Ekonomi Akfen, Van’a GES kurdu

Akfen, Van’a GES kurdu

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin 44 milyon dolarlık yatırımla Van’da kurduğu ve 20 megavat kapasitesi bulunan iki güneş enerjisi santralinde elektrik üretimine geçildi.

Akfen, Van’a  GES kurdu

Akfen Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin 5 bölgesinde 327 megavat kapasiteli ve 530 milyon dolar yatırım değeri bulunan 13 yenilenebilir enerji santralinin yapımına hız vermişti. Bu kapsamda yatırım değeri
44 milyon dolar olan Van’ın Edremit ilçesindeki Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinde elektrik üretiminin başladı. Toplam kapasitesi 20 megavat gücünde olan santrallerde üretilen enerji ulusal elektrik ağına verilecek ve 80 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Haberin Devamı

Yeni santral yolda

Şirketin Van’da yapımına başlayacağı ve 10 megavat gücünde olacak üçüncü güneş enerjisi santrali PSI Engil de gelecek yıl devreye alınacak. Santraller Van Gölü’nün yanındaki 600 dönümlük arazi üzerinde bulunuyor.

Yıllık 60 milyon kilovatsaat elektrik üretmesi beklenen santraller 25 bin 804 ton
karbondioksit eşdeğeri sera gazı salımını engelleyecek. Şirketin Van’daki üç santralin de devreye girmesiyle yatırım tutarı 66 milyon dolar olacak ve 120 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacı karşılanacak.