Ekonomi Alman CRH, Gebze’de üretim tesisi açıyor

Alman CRH, Gebze’de üretim tesisi açıyor

13.01.2009 - 00:08 | Son Güncellenme:

Alman otomotiv tedarik şirketi C.Rob.Hammerstein GmbH and Co. KG’nin (CRH), Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, 15 bin metrekarelik yeni bir üretim tesisi yatırımına başladığı, 15 milyon euro’ya ulaşması beklenen yatırımla yaklaşık 400 kişiye iş imkânı yaratılacağı bildirildi.

Alman CRH, Gebze’de üretim tesisi açıyor

CRH, koltuk yapıları, manuel ve elektronik koltuk ayarları, direksiyon mili ayarları, entegre çocuk koltuğu ve hava yastığı panelleri üretiyor. CRH ayrıca, Gölcük’te yer alan Ford Otosan’ın ticari araç modeli ’Transit’in parçalarının biraraya getirildiği Ford fabrikalarına da ürün tedarik edecek.
CRH Yönetim Kurulu Başkanı Robert Houston “Türkiye, CRH’nin ihtiyaç duyduğu üretim koşullarını sağlama konusunda son derece elverişli. Büyük üreticilerin yakın olması ve üretim maliyetlerinin diğer ülkelere oranla daha uygun olması Türkiye’yi seçmemizde büyük rol oynadı” dedi.
Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da, “Türkiye, dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen yatırımcılar için ideal koşullar sunuyor. Bu dönemlerde stratejik adımlar atan kuruluşlar uluslararası dalgalanmalar geçtikten sonra, bu süreçten güçlü olarak çıkacaklardır” dedi.

Yazarlar