Ekonomi Akışık: Doğan Grubundaki görevlerimden ayrılacağım bir yıl önce kararlaştırılmıştı

Akışık: Doğan Grubundaki görevlerimden ayrılacağım bir yıl önce kararlaştırılmıştı

25.02.2009 - 15:04 | Son Güncellenme:

Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal

Akışık: Doğan Grubundaki görevlerimden ayrılacağım bir yıl önce kararlaştırılmıştı

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinden 28 Şubat 2009 tarihi itibariyle ayrılacağı duyurulan Dr. Vural Akışık, Doğan Grubu’ndaki icrai görevlerinden 1 Mart 2009’da ayrılacağının bir yıl önce kararlaştırıldığını bildirdi.
Akışık, yaptığı yazılı açıklamada, bir yıldan beri Doğan Grubundaki çalışma arkadaşlarının bilgileri dahilindeki bir plan içinde, gerek ilerleyen yaşı, gerek kendisinin neslinden çok daha iyi yetişmiş gençlere yer açmak ve gerekse de kendi özel hayatına daha çok zaman ayırabilmek amacıyla 1997 yılından bu yana değişik kuruluşlarında çalışmaktan büyük onur duyduğunu belirttiği Doğan Grubu’ndaki icrai görevlerinden birer birer ayrıldığını ifade etti.
Vural Akışık, açıklamasında şunları kaydetti:
"Nitekim bu plana bağlı olarak geçtiğimiz Kasım ayı sonunda Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanlığını bıraktım. Son bir haftanın gelişmelerinden bağımsız olarak, aynı plan içinde, kalan icrai görevlerimden de 1 Mart 2009’da ayrılacağım bundan bir yıl önce kararlaştırılmıştı.
Ayrıca icrai görevlerimden ayrılmakla birlikte, Doğan Grubu’yla ilişkilerim, hem danışmanlık hem de grubun eğitim ve diğer sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde devam etmektedir. Doğan Grubu’ndaki icrai görevlerimden ayrılışımın yol açabileceği yanlış yorumlara neden olmamak için kamuoyunun dikkatine bu açıklamayı saygılarımla sunarım."