Ekonomi ALEX’İN BİR GOLÜ 200 MİLYON LİRA

ALEX’İN BİR GOLÜ 200 MİLYON LİRA

20.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Alex’in golüyle Beşiktaş’ı yenerek şampiyonlukta iddialı olduğunu gösteren Fenerbahçe’nin piyasa değeri bir günde 200 milyon lira artarak 1.4 milyar lirayı aştı

ALEX’İN BİR GOLÜ 200 MİLYON LİRA

Fenerbahçe hisseleri, spor klubünün pazar günü oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden galibiyetle çıkması ve yabancı bir aracı kurumun son bir aydır devam eden satışlarının dün gözlenmemesiyle birlikte tavan fiyata yükseldi. Fenerbahçe hisseleri yüzde 16.16’lık primle 57.50 liradan kapandı. Beşiktaş hisseleri ise yüzde 4.93 düşüşle 4.24 liraya geriledi.
Alex De Souza’nın attığı golle Beşiktaş’ı yenen Fenerbahçe’nin piyasa değeri de bir günde 200 milyon lira artarak 1.4 milyar lirayı aştı. Bu arada, puanını 64’e yükselten Fenerbahçe, 65 puandaki lig lideri Bursaspor’la arasındaki puan farkını 1’e indirdi.

Şampiyonlar ligi umudu
Fenerbahçe’nin Beşiktaş galibiyetiyle sportif şirketler için önemli bir gelir kapısı olan şampiyonlar ligine katılım ve bunun yanı sıra şampiyonluk için önemli bir adım attığını belirten Hak Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Dilber, “Fenerbahçe, rakibi Beşiktaş’ı da hedefsiz bıraktı” yorumunda bulundu.
Gedik Yatırım Analisti Yunus Kaya da Fenerbahçe hisselerindeki hareketin geçen hafta 47 liradan başladığını hatırlatarak, “Hisseler, Fenerbahçe’nin derbiyi kazanmasının etkisiyle güne alıcılı başladı. Bir diğer önemli unsur da yabancı satışının gelmemesi olarak görünüyor. Son 1 ayda Deutsche Securities’den satış görülüyordu” dedi.
Yunus Kaya, Fenerbahçe’nin önemli bir gelir kaynağı olan Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ligi ilk iki sırada tamamlama konusunda avantaj sağlamasının da hisseye ilgide etkili olduğunu söyledi.
Öte yandan, 65 puanla lig şampiyonu Bursaspor ile 61 puanla üçüncü sırada bulunan Galatasaray’ın haftasonu yapacağı maç önemli. Galatasaray, Bursaspor’la yapacağı maçı kazanırsa şampiyonluk umutlarını sürdürecek. Galatasaray hisseleri dün yüzde 0.61 düşerek 163 liraya geriledi.


ALEX’İN BİR GOLÜ 200 MİLYON LİRA