Ekonomi Alkol yasağında rakibine ‘Efe’lendi

Alkol yasağında rakibine ‘Efe’lendi

28.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efe Alkollü İçecekler CEO’su Egemen Demirtaş, alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasanın reklam ve tanıtım faaliyetlerini önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikle olmadığını gördüklerini belirterek, Yeni Rakı’yı üreten Mey İçki’nin sahibi Diego’yu isim vermeden eleştirerek, “Özellikle Türkiye’de rakı piyasasında hakim durumda bulunan şirketin, kendilerine hükümet tarafından verilmiş olduğunu iddia ettikleri söz ve teminatların tutulmadığı yönündeki açıklamalarını haksız ve yanlış buluyoruz” dedi.

Alkol yasağında rakibine ‘Efe’lendi

Demirtaş, şunları söyledi:
“Bu açıklamaların dünyada Türkiye alkollü içecekler sektörünün istikrarsız düzenlemelere maruz kaldığı algısını yaratmasından ve yatırım ortamını kötülemesinden endişe ediyor, haklı ve doğru bulmuyoruz. Faaliyetlerimizi yeni düzenlemelere uygun hale getirerek ve ülkemiz kurumlarına olan güvenimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederiz.

‘Yeni düzenlemeye uyacağız’
Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasa teklifini, getirdiği yeni düzenlemeleri konusunda şirketin faaliyetleri açısından değerlendirme imkanı bulduklarını, şirket faaliyetlerini, yeni düzenlemelere uygun hale getirerek, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Reklam ve tanıtıma ilişkin yeni düzenlemelerin, faaliyetlerini önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikte olmadığını gördüklerini kaydeden Demirtaş, “Yapılan düzenlemelerin alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor ve yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz” dedi. Demirtaş, pek çok ülkede, özellikle AB’de benzer, hatta daha sert düzenlemelerin olduğunu ve ilgili sektörlerin faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde devam ettiğini gördüklerini vurguladı.