Ekonomi Alışverişte ‘sevgili’ hareketi

Alışverişte ‘sevgili’ hareketi

08.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Alışverişte Sevgililer Günü hareketi başladı. Perakende satışların yüzde 30 artması bekleniyor. Kuyumculuk, kozmetik, elektronik eşya, tekstil, çiçek gibi sektörler öne çıkacak.

Alışverişte ‘sevgili’ hareketi

HANİFE BAŞ - Sevgililer Günü’ne az bir süre kala alışveriş hareketlenirken, cirolara yüzde 25-30 katkı yapması bekleniyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Sevgililer Günü için yapılacak hediyelik satışlarının perakendenin haftalık cirosuna yüzde 20–25 arasında katkı sağlamasını beklediklerini söyledi. Öncel, “14 Şubat haftasında kuyumculuk, elektronik eşya ve kozmetik ürünlerinin satışlarında önemli artış olduğunu biliyoruz. 14 Şubat günü ise çiçek satışları ile restoran ve konaklama harcamaları yüzde 100’e varan oranlarda artıyor” dedi. Bu yıl 14 Şubat, pazartesiye denk geldiği için hemen öncesindeki hafta sonu alışverişte canlılık beklediklerini aktaran Öncel, “Son haftalarda yeme içme cirolarında ciddi bir düşüş var. Bütün bir ayı kurtarmamakla birlikte 14 Şubat’ın yeme içme sektörü için moral olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

E-ticaret canlı

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi Sevgililer Günü’nün e-ticaret cirolarına yüzde 25-30 katkı yapmasını beklediklerini kaydetti. Ekmekçi, “Trafik artışı da olacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle restoranların kapalı olması ve 14 Şubat’ın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle tüketiciler evlere sipariş verebildi. Bu dönemdeki indirim kampanyaları da ilgi görüyor” dedi.

Mücevherler gözde

Atasay CEO’su Atasay Kamer, mücevherat sektöründe tüketicilerin en çok ilgi duyduğu özel günlerden birinin Sevgililer Günü olduğunu kaydederek, “Tektaş ve pırlanta baget yüzüklerin yanı sıra Monaco chain zincirler ve elde yüzük kombinleri ilgi çekiyor. Rose ve altın ile harmanlanan pırlanta ve renkli taşlara sahip takılar da bu yılın iddialıları arasında” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Saat&Saat Başkanı Ramazan Kaya, “Sevgililer Günü’ne özel kampanyalarımız var. Hareketlilik başladı. Kadınlar için taşlı ışıltılı modeller, erkekler için spor, şık ve klasik saatler tercih ediliyor” dedi.

İndirimler başladı

Orka Holding Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Yüzde 30’un üzerinde cirolarda artış getirecek. Sevgililer Günü için hazırlanan özel ürünler ve indirimlerimiz var. Eşle beraber giyilebilecek unisex koleksiyonumuz da bulunuyor” dedi.