Ekonomi Akbank’ta enflasyona karşı 3 yeni ürün var

Akbank’ta enflasyona karşı 3 yeni ürün var

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Akbank, yatırımcıların tasarruf mevduat hesaplarını enflasyon karşısında korurken, Türk lirasına yatırımı teşvik etmek üzere 3 yeni ürün geliştirdi.

Akbank’ta enflasyona karşı 3 yeni ürün var

Akbank açıklamasına göre, banka, “Faiz Korumalı Mevduat Hesabı”, “TÜFE ile Kazandıran Yıllık Mevduat Hesabı” ve “TÜFE ile Kazandıran Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı” ürünlerini geliştirerek müşterilerine sundu.

Haberin Devamı

Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, müşterilerinin birikimlerini enflasyona karşı korumak, Türk lirasıyla tasarrufu teşvik etmek ve mevduat tabanının genişletilmesi için 3 hesap geliştirdiklerini söyledi.

Enflasyona endeksli mevduat ürünlerinin yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranına bağlı olacağını vurgulayan Oğuz, bu hesaplarla müşterilerine enflasyon üzerinde getiri garantisi verdiklerine işaret etti.

Oğuz, Faiz Korumalı Mevduat Hesabı’nda piyasa koşullarına uygun seviyede sabit bir faiz oranı taahhüdü bulunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Vade sonunda yıllık TÜFE değişim oranı ve ürün özelinde belirlenen ilave faiz oranı toplamı ile taahhüt edilen oranın karşılaştırılması sonucu yüksek olan faiz oranı üzerinden müşteri getiri sağlıyor.”