Ekonomi Akbank’ın Eurobond ihracı en iyiler arasında

Akbank’ın Eurobond ihracı en iyiler arasında

21.12.2010 - 14:45 | Son Güncellenme:

Uluslararası prestijli yayınlardan FTSE Global Markets 2010 yılı "20/20 All Stars" listesini açıkladı. Akbank Temmuz ayında gerçekleştirdiği Eurobond ihracı yılın en iyi 20 işlemi arasına girdi.

Akbank’ın Eurobond ihracı en iyiler arasında

Akbank’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, olan FTSE Global Markets’in geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve kurumsal yatırımcıların yakından takip ettiği "20/20 All Stars" listesinin vizyoner bakış açısı sergileyen ve alanında üstün performans gösteren kuruluş ve kişilere yer verdiği belirtildi. Açıklamada Akbank’ın Temmuz’da gerçekleştirdiği Eurobond ihracı ile FTSE Global Markets’ın 2010 yılı "20/20 All Stars" listesine 2010 yılında giren tek Türk kuruluşu olduğu hatırlatıldı.

-"AKBANK DIŞ BORÇLANMADA KURALLARI BELİRLEYEN BANKA"-

Haberin Devamı

Verilen bilgiye göre, FTSE Global Markets’ın Aralık/Ocak sayısında yer verilen listenin Akbank’a ilişkin bölümünde Banka’nın Temmuz ayında ihraç ettiği 5 yıl vadeli 1 Milyar ABD Doları tutarındaki ihracın tahvil ihraçları önündeki engelleri yıktığı ve borçlanma alternatiflerini çeşitlendirerek Türk Bankaları için yeni bir dönemi başlattığı ifade edildi. Ayrıca, söz konusu tahvillerin bugüne kadar bir Türk şirketi tarafından yapılan en büyük tutarlı ve en düşük kupon oranlı ihraç olduğu da belirtilerek Akbank’ın dış borçlanmadaki öncü rolünün altı çizildi.

Akbank’ın Eurobond ihracından övgüyle bahseden dergi, bu işlemle birlikte Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli’ye "20/20 All Stars" listesinde yer verdi. Kefeli konuya ilişkin açıklamasında, Akbank’ın 2010 yılında gerçekleştirdiği ve dış borçlanmada adeta kuralları yeniden belirleyen işlemlerle, JP Morgan, Barclays Capital, Bradesco, Brezilya Borsası, Tokyo Borsası gibi uluslararası finans dünyasına yön veren kurumların yer aldığı söz konusu listeye girme başarısını gösterdiğini ifade ederek, uluslararası finans dünyasının Akbank Eurobond ihracından övgüyle söz etmesinden dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti.(ANKA)