Ekonomi Alışverişe karne ve baba dopingi

Alışverişe karne ve baba dopingi

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Babalar Günü, karne hediyesi ve tatil alışverişi birleşti. 3 alışverişin bir araya gelmesiyle AVM’ler ve çarşılar hareketlenirken, cirolarda en az yüzde 25 – 30 arası bir artış bekleniyor. Hazır giyim, teknoloji ve ayakkabı gibi sektörler başta olmak üzere tüm alanlarda hareketlenme yaşanıyor.

Alışverişe karne ve baba dopingi

 

HANİFE BAŞ - Alışverişte baba ve karne hareketi yaşanıyor. Babalar Günü’ne az bir süre kala perakende hareketlendi. Karne hediyesi ve Babalar Günü’nün birleşmesi AVM’ler ve çarşılara hareket kattı. Okulların bitmesiyle tatil alışverişi de başlıyor.

Haberin Devamı

Üç alışveriş birleşti

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, karne hediyesi ve Babalar Günü’nün birleştiğini belirterek, “Ayrıca yazlığa gidecek olanlar da tatil alışverişi yapacak. Bu hafta perakende hareketli geçecek. Cirolarda en az yüzde 25-30’luk artış olur. Babalar Günü, yılbaşı ve Anneler Günü’nden sonra en çok hediyenin alındığı günlerden. Karne alışverişiyle birleşmesi ilgiyi daha da artıracak” dedi.

Bu dönemde teknoloji, hazır giyim, ayakkabı ve aksesuar gibi sektörlerin daha hareketli olacağını dile getiren Öncel, “Hemen her sektör bu süreçte canlanacak. Tatil alışverişi de başlıyor. Ancak enflasyon nedeniyle fiyatlarda geçen yıla göre yüzde 70’lik artışlar var. Ancak herkesin bütçesine göre alabileceği hediyeler var. Türkiye’de babalara en çok gömlek, teknoloji, spor ayakkabı alınıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gömlek ve tişört başta

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, hazır giyime ilginin her zaman sürdüğünü belirterek, Babalar Günü gibi özel günlerin ise bu hareketi artırdığını söyledi.

Suerdem, “En çok tişört, gömlek ve spor pantolon satıyor. Gömlekten tişörte doğru da kayış var. Önümüzde Babalar Günü ve bir ay sonra da Kurban Bayramı var. Erkek hazır giyim sektörü için bu iki gün çok önemli” açıklamasını yaptı. Fiyatların geçen yıla göre enflasyon nedeniyle giyim sektöründe de arttığına işaret eden Suerdem, ancak diğer sektörlere göre giyim ve ayakkabıda artışın daha az olduğunu kaydetti.

Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, hem düğün sezonunda bulunmamız hem de Babalar Günü’nün yaklaşmasının alışverişi hareketlendirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Kampanyalar da yapıyoruz. Saat erkekler için önemli. Tek aksesuarları. Portföyümüzde abiye saatlerden, akıllı saatlere kadar her tarza ve her bütçeye uygun ürün var ama dönemsel olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse, yeşil kadran ürünler öne çıkıyor. Ayrıca geçen seneler de rose-gold öne çıkarken artık gold saatler de talep görüyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte su geçirmez özelliği olan ve silikon kayışlı ürünler daha çok dikkat çekiyor. Evlilik sezonunun açılmasıyla beraber de abiye saatlere talep var. Her bütçeye uygun seçenekler var.”

Haberin Devamı

Alışverişe karne ve baba dopingi

Yüzde 100 büyüme beklentisi var

Babalar Günü için önemli bir satış artışı beklediklerini dile getiren FLO Mağazacılık CEO’su Burak Övünç, şunları söyledi:

“Babalar Günü için de hem mağazalarımızda hem de online kanallarımızda hazırlıklarımızı tamamladık. Şimdiden erkek kategoriye yoğun bir ilgi var, son güne kadar bu şekilde devam edeceğini öngörüyoruz. Pandeminin ardından yükselişe geçen spor yaşam tarzı Babalar Günü’nde etkisini hissettirmeye devam ediyor.

En çok neler satılıyor?

Spor ayakkabı ve sneakerlera olan talep ciddi seviyelerde artış kaydetmeye devam ediyor. Erkek kategoride pandeminin gölgesinde geçen geçtiğimiz yıla oranla bu yıl bu özel günde ciroda yüzde 80 - 100 arası büyüme bekliyoruz. 100 TL’den 800 TL’ye kadar her tarza ve bütçeye yönelik farklı alternatifler sunuyoruz.

Babalar Günü ile birlikte okulların da tatile girmesi ile tatil alışverişleri için de talep artıyor. Babalar Günü’nün yanı sıra seyahat için gerekli alışverişlerin de yoğunlaştığını gözlemliyoruz. Tatil alışverişi de göz önünde bulundurulduğunda haziran ayı içerisinde tüm kategorilerde terlik alışverişlerinin ağırlık kazanacağını öngörüyoruz.”