Ekonomi Aile fonu için başvuru şartları açıklandı! Nikah gününe en az 2, en fazla 6 ay olacak

Aile fonu için başvuru şartları açıklandı! Nikah gününe en az 2, en fazla 6 ay olacak

14.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlenecek gençlere 150 bin lira kredi desteği sağlayacak Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre fona 18-29 yaş arasındaki gençler başvurabilecek. Evlenecek çiftin gelir toplamı brüt iki asgari ücreti geçmeyecek.

Aile fonu için başvuru şartları açıklandı Nikah gününe en az 2, en fazla 6 ay olacak

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / Ankara - Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Göktaş Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruların 15 Şubat itibarıyla bakanlığın internet sitesinden alınmaya başlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesinin belirlendiğini ifade eden Göktaş, şunları söyledi:

“Aile ve Gençlik Fonu’nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tuttuk. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli iki yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Çok sayıda gencimizin fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi.”

Haberin Devamı

Göktaş fondan yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az iki ay, en fazla altı ay kalmış olması gerektiğine işaret etti.