Ekonomi Allianz Grubu altyapı yatırımları da düşünüyor

Allianz Grubu altyapı yatırımları da düşünüyor

23.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük sigorta şirketi ve ikinci büyük varlık yöneticisi olarak faaliyet gösteren Allianz, önümüzdeki dönemde Türkiye’ye bünyesindeki diğer şirketleri aracılığı ile yatırım yapmakla ve özellikle altyapı projeleri ile ilgileniyor. Allianz, dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticisi şirketlerinden PIMCO’yu da bünyesinde bulunduruyor.

Allianz Grubu altyapı yatırımları da düşünüyor


Yıllık değerlendirme toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın, Yapı Kredi Sigorta’yı satın aldıktan sonra Türkiye’de organik olarak büyümek istediklerini belirterek, “Sadece sigortacılık değil, Allianz’ın farklı birçok iş kolu da var. Allianz dünyanın ikinci büyük varlık yöneticisi, 1.7 trilyon dolarlık varlık yönetiyor. Henüz o faaliyet kollarımız Türkiye’de mevcut değil. Orada bir faaliyet söz konusu. Önümüzdeki yıllarda bu şirketleri de Türkiye’de görebiliriz” dedi.
Allianz’ın aynı zamanda Avrupa’nın en büyük altyapı yatırımcısı olduğunu da belirten Altın, “Burada yine altyapı yatırımlarına çok ilgi ile bakıyoruz. Gelecekte ekonomik koşullar istikrarlı biçimde ilerlerse Allianz’ın daha fazla iş kollarını Türkiye’ye getirebiliriz” dedi.
Altın, Allianz’ın altyapı projelerinde yatırımcı, kreditör ve borçlanma enstrümanlarının oluşturulması alanlarında uzmanlığı bulunduğunu belirterek, “Bu altyapı yatırımlarının hukuki çerçevesini, yapısını, kurgusunu yapılandırmak çok önemli. Hukuki çerçevenin nasıl olması gerektiği konusunda deneyimimiz var. Ayrıca Allianz Türkiye olarak bu alanlarda kendi varlıklarımızla da yatırım düşünebiliriz. BES fonları aracılığı ile de yatırım yapabiliriz” dedi.

‘Ümitliyiz’
Altın, toplam 2 bin 500 kişiden oluşan iş gücüyle bugüne kadar Türkiye’ye yaptıkları 1 milyar euro’nun üzerinde yatırımla ekonominin gelişmesine katkıda bulunduklarını söyledi. Allianz Grubu olarak, Türkiye’nin ve sektörün geleceğinden ümitli olduklarını belirten Altın, Türkiye’nin yalnızca ekonomik açıdan değil, aynı zamanda 75 milyon nüfusuyla, Avrupa’nın en büyük potansiyelini taşıyan bir ülke olduğunun altını çizdi.
Bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre, Türkiye’nin 19 milyon kişiyle Avrupa’da en fazla genç nüfusa sahip ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken Solmaz Altın, nüfusunun yaklaşık yüzde 65’inin 35 yaş altında olmasıyla gelecek vaat ettiğini söyledi.
Bu verilerle Türkiye’nin 24 Avrupa ülkesinin genç nüfusunun toplamını aştığına, 29 Avrupa ülkesinin her birinin 2013’teki toplam nüfuslarını da geride bıraktığına işaret eden Altın, bu oranın Türkiye sigorta sektörü için önemli olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Teknolojiye önem...
Allianz Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eriş, şirket olarak teknoloji ve dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda dijital dönüşüm projesini başlattıklarını söyledi. Eriş, “Teknolojiyi kitlelere hızlı, etkin ve kişiye özel yaklaşımla ulaşmak için kullanıyoruz” dedi.