından haberdar olmayan 1 milyar insana canlı yayında Türkiye’yi tanıttı” diye konuştu.
Lansmanı yapılmadan 600 evin satılmasıyla ilgili müşterilere teşekkür eden Ali Ağaoğlu, “Daha projemizin lansmanı bile gerçekleşmeden 600 daire satıldı. Tabiki bu bize çok daha iyisini yapmak için büyük bir sorumluluk yüklüyor. Biz her projemize yüzde 3 reklam bütçesi ayırırız. Ama bizim reklam departmanımız o kadar iyi değil, bu bütçeyi harcayamıyor. Ben de baktım durum böyle, ben harcayayım bari dedim. Reklam filminden 1 milyon dolar aldım. Bu 1 milyon doları da eğitim kurumuna bağışladım” dedi.



MARTI, Gong çalarak borsaya ‘merhaba’ dedi
Otel yatırmaları ile bilinen ve Türk turizminde 43 yıldan bu yana faaliyet gösteren Martı Otel İşletmeleri’nin iştiraki olan Martı GYO, dün borsada yapılan çan töreni ile resmen borsaya ‘merhaba’ dedi.
16-17 Eylül 2010 tarihlerinde gerçekleştirdiği talep toplama sürecinde halka arzdan sağladığı 76.7 milyon TL’lik kaynağın tamamını sermayesine aktaran Martı GYO, için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İşlem Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Martı GYO Yönetim Kurulu Başkanı Mine Narin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin ve Genel Müdür Emre Temelli başta olmak üzere Martı GYO, Oyak Yatırım Menkul Değerler, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Sermaye Piyasası Kurumu’nun yetkilileri ve davetlileri katıldı. 2 bin 627 yeni ortağı ile sermayesini tabana yaymayı vizyon edinen Martı GYO, 21 yıl aradan sonra borsaya uçan ikinci Martı oldu.
MRGYO hisse koduyla İMKB’de işlem görmeye başlayan Martı GYO, portföyünde yer alan turizm tesisleri Antalya Kemer bölgesindeki Martı Myra ve Marmaris Orhaniye’deki Martı Marina’nın yanı sıra, Çerkezköy’de 2008 yılında yapımına başladığı yaşam alanı/konut projesiyle de öne çıkıyor.

‘Tabana yayılsın’
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda düzelenen törende bir konuşma yapan Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin yaptığı açıklamada, “Sermayenin tabana yayılması vizyonuna olan sarsılmaz inancımızın yanında şeffaf, hesap verebilen ve kazanca odaklı kurumsal yönetim ilkelerimizin de bir ürünü olan Martı GYO’yu halka açtığımız için memnunuz. Geride bıraktığımız halka arz sürecinde yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Tek hedefimiz yatırımlarımızı hızla hayata geçirerek Martı GYO’nun kazancını temettü olarak ortaklarımızla paylaşmak olacaktır” dedi.


İki günde 10 bin ön talep topladı
İstanbul Halkalı’da gerçekleştireceği 2 bin konutluk yeni proje için Soyak, 2 günde 10 bin ön talep topladı. Üç yıl aradan sonra İstanbul’da yeni bir projeyi satışa sunmaya hazırlanan Soyak, Halkalı’da Emlak Konut’un hasılat paylaşımı ihalesi ile İstanbul’a yeniden dönüş yapmış oldu.
Soyak Holding CEO ’su Emre Çamlıbel yaptığı açıklamada, “Bu proje önemli bir yatırım fırsatı olacak. 100 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak olan projede yüzde 5 peşinatla 120 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Fonksiyonel tasarım ve enerji verimliliği uygulamalarının da yer alacağı projede bahçeli dubleks evler de bulu nuyor. Sürdürülebilir yaşam öğelerini barındıran projenin yaklaşık yüzde 75’i yeşil alandan oluşuyor. Müşteriler her zaman kazanmaya devam edecekler” diye konuştu.


İngiliz emlakçıların son gözdesi İstanbul
İngiliz emlak yatırımcılarının son gözdesi olan İstanbul, İngiliz emlak yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Merkezi Londra’da bulunan ve ağırlıklı olarak Avrupalı yatırımcılara Türkiye emlak sektörünü pazarlayan Spot Blue emlak firması yetkilileri, yaşanan küresel ekonomik kriz sonrası özellikle Avrupalı yatırımcılar için İstanbul’un çekim merkezi haline geldiğini belirtti.
Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Spot Blue Genel Müdürü David Walker, yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan küresel finans krizinin ardından yatırımcıların Türkiye’ye pozitif bakışlarının arttığını söyledi. Türkiye emlak sektörünün önde gelen kuruluşlarının da yabancı yatırımların artmasını beklediğini kaydeden Walker, “Türkiye’deki pozitif gelişmeler işsizlik oranını düşürürken uluslararası güveni de kazanıyor. Oluşan bu güven, Avrupalı yatırımcıların sayısını artırıyor. Türkiye’de emlak yatırımı yapan Avrupalı yatırımcılar, ’büyüyen bir pazarda yatırım yapmak’ ve ‘bu yatırımın tadını çıkarmak’ olmak üzere iki avantaja sahip oluyorlar” diye konuştu.
Firmanın emlak sektörü uzmanlarından Julian Walker da, İstanbul’un hem uluslararası hem de yerli emlak pazarının çekim merkezi olmaya devam edeceğini belirterek, “İstanbul, yatırımcılara kiralama bakımından da mükemmel bir yatırım imkanı sunuyor. Film Festivali’nin burada yapılıyor olmasıda kentin değerini yükseltiyor’ diye konuştu.


Tariş’in arsası yine satılık
KUŞADASI’nın merkezinde, yüzde 73’ü Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’ne ait arazinin satışı bilmeceye dönüştü. 2007 yılından bu yana sürekli satışı gündemde olan arsaya en Kültür ve Turizm Bakanlığı’na satıldığı açıklanırken arsaya yeniden araziye ‘Satılık’ yazısı asıldı.
Kuşadası’ndaki sivil toplum örgütleri, partiler ve belediyenin kentin en merkezi yerinde bulunan 10 dönümlük arazinin yeşil alan ve kent müzesi yapılması dışında hiçbir amaçla kullanılmaması için eylem yapmaları arsa sahibi Tariş’in işini zorlaştırdı. Daha önce birkaç kez satışa çıkarılan araziyi almak isteyenler, bu tepki üzerine geri adım atarken, Tariş’te arazinin satışı için her yolu denedi.
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, son olarak geçen eylülde arazinin Turizm Teşvik Kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacağını açıklamışken araziye yeniden ‘Satılık’ afişinin asılması kafaları yine karıştırdı.
Başkanı Azbazdar yaptığı açıklamada, “Arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer bu süreçte araziye iyi bir alıcı çıkarsa, maliyenin görüşü alındıktan sonra ihaleye çıkmadan pazarlık usulüyle satışı gerçekleştirebiliriz” dedi.