Ekonomi Ageas, AvivaSA’nın yeni ortağı oldu

Ageas, AvivaSA’nın yeni ortağı oldu

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aviva, yüzde 40 hissesinin satışı için Sabancı Holding’in hayat dışı sigorta sektöründe 2011’den beri ortağı olan uluslararası sigorta grubu Ageas ile sözleşme imzaladı.

Ageas, AvivaSA’nın yeni ortağı oldu

AvivaSA’nın ortaklarından Aviva, Birleşik Krallık, İrlanda ve Kanada’ya odaklanacağını, Avrupa’daki ve Asya’daki yatırımlarını gözden geçireceğini açıklamıştı. Aviva, AvivaSA’daki yüzde 40 hissesinin Ageas’a satışı için dün sözleşme imzaladı.

Satışın ardından Ageas, Sabancı Holding ile birlikte hayat dışı sigortacılık alanında süregelen işbirliğini, bireysel emeklilik ve hayat sigortası pazarını da kapsayacak şekilde sürdürecek.

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Grubu ile Aviva Grubu’nun etkin sinerji oluşturduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Aviva Grubu’nun, faaliyet gösterdiği ülkelerin bir kısmında yatırımlarını gözden geçireceğine yönelik açıklamasını takiben, Aviva ve Ageas gruplarının AvivaSA hisseleri için satın alım anlaşması imzaladıklarını öğrendik. Ageas’ın hayat dışı sigortacılık alanında süregelen başarılı ve istikrarlı işbirliğimizi, bireysel emeklilik ve hayat sigortası pazarını da kapsayacak şekilde genişletme niyetini memnuniyetle karşıladık.”

‘Harika fırsat’

Ageas Üst Yöneticisi (CEO) Hans De Cuyper ise, “Bu yatırım bize uzun süredir güçlü bir işbirliğimiz olan Sabancı Holding ortaklığıyla, Türkiye’de büyümekte olan hayat sigortası alanına da giriş yapmak adına harika bir fırsat yaratıyor. Halihazırda Aksigorta ile hayat dışı sigorta alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu yeni ortaklık ise Türkiye’de hayat ve hayat dışı sigorta olmak üzere iki pazarda da kilit paydaşlardan biri olmamızın önünü açacak” dedi.