Ekonomi AIG’den siber risklere karşı sigorta

AIG’den siber risklere karşı sigorta

06.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AIG, yeni ürünü olan CyberEdge Veri Koruma Sigortası’nı Türkiye pazarına sundu.

AIG’den siber risklere karşı sigorta


Türkiye sigorta pazarında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, “Kurumlar artık siber risklere karşı güvence altında. AIG’nin işletme riski ve sigorta güvencesindeki uzmanlığını yansıtan CyberEdge Veri Koruma Sigortası, elektronik veriler, ağ güvenliği, idari yükümlülükler ve kurumsal itibar gibi pek çok alanda siber tehditlerin yaratacağı kayıplara karşı şirketleri koruma altına alıyor. Tüm sektörlerde faaliyet gösteren kamu ve ulusal kurumlar, finansal ve ticari kuruluşlar CyberEdge’den yararlanabilecekler” diye konuştu.

Hizmet masrafı kapsamda
CyberEdge’in sadece veri sızıntısı, kaybı ya da ihlalinin olası finansal etkilerine karşı hazırlanmadığını söyleyen Sağıroğlu, aynı zamanda geleneksel sigorta teminatıyla profesyonel danışmanlığı birleştirerek, itibara ve bilgi işleme etkisini de azaltmaya yardımcı olacak bir içeriğe sahip olduğunu ifade etti.
Sağıroğlu, “İhtiyaç duyan kurumlar siber risk uzmanlarınca sağlanan siber risk müdahale hizmetlerinden yararlanabiliyor. Elektronik verilerin kurtarılıp kurtarılamayacağı, yeniden toplanıp toplanamayacağı veya yeniden oluşturulup oluşturulamayacağını belirlerken yapılan profesyonel hizmet masrafları da sigorta kapsamında yer alıyor” dedi.