Ekonomi AIG, Alico birimini MetLife’a 15,5 milyar dolara satıyor

AIG, Alico birimini MetLife’a 15,5 milyar dolara satıyor

08.03.2010 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

AIG, Alico birimini MetLife’a 15,5 milyar dolara satıyor

ABD’li sigorta şirketi American International Group (AIG), yaşam ve sağlık sigortası birimi Alico şirketini, MetLife şirketine 15,5 milyar dolara satıyor.
Bu ay başında Asya merkezli sigorta birimi AIA’yı İngiliz Prudential sigorta şirketine 35,5 milyar dolara satmayı kabul eden AIG, ABD hükümetinden aldığı yardımı ödemek amacıyla Alico’yu da MetLife’a 15,5 milyar dolara satmayı kabul etti.
ABD’de şu anda en büyük yaşam sigortası şirketi konumundaki MetLife, anlaşma gereği Alico için 6,8 milyar doları nakit ödeyecek, geri kalan 8,7 milyar doları da hisse senedi olarak karşılayacak.
AIG, 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Alico’nun satışından elde edeceği nakit ve hisse senedi hükümete olan borcunu ödemede kullanacak. MetLife ise Alico’yu alarak Japonya’nın yanı sıra Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika gibi bölgelerde büyüyecek.
AIG Başkanı Harvey Golub, “Her iki satış AIG’ye yeniden yapılanmamız ve çabalarımızı yeniden canlandırmamızla ilerleme kaydetmemizde büyük esneklik sağlayacak” dedi.
ABD hükümeti Eylül 2008’de kurtardığı şirkete 182,5 milyar dolar maddi destek vermiş ve karşılığında şirketin yüzde 80 hissesine sahip olmuştu.
AIG’in 31 Aralık 2009 tarihi itibariyle hükümete 129,26 milyar dolar ödenmemiş borcu bulunuyor. Bu borcun 94,76 milyar dolarlık kısmı krediler ve faizden, 34,5 milyar dolarlık kısmı ise hükümetin AIG’den aldığı yatırımların değerinden oluşuyor.