Ekonomi Alışveriş merkezleri Avrupa’da ödüllendi

Alışveriş merkezleri Avrupa’da ödüllendi

27.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kriz nedeniyle kiracılarıyla indirim kavgaları yaşayan Türkiye’deki alışveriş merkezleri, Avrupa’da aldıkları ödülle rekora imza attı.

Alışveriş merkezleri Avrupa’da ödüllendi

 Dünyadaki alışveriş merkezlerinin sahibi, işletmecisi ve profesyonel yöneticilerinden 76 bin kişiyi çatısı altında toplayan ICSC’nin Barcelona’da gerçekleşen Avrupa Kongresi’nde Türkiye, 4 ödülle bu yılın rekorunu kırdı.
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği’ni temsilen ICSC’nin Avrupa yönetiminde bulunan, bu yıl 33’üncüsü düzenlenen ‘alışveriş merkezleri ödülleri’ jürisinde de görev alan Avi Alkaş, “Geçen yıl Polonya 4 ödül birden alınca hayıflanmıştık. Bu yıl aynı başarıyı Türkiye olarak yakaladık” dedi.
İstanbul’daki İstinye Park ile Mersin’deki Forum Mersin kendi dallarında büyük ödül alırken, Ümraniye’deki Meydan Alışveriş Merkezi ‘çevreye saygı’ ödülüne layık görüldü. Ankara’daki Panora Alışveriş Merkezi de mansiyon aldı.
İstinye Park’ın ödülünü projenin iki ortağı Zafer Yıldırım’ın kızı Zeynep Yıldırım’la, Zafer Kurşun’un oğlu Mert Kurşun birlikte aldı. Metro’nun Meydan Alışveriş Merkezi’nin ödülü için Metro Group Asset Management CEO’su Michael Cezars, Panora adına da Salih Bezci podyuma çıktı.

41 proje yarıştı
ICSC Avrupa Kongresi kapsamında düzenlenen ‘Avrupa Alışveriş Merkezleri Yarışması’na 19 ülkeden 41 proje katıldı. 11 ülkeden 18 proje finale kaldı. Jones Lange LaSalle Türkiye’nin ortağı Avi Alkaş, ICSC’nin ödüllerine alışveriş merkezlerinin faaliyete geçtikten sonra ilk 24 ay içinde sadece bir kez başvurabildiklerini belirterek şunları anlattı:
“Bu ödülü Türkiye’ye ilk kazandıran Akmerkez olmuştu. Sonra Ankara’daki Armada da aldı. Bu yıl toplam 4 ödülün Türkiye’ye gelmesi, alışveriş merkezlerimizin ulaştığı başarıyı ortaya koyuyor.”
Alkaş, “Türkiye’de alışveriş merkezlerinin toplam alanı 4 milyon 800 bin metrekareye ulaştı. Projeler doğru kurgulandıkça bu konuda Türkiye’nin hâlâ önemli potansiyeli var” dedi.